Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са правата на здравно осигурените бременни жени в България?
Какви са естествените източници на магнезий и защо е важен този минерал за нашето тяло?
Какви са правата на бременните жени в България по отношение на изследванията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са правата на здравно осигурените бременни жени в България?
Здравно осигурените бременни жени в България имат право на безплатни изследвания за ХИВ, хепатит и сифилис, както и на безплатни ехографии и анти-RH антитела мониторинг. Повечето други тестове, като кръвна група например, се покриват от здравната каса. Повече информация може да бъде намерена на специализирани уебсайтове или чрез консултация с лекар.
-
Какви са естествените източници на магнезий и защо е важен този минерал за нашето тяло?
Магнезият е основен минерал за различни функции на тялото, като поддържането на нервната и мускулната система, регулирането на храносмилателната система, предаването на сигнали между нервните клетки и участието в производството на протеини. Естествените източници на магнезий включват черен шоколад, смокинги, бадеми, банани, ядки , семена , зеленолистни зеленчуци , пълнозърнести храни и плодове. При физическа активност или специфични състояния като бременност приемът на магнезий е от решаващо значение.
-
Какви са правата на бременните жени в България по отношение на изследванията?
Бременните жени в България имат право на безплатни изследвания за ХИВ, хепатит и сифилис, както и на безплатни ехографии и анти-RH антитела мониторинг. Повечето други тестове, като кръвни групи, се покриват от здравната каса. За допълнителна информация бременните жени могат да се консултират с лекар или да потърсят информация от специализирани уебсайтове.
-
Какви изследвания се покриват от здравната каса?
-
Какви са мненията за личните лекари и тяхната компетентност?

при вас как е?нормално ли е това?
Аз разбира се първо в Шейново се изтъпанчихи като ми казаха, че всичко е наред ми падна камък от сърцето. Та вчера цял ден спах, едвам успях да си отворя очите към 20 да хапна. Дано не ви хване тая гадост, че доки каза, че било вирусно и сега имало бум 
направо 4ак цялата бях настръхнала.сега ме е страх да легна пак понеже знам 4е пак ще по4на да го санувам този сън и края ще ме разтрои много.
става дума за моята бебка.искаха да ни наранят