Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 37

• 69 174
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Поръчах си берберин на Витаголд, днес пристигна. На него пише да се приема по една таблетка дневно. При другите марки се приемат по две таблетки и са по 500 мг. едната. А на Витаголд е 400 мг. Решила съм да я пия по две, на обяд, преди хранене. Вие на коя марка пиете и по колко?

# 226
Момичета, малко тъп въпрос, но не съм ползвала преди глюкомер и не съм наясно - игличките сменят ли се при всяко измерване или могат да се ползват няколко пъти, щом си е персонален глюкомер, ползван от един човек само? За лентите ясно, за иглите обаче не се и замислих и реших, че са еднократни също. Но понеже са само 10 в комплекта, реших да питам тук, в аптеката обясниха за отделните пакети с ленти, за игли не стана дума.

# 227
Поръчах си берберин на Витаголд, днес пристигна. На него пише да се приема по една таблетка дневно. При другите марки се приемат по две таблетки и са по 500 мг. едната. А на Витаголд е 400 мг. Решила съм да я пия по две, на обяд, преди хранене. Вие на коя марка пиете и по колко?

Моят е на Natural Factors, също пия по 2 на ден след първата-втората хапка. Бях посъветвана от специалист да взимам добавки, които са от корена на съответното растение, а не от извлек.

# 228
Момичета, малко тъп въпрос, но не съм ползвала преди глюкомер и не съм наясно - игличките сменят ли се при всяко измерване или могат да се ползват няколко пъти, щом си е персонален глюкомер, ползван от един човек само? За лентите ясно, за иглите обаче не се и замислих и реших, че са еднократни също. Но понеже са само 10 в комплекта, реших да питам тук, в аптеката обясниха за отделните пакети с ленти, за игли не стана дума.
Продават се и игли. Ланцети май се казваха. Аз не сменям на всяка проба, че ми е досадно.

# 229
Здравейте, момичета, от доста време не съм идвала в темата, защото си карах вече по навик и нещата при мен се нормализираха, но за съжаление се връщам по друг повод. Прикачвам резултатите от изследванията на племенницата ми от ОГТТ, които ми изглеждат ужасни, да не е диабет вече? При мен не бяха толкова зле нещата при обременяването на втори час (защо инсулинът е толкова висок заедно с кръвната захар?), че и на първи, но аз бях само с ИР, при нея има съмнения за хипофункция на щитовидната жлеза и СПКЯ. Утре сме на ендокринолог, но смятате ли, че положението може да се оправи само с добавки, режим и движение/спорт относно захарта и инсулина?
Скрит текст:

Това ли е берберинът на Natural Factors?
https://remedium.bg/natural-factors-wellbetx-berberin-za-normaln … -kapsuli-135225/p

# 230
С малко по-висока кз и по-нисък инсулин на мен ми казаха, че имам въглехидратна нетолерантност.

# 231
Моля ви, дайте някаква идея за десерти, които си приготвяте.
Във всички НВД и кето рецепти се ползва подсладител, който помня че бяхте коментирали като вреден за ИР.

Намерихте ли някаква алтернатива?
Аз скоро правих някакъв "шоколад" с какао и брашно от Рожков дето било естествен подсладител... Едва се преглъщаше и го изхвърлих. Scream

Та, всички идеи са добре дошли.
Няма такова нещо като сладко, без негативи. Естествен или изкуствен подсладител - все е проблем. Ако много ти се прияде сладко, яж нещо нормално. Няма нужда да се набутваш с пари за изгъзици, които дори не е ясно дали са по-малко вредни. Просто се научи, че тези неща са за "празник". Докато поддържаш вкуса към сладко, все ще ти се яде, дори да не ти е пред очите. Това е зависимост и търсенето на сладко ни е заложено генетично. Сладко значи трупане на кг запаси за моментите, в които ще се наложи оцеляване без храна, а в наше време, това просто не се случва.

Не ми се яде сладко на мен, но ако някой донесе вкъщи, се изкушавам просто защото го има. Това си е характерна черта на зависимостите и единственият начин да се оттървеш от тях е като елиминираш това към което си пристрастен. Използването на сладки алтернативи, няма да го направи и ще си поддържаш зависимостта до безкрай.

NoraSimeonova, аз моите не ги сменям. Сигурно по над 50 лентички използвам с 1 игла. Голяма досада е и при мен устройството за боцкане нещо не е наред и трябва да се наглася непрекъснато положението на новите игли.

kakx, не е диабет според мен, но натам отива с тази висока захар на гладно и неспадаща достатъчно на втори час въпреки високия инсулин. Диагнозата лекар трябва да я постави, но не са наред нещата и сама виждаш.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 15:06 от Миоки

# 232

Аз карам с една игличка за много убождания. В крайна сметка си ползвам глюкомера само аз.

# 233
Здравейте, момичета, от доста време не съм идвала в темата, защото си карах вече по навик и нещата при мен се нормализираха, но за съжаление се връщам по друг повод. Прикачвам резултатите от изследванията на племенницата ми от ОГТТ, които ми изглеждат ужасни, да не е диабет вече? При мен не бяха толкова зле нещата при обременяването на втори час (защо инсулинът е толкова висок заедно с кръвната захар?), че и на първи, но аз бях само с ИР, при нея има съмнения за хипофункция на щитовидната жлеза и СПКЯ. Утре сме на ендокринолог, но смятате ли, че положението може да се оправи само с добавки, режим и движение/спорт относно захарта и инсулина?
Скрит текст:

Това ли е берберинът на Natural Factors?
https://remedium.bg/natural-factors-wellbetx-berberin-za-normaln … -kapsuli-135225/p

Да, той е.

# 234
Няма такова нещо като сладко, без негативи. Естествен или изкуствен подсладител - все е проблем. Ако много ти се прияде сладко, яж нещо нормално. Няма нужда да се набутваш с пари за изгъзици, които дори не е ясно дали са по-малко вредни. Просто се научи, че тези неща са за "празник". Докато поддържаш вкуса към сладко, все ще ти се яде, дори да не ти е пред очите. Това е зависимост и търсенето на сладко ни е заложено генетично. Сладко значи трупане на кг запаси за моментите, в които ще се наложи оцеляване без храна, а в наше време, това просто не се случва.

На такъв тип десерти какво им е пристрастяващото или запасяващото при калориен дефицит?

# 235
Моите изследвания са подобни на вашата племенничка, казаха ми нарушен глюкозен толеранс.
Момичета, четох много запозах се с нещата на 1 - ва страничка и у мен все остава едно съмнение, че след това състояние е възможно да не се получи диабет. Има ли наистина случаи, вие или ваши близки, които вече нямат ИР и всички изследвания са наред след отслабване и режим на хранене?
Изписаха ми Глюкофаж ХР 500мг. вечер, все още се чудя дали да го пия, при положение, че единствените ми въглехидрати ще са от зеленчуци и малко плодове. Моля за мнение на по-опитните, ако не започвам да чета темите от начало 😊😘.

# 236
Моите изследвания са подобни на вашата племенничка, казаха ми нарушен глюкозен толеранс.
Момичета, четох много запозах се с нещата на 1 - ва страничка и у мен все остава едно съмнение, че след това състояние е възможно да не се получи диабет. Има ли наистина случаи, вие или ваши близки, които вече нямат ИР и всички изследвания са наред след отслабване и режим на хранене?
от зеленчуци и малко плодове. Моля за мнение на по-опитните, ако не започвам да чета темите от начало 😊😘.

Четох статистики, че при хора на средна възраст 50% развиват диабет, а останалите 50% могат да върнат нещата в изходна позиция или да останат с ИР. За съжаление, не пазя линковете.

16 годишната дъщеря на моя приятелка беше 3 месеца на строг режим и наблюдение от ендокринолог и кръвните й изследвания в момента са перфектни. Беше с ИР, малко излишно тегло, доста влошени показатели на инсулин, глюкоза и НОМА индекс. Не мога да коментирам, все пак е млад организъм, спортува доста и тепърва животът й ще е динамичен. Различно от застоялия живот на човек на средна възраст с установени лоши навици например.

Надежда има за всички. Въпросът е ние да решим, че ще бъдем здрави Simple Smile

# 237

На такъв тип десерти какво им е пристрастяващото или запасяващото при калориен дефицит?

Скрит текст:

От поста ти се разбираше, че питаш за десерти тип сладкиши (сладко, но режимно) или поне аз така разбрах. Правиш си кето десертите както са показани в рецептите и не слагаш подсладител. Надали някой е измислил някакъв революционен сладкиш който хем да е НВ, хем да е сладък, хем да няма подсладител или захар (разбирай включително плодове, плодова захар и какъвто друг вид "натурална" захар се сетиш. По подразбиране десертите са сладки, за това ти написах и горното.

Скрит текст:
Калориен дефицит е непонятен термин за мен. Няма как да изчислиш точно дали си в такъв или не. Умствената дейност също изисква енергия, а също така и жизнените процеси, та как успявате да изчислите в дефицит ли сте или не, не ми е ясно.

Мама Вики, моята майка вкара диабет тип 2 в ремисия, свали високото кръвно, отслабна и не получава пристъпи на подагра, само с режим. Метформинови препарати не е пила никога, но пиеше една торба хапчета за кръвно, сърце, кръворазреждащи, и още какво ли не. Сега пие само минимална доза бетаблокер, но тя има физическо изменение на сърцето от толкова години на хапове и високо кръвно - над 30.

# 238
Моля ви, дайте някаква идея за десерти, които си приготвяте.
Във всички НВД и кето рецепти се ползва подсладител, който помня че бяхте коментирали като вреден за ИР.

Намерихте ли някаква алтернатива?
Аз скоро правих някакъв "шоколад" с какао и брашно от Рожков дето било естествен подсладител... Едва се преглъщаше и го изхвърлих. Scream

Та, всички идеи са добре дошли.

Идеи за кето десерти един тон.
Аз от 4 месеца съм на веган торти и онзи ден изследванията вече са ми още по-добри.
Но аз сладко си позволявам на цикъл.
Човек с ИР да яде такива десерти без значение веган, кето или уж здравословни е загубено време и провал на резултатите.
Аз мога да си го позволя, защото отдавна съм овладяла ИР.
Ти ако си в началото - не.
Ако ми се яде течен шоколад, няма да купя финети. Ще си купя здравословен, без консерванти, без палмови мазнини и бяла захар. Разликата е огромна.
Ако ще е торта, ще е веган. Не че по повод няма да се почерпя, вече е изключения.
Тортите не си ги правя, а си ги купуваме.
Нито имам време, нито нерви да си губя време да правя нещо, което ще правя веднъж в месеца. Плащам си да ми направят нещо качествено и което няма да ми се отрази.
Мнението ми за подсладителите е в първия пост на края.
За ежедневна употреба е безумие. Ако е чат пат да опиташ нещо - не е драма, но чат пат разбирай в месеца веднъж и малко количество и трябва да ти е само това.
Ако ти се прияде сладко и не си в цикъл, значи нещо не правиш с режима.
Най-добре да минеш на качествени натурални шоколади от 85-90 %
А като си в цикъл - някакъв качествен сладкиш, без консерванти и смотани мазнини.

# 239
От поста ти се разбираше, че питаш за десерти тип сладкиши (сладко, но режимно) или поне аз така разбрах.

Да, не се изразих правилно. Питах за всякакви десерти, които могат да се правят без подсладител.
Може да са с плодове, кокос или каквото и да е, което би дало някаква естествена сладост. Hug

Скрит текст:
Иначе за калорийния баланс и дефицит:
Формулите за изчисления, по които се водя: https://www.bb-team.org/articles/5031_koya-e-nai-tochnata-formul … aloriiniya-balans Преди години съм се мерила и с калипер, но сега като почнах режима, го пропуснах.

И едно добро обяснение и практически съвети за приема на калории, което следвам. http://lichentrenior.com/kolichestvoto-ima-znachenie/.
Оказа се, че при по-опростено хранене без междинки е супер лесно да водиш отчет на калориите и да ги намалиш според целите си. Е, с помощта на треньора ми, който ме проследява периодично.

Общи условия

Активация на акаунт