Ново начало след неуспешна връзка

• 5 279
  • 96
  •   1
Отговори
# 60
Тя нали отначало е знаела, че е женен? Като имаш женен мъж насреща си, каквото и да ти гука, ти си си виновна.

# 61
Джеймс е прав за едно. Жените са  десет пъти по-склонни да влизат във филми, преди още заглавието да е уточнено. Усмихнал й се три пъти и тя вече апартамента мислено обзавежда, бебешката кошара и  вечна и нерушима любов. А когато жената е уязвима, както в случая... Хем егото пострадало, хем наранена...
А че женените не са имунизиране срещу чужди прелести, то е ясно. Що да не си е помислил едно друго човекът!? Просто бързо му е минало.

# 62
Не знам дали мъжът от историята на авторката е флиртувал с нея. Това, което пише тя може и да е повлияно от нейните възприятия, които са я объркали кое какво е, знам ли.
Мъжът от моята история не е флиртувал с мен, но ми сподели че принципно би го направил с някоя, просто от скука.
За мен това беше червен сигнал, ако изобщо човек има такава нагласа, то утре може да се опита и с мен. А иначе, докато се дистанцирах, комуникацията ни беше единствено и само приятелска.
Граници трябва да се спазват, такова е моето мнение.

# 63
  • София
Тя нали отначало е знаела, че е женен? Като имаш женен мъж насреща си, каквото и да ти гука, ти си си виновна.

Което не прави него невинен.

# 64
А защо трябва да се търси вина и виновен?

# 65
  • София
Просто си коментираме ситуацията и как е възникнала.

# 66
Със сигурност й е дал нишани. То и самото денонощно благоразположение е достатъчен знак за приятност и повече ангажираност.
Специално за "виновен - невинен" схемата, вметнах, защото знам, че е любима на мнозинството, но смятам, че е вредно оневиняването на един срещу обвиняването на друг. Участваш ли в нещо, носиш равна отговорност за всички ползи и вреди. /Встрани от темата на авторката. Тук не става изобщо въпрос за нещо такова./

# 67
Двамата си флиртуват, а жена му се оказва, че чака бебе - много банална ситуация.
Ама много.

# 68
Хайде бе, мъж ще се занимава така със своя колежка и няма да има други мераци... Само ако е евнух или от другия бряг.
Аз също съм успокоявал така моя приятелка, и си имах съвсем други желания към нея. Лошото е, че се влюбих и стана пълно мазало, така че както написах още в началото на темата, просто да не се занимава с такива криви работи. Нищо няма да излезе, само ще се овърти още повече.

# 69
Със сигурност й е дал нишани. То и самото денонощно благоразположение е достатъчен знак за приятност и повече ангажираност.
Специално за "виновен - невинен" схемата, вметнах, защото знам, че е любима на мнозинството, но смятам, че е вредно оневиняването на един срещу обвиняването на друг. Участваш ли в нещо, носиш равна отговорност за всички ползи и вреди. /Встрани от темата на авторката. Тук не става изобщо въпрос за нещо такова./
Лекарството не премахва заболяването. То подтиска симптомите, а причинителя на проблема си остава.
Нещо такова е и търсенето на вина. За да предпази авторката от повтаряне на едни и същи грешки - непоставяне на граници в общуването - все пак мъжът е женен, както и склонност към зависимост в такива отношения.

# 70
Абе то е пълно с женени мъже, които искат нещо странично. Ще си спестиш неприятности, ако не се занимаваш. Пускаш през едното ухо да влезе, през другото да излезе, ако ти разправя нещо поетично, и така. Grinning
След раждането на бебето, особено ако е по-ревливо и жена му се изнерви, може да потърси пак утеха при теб. Почнеш ли на свой ред ти да го подкрепяш, съвсем ще отиде коня у ряката. Sunglasses

# 71
Благодаря ви за мненията, много ми помагат да стъпя на земята. Ще ги чета и препрочитам и занапред. За вината - ясно е, че границата е прекрачена, за което и двете страни сме виновни.  Не мисля, че беше фантазия само в моята глава, но едва ли има толкова значение вече. Действително много пъти съм си казвала, че не искам да съм причината жена му да премине през това, което аз преживях...но нямах достатъчно сили да прекратя. Сега е различно, вече поне имам най-силния мотив да се отдалеча от ситуацията..

# 72
  • Далечният изток
Наистина няма смисъл от търсене на вина. Просто направи съответните изводи за ситуациите, за себе си, за желанията и стремежите си и продължи напред.

# 73
Бил ти е като сламка за удавник, изплувала си вече, надявам се, пускай сламката по течението. И си поемай живота в свои ръце.

# 74
Скрит текст:
Много добро мнение !!!
 Може да се направи и извод, който да се окаже не особено приятен за някои.
Малко обобщаващ извод, дано някоя ме обори.
Описаното се явява типично поведение на немалко жени, в България даже на значителен брой.
За съжаление много са свикнали на лошо отношение към себе си, и когато попаднат на добро такова, решават, че това е специално и само към тях. Че проявилия го човек (мъж) проявява това отношение с някаква цел.
Трудно може да бъде убедена такава жена, че става дума за възпитание, професионализъм или просто любезност.
Първопричината е в трудния живот на жените в някои общества, както и в обществените нагласи, произтичащи точно от този труден живот.
Джеймс, колко често ти се случва да задържиш вратата на жена, към която нямаш интерес и не ти е роднина?
На мен често ми задържат вратата. С усмивка тип 'мустак като на котак'.

Общи условия

Активация на акаунт