Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 553
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Не всички квестори са външни за училището. В нашето училище на ДЗИ-тата учителите на сина ми в начален курс бяха квестори във същото училище. Предполагам, че и на НВО-то ще бъде така.

# 226
  • Пловдив
Принципно на ДЗИ учениците са разпределени в други училища, а учителите са квестори в своето училище. На НВО е обраното - 7 клас се явяват в своето училище, с външни квестори.

Тини, мисля, че по БЕЛ листът за отговори през 2019 и 2020 беше еднакъв, но не знам дали тази година няма да има някакви промени.

# 227
  • Бургас
. . .
Тини, мисля, че по БЕЛ листът за отговори през 2019 и 2020 беше еднакъв, но не знам дали тази година няма да има някакви промени.
Да , и аз се надявам да са същите.

# 228
  • България, София
Привет момичета!
Черпя виртуално Simple Smile Пораснах с още една година Stuck Out Tongue Winking Eye

Кали, радвам се, че операцията е вече зад гърба ви. Бързо възстановяване на младежа Hug

Десита, браво на твоето момче. Истински малък мъж Simple Smile

Днес съм си обещала да не се вълнувам от НВО Sunglasses От утре пак може Grinning

Честити да са всички днешни именици! Да бъдат здрави и благословени Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 16:41 от velina_v

# 229
  • София
Имам бланките от 2019, пратих ги на пощата.
Който няма достъп, а ги иска, да ми пише на лично и да даде е-мейл.
Има малка разлика в моделите, поне по МАТ - през 2019 са били 25 задачи, през 2020 и сега 2021 са 23, така че може леко да си коригирате бланките след изпринтване. Всичко друго е какво очакваме да бъде на НВО, така че успешни тренировки Simple Smile

# 230
  • София
velina_v, да си жива и здрава! Нека усмивката не слиза от лицето ти, нека младежкият огън гори вечно в сърцето ти Kissing Heart
Вземам си няколко чаши от почерпката, няма да остане за другите Joy

# 231
  • София
Нашият директор каза, че е предвидил стая за карантирани деца и има ваксинирани учители, които ще ги пазят. Но въпреки това си мисля дали да не си останем вкъщи след 3.6.

# 232
  • Варна
Много ви изпуснах тези дни. Влизам набързо да прочета какво сте писали, да се информирам за последните заповеди и нямам време за писане. А и на работа стана много натоварено.
По повод ПО - поговорихме си с детето и заедно решихме, че, ако всичко е наред ще остане в училище до НВО. Няма да пускам молба за онлайн. Но както някой беше изчисли по-напред-ако до 04.06 няма официална заповед за карантинираните деца, ще се замислим.
Изненадващо ще имаме родителска на 03.06.До тогава все се надявам да има яснота.
Велина, честита да си!Взимам си коктейлчето с краставичката Simple Smile
Кали, радвам се за вас.
Добри, аз бих казала на сина ми. Това би му дало едно спокойствие и като нищо да се отпусне за НВО. Но всеки си познава собственото дете.

И още нещо исках да пиша, но забравих вече. Ще допълвам като се сетя.

А сетих се - след като се оплаках, че всички училища правят пробни присъствено и дори всички паралелки, освен нашата - първата седмица на юни ще имат пробен по БЕЛ.
Исках да го запиша и на Вектор присъствено по БЕЛ, но нямало вече места. Вчера звъннях. Сега ще е само по математика, а БЕЛ остава в училище. Така стана по-добре.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 17:34 от Лилла

# 233
Мрежата е пълна с бланките от 2019. Конкретно тези линкове са към сайта на МОН.

Бланка за отговори - БЕЛ

Бланка за отговори - математика

# 234
Честито на всички приети и техните родители!
Честита да си Велина_в, жива и здрава!
Кали, съчувствам ти до дъното на душата си. Върна ме в миналото, момиче, навя ми стари спомени...

Скрит текст:
Дъщеря ми претърпя операция на девет години. Оказа се фибром, разположен над четвърти долен зъб, без заложен млечен зъб там, а постоянният четвърти зъб враснал дълбоко в костта. Операцията продължи много дълго, никой не знаеше какво ще става, трябваше да я отворят и тогава да решат. Общо взето махнаха фиброма, разкъртиха костта и махнаха четвъртия постоянен. Костта на челюстта беше толкова изтънена, че без гипс ни държаха 20 дена в Реанимация на легло само , а после три месеца у дома.  Не се свърши до там обаче. Оказа се че има големи зъби а венецът й е малък. Отдолу с този липсващ зъб нещата щяха да се оправят, обаче горе се наложи да цепим костта на небцето с едно приспособление и да я разширяваме с половин сант. А после да махнем пети млечен за да не се бавим и и чакаме пораснат постоянните зъби от нея страна  за да сложим брекети. Междувременно пак от нея страна шести постоянен зъб порасна завъртян на 90 градуса...Освен брекетите вечер щерката спеше и с един "намордник", който имаше за цел да дърпа  долните зъби да се  центрират с горните. Беше една луда епопея, но явно предприехме нещата овреме, в резултат на което, когато тя навърши 14 (по времето  когато повечето  деца току слагат брекети) вече беше "отремонтирана", само с ретайнери... И  с усмивка на кинозвезда. Който я видеше от специалистите все  казваше - колко път сте извървели, колко мъки преживя детето, ама си е струвало.
Слагам снимка, ще я махна по-късно.

И за твоето момче така ще казват Кали, ще видиш, всичко ще си е струвало. Всички сълзи, мъка, болка са си стрували. Герои сте, и вие родителите и детето.

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 08:15 от _re_ge

# 235
  • Варна
Кали, Реге, от описаното ми настръхнаха косите - буквално! Тежък път са минали децата ви и са истински герои! Реге, много ви е хубава каката!

Велина, честито ти порастване! Много здраве и по-малко изхабени нерви покрай НВО ти желая Simple Smile

Относно бланките за отговори, не са ли различни всяка година, в зависимост от условията на отворените задачи?

# 236
  • София
re_ge, благодаря ти за прекрасната снимка и за всички ЛС, които си ми написала. Останах без дъх да чета и без думи от красотата на това момиче!
Пожелавам на всички да завършват с усмивка всичките им мъки!

Днес приключи нашата сага с 91 НЕГ - Немската гимназия! Еееех, какви времена бяха преди 5 години - не четях тук и си свирках:) И не вярва на лошите отзиви за директорката и си виках - не може да продължи вечно, все ще се свърши нейното царство. Не се свърши. Вие не си мислете като мен - има несменяеми директори-

# 237
Относно бланките за отговори, не са ли различни всяка година, в зависимост от условията на отворените задачи?
Различни са. Но пък ако искаш да видиш просто как изглеждат, примерните бланки вършат работа.

# 238
  • София
Оооо,Реге...
Скрит текст:
Много сте се измъчили и вие. Герои сте и много добре разбирам през какво си минала.
Момичето ти е сияйна красавица, жива и здрава да е!
При нас вчерашната операция беше четвъртата от трети клас насам. Предишните решаваха други проблеми. Затова толкова се надяваме, че тази наистина е последната.
Благодаря ти от сърце за хубавите думи Gift Heart ! С вяра, търпение и обич всичко се оправя.
Младежът днес спа до обяд и направо обядва. После игра малко на PSP-то, сам си реши да направи ДР по МАТ за школата и в момента е онлайн с приятели. Възвърна си настроението, макар още да му е трудно да се усмихва.
Благодаря още вендъж на всички за милите думи Flowers Hibiscus

Велина, да си жива и здрава, с много късмет и успехи във всичко!
Нека твоята нова лична година да е изпълнена с много радост и удовлетворение.
Взимам си едно мартини от почерпката, онова с черешката, че най ми е любимо.
BalloonBirthdayGiftTadaTropical DrinkFlowers HibiscusHug

ЗаСлон, честито завършване! За несменяемите директори мога да го потвърдя и за други училища. Затова сега се насладете на края на всичко това и най-вече на свободата.

# 239
velina_v, честит рожден ден! Да си здрава и да се множат щастливите моменти! Gift Heart

И ние днес с ММ празнуваме, 15 г. брак/кристална сватба било/. По този повод ви черпя с едно, две, три..узо на кристали Wink

_re_ge, KallyMay, през големи изпитания са минали децата ви. Хубавото е, че вече е зад гърба им Hug

Общи условия

Активация на акаунт