Мнения за 125 СУ "Боян Пенев", Младост 1 - IV част

• 65 085
  • 510
  •   1
Отговори
# 495
Ремонтиран е един от училищните салони през лятото. Боядисани са коридорите. Не мисля, че 125-то е с лоша материална база, напротив,едно от най- поддържаните училища е в Младост. Идете например в 10-то и 128-мо- фасадата, оградата и дворът им са потресаващи.
П.П.а по новините е нормално да се покажат 2-3 от по- хубавите училища, но това е много малък процент от общия брой в София🙂

Не съм съгласен, не може да разсъждаваме така, че има по-зле и това да ни успокоява. Тоалетните са под всякаква критика. Ако зависи от мен детето ми няма да припарва там. Една боя не мисля, че е голямо постижение за училише уж с претенции. В салона да бъда честен не съм влизал, дано да е станал хубаво. Като цяло нивото на учлището като база върви стремглаво надолу.

# 496
Салонът е подновен, така е. Но съблекалните са от моето време, преди близо 40 години, а и тогава не бяха нови

# 497
  • София
ggg11, по тези въпроси пишете на директор, на училищното настоятелство или ги поставете на родителска среща. Тук и да се недоволства, няма много смисъл.

# 498
Когато беше втори клас, моето дете не е имало проблем с втората смяна или концентрацията в училище. Сутрин го оставях в занималнята/ частна/, там си подготвяше уроците.  От занималнята я водеха пък на школа по английски / в същата сграда/. Времето й стигаше, вечер не е писала вкъщи нищо.
благодаря! Ами трети, четвърти, пети и тн. Клас, например трети клас май свършва в 18,30? А по-нататък дори 19,10, т.е. кога детето успява да ходи на спортове, школи разни и тн

# 499
Ремонтиран е малкият салон да, както някой спомена, но това се случи само блогодарени на средставата, събрани като дарения от родителите и училищното настоятелство, с не отделени от бюджета на училището. Училищното ръководство влага средва доста неефективно и нерационално. Децата имат нужда от добри условия за спорт и различни активности, а не параклис, английска градина и прочие неизползваеми от децата места. Дворът има нужда от нови настилки, съоръжения, различни спортни зони, както правят други училища, защото на тези плащадки/игрища децата могат да прекартват време и извън училище. Обратно на очакванията на деца и родители, това, което направиха от училището е да отстранят и малкото успоредки и лостове, които имаше в двора.
Много нелогично действие, както и цялото управление и организация в училището. Хаосът и липсата на организация започва още на 15-ти септември, когато лъсват неадекватната организация на класовете, блъскането на родителите (за това са видовни и самите родители) и цялостното протичане на първия учебен ден, 24-ти май и др. подобни.

# 500
  • София
Английската градина също е направена с пари от настоятелството.
За параклиса не зная.

# 501
Всъщност аз сега се сещам, че и за параклиса парите бяха от родителите. Явно и за английския двор.

# 502
  • София
Когато беше втори клас, моето дете не е имало проблем с втората смяна или концентрацията в училище. Сутрин го оставях в занималнята/ частна/, там си подготвяше уроците.  От занималнята я водеха пък на школа по английски / в същата сграда/. Времето й стигаше, вечер не е писала вкъщи нищо.
благодаря! Ами трети, четвърти, пети и тн. Клас, например трети клас май свършва в 18,30? А по-нататък дори 19,10, т.е. кога детето успява да ходи на спортове, школи разни и тн
6 час следобедна смяна свършва 18,25ч., седми час- 19,10ч. Това е неудобството на 2-сменния режим, но при такова голямо училище като 125-то едносеменен режим към настоящия момент,а и в близко бъдеще е невъзможен. Вариант е допълнителните дейности като спорт, школи и т. н. да са събота и неделя. Всеки сам си преценява 🙂

# 503
stelaartois, доста попътувах тази година из България и какво приятно впечатление ми направиха дори по-малки градчета със своите обновени училищни сгради и дворове. Сменени огради, нова изолация на сградата, съвременни спортни съоръжения /футболни врати с мрежа, баскетболни кошове, мрежи за волейбол, маси за тенис/, пейки, беседки, осветление.
Това в София е почти невъзможно да се види, освен в частните училища.
Жалко е за децата, че най-хубавите им години минават в мизерни условия за спорт, липса на естетика в интериора и ектрериора, липса на основни материали и консумативи.

# 504
Моето дете също е в 125-то и напоследък започвам да си мисля, че това е училище с големи претенции, без покритие.
Безумно е да не можеш да осигуриш занималня до 4ти клас на всички паралелки.
Безумно е да се карат деца 1-4 клас да бъдат втора смяна. Неслучайно ученето е сутрин, когато мозъците на децата са свежи и будни.
Безумно е раниците на децата да са по 10кг и да не могат да измислят как да си държат учебниците в училище.
Още по-странно ми е да имат задължителни толкова много учебни тетрадки, помагала и какво ли още не по всеки предмет.. това са деца в крайна сметка.
Насърчавам допълнителните упражнения, но когато са допълнителни такива, а не задължителни..

# 505
Моето дете също е в 125-то и напоследък започвам да си мисля, че това е училище с големи претенции, без покритие.
Безумно е да не можеш да осигуриш занималня до 4ти клас на всички паралелки.
Безумно е да се карат деца 1-4 клас да бъдат втора смяна. Неслучайно ученето е сутрин, когато мозъците на децата са свежи и будни.
Безумно е раниците на децата да са по 10кг и да не могат да измислят как да си държат учебниците в училище.
Още по-странно ми е да имат задължителни толкова много учебни тетрадки, помагала и какво ли още не по всеки предмет.. това са деца в крайна сметка.
Насърчавам допълнителните упражнения, но когато са допълнителни такива, а не задължителни..
Голямата ми дъщеря беше в 6-то училище, срещу Седмочисленици. Същата работа беше. 5 години на частна занималня, смени и раница 10 кг. Помагала има навсякъде. Малката ми е в 125-то в първи клас и също не посещава държавна занималня. И за мен е странно това, че не могат да осигурят занималня за всички. Според мен си е бизнес.

# 506
Мисля, че се възползват от безизходицата на родителите.
Няколко близки деца ползваха Фантазия и условията бяха покъртителни. Учителите се държали неангажирано, оставят ги да се търкалят и боричкат по земята.
Не приемат обратна връзка, знаейки, че родителите нямат избор…

# 507
Някой има ли контакт на госпожа Костадинова, бивш учител от 125 СУ, има школа в Младост, но не зная къде точно.

# 508
Някой има ли контакт на госпожа Костадинова, бивш учител от 125 СУ, има школа в Младост, но не зная къде точно.

# 509
Свързах се, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт