Октомври с есенни листа света нашари, послушно бебе ще люлея през ЯНУАРИ!!!

• 13 521
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
  • София
 Първо за изследванията да ви кажа, поемат се по принцип, но в някой лаборатории, както и някой клиники имат сключени пътеки със здравната каса за определени излседвания, а не за всички. На пример в небезизвестната Цибалаб не са сключили за кръвна група, СПИН и Васерман и не знаеха кои лаборатории го работят с НЗОК. Както и в моята клиника, където ме следят нямат договор за тези точно излседвания и ако държах да са ми безплатни трябваше да си диря личната лекарка и да вися с бабите незнайно колко време за направление /ако въобще ми дадеше такова/, после да търся в коя точно лаборатория ще го направят безплатно...дълга и широка. Направо си ги палтин СПИН и Васерман и приключих с въпроса. Кръвна група имам от предния път, нямам никакво намерение пак да я пускам. А Австралийския антиген още се чудя дали да го пусна, ще питам доктора, който ще ми прави секциото. Първо, че предния път само ме попитаха в приемен кабинет имам ли всички излседвания, при моето ДА дори не поискаха да им ги покажа. Със същия успех можех да ги нямам. Така че много се чудя дали да си давам труда и това да пускам.
 И сега да ви се оплача, Никол е много болна.  Confused Вчера за малко не ни взеха в болница, не знам как успяхме да отървем кожата. Както не беше уж много зле, така събота сутринта се събуди с ужасна кашлица, хремата си и беше много зле от петъка още. Една отпаднала, не може да диша, от това, че носа и е запушен се дави и повръща, голям ад. Заведохме я в мед. център Лора /които поемат пациентите на личната и лекарка през уикендите/, там една лекарка я преслуша и каза, че според нея е пневмония и ни даде направление за хоспитализация в Мед. Академия. Там докторката я преслуша и реши, че няма пневмония, но се съмнява за астма.  #Cussing out И се почнаха едни уговорки, да останем или да се лекуваме вкъщи...няколко пъти повтори, че детето твърдо е за болница, но аз като толкова бременна въобще не съм за там. пита 100 пъти няма ли някоя баба, която да остане с нея, ама като няма??? откъде да я измислим? И накрая си тръгнахме, с уговорката, че ако до няколко дни не се подобри директно отиваме да ни приемат.  Sad Сега я тъпчем с 3 сиропа, дано да се оправи малкото зверче. Вчера толкова мъчно ми стана за нея, че се разревах в болницата. Не искам да има астма...още не е сигурно, че е това, ама според лекарката това щяло да излезе накрая.
 И така, тази седмица ще се гледаме вкъщи, не знам дали ще успея сряда да отида на лекции даже, дано баща и няма работа, поне на 2 от 4те лекции да отида.
Оплаках ви е... Wink

# 46
Честно казано и аз се чудя на личната ми лекарка.И,повярвайте ми,мислех че така е със всички!По нейните думи бременност- не е повод за направление за гинеколог,и ако е нормална(не рискова) трябва да се следи от личен лекар(това вече го споменавах).И даже ми показа списък на оплаквания,които могат да са повод за направление за гинеколог(и за тях съм писала)!
  Аз понеже се следя при частен гинеколог,не исках никакви измислени болести за да ходя и на държавен,но се оказа,че трябва да хвърлям доста пари за изследвания,ако не го направя.
  така че,както каза АНДЖЕЛИНА,отивам веднага при "личната" да ми измисля каквото ще,за да получа всичките направления от гинеколога.Иначе "кой ги яде",моите здравни вноски?
   Обаче продължавам да мисля,че нещо в системата не е ОК!Нали скоро имаше нещо скандало-подобно за източване на пари от здравната каса за ФАЛШИВИ РИСКОВИ БРЕМЕННОСТИ?И точно това си мислех,че касата принуждава лекарите да водят една нормална бременност,като рискова,само за да може една пациентката да си прави всичките изследвания  през здравната каса!

# 47
Klemy, защо не й направят рентгенова снимка? Кашлицата "лаеща" ли е?

# 48
  • София
По-скоро магарешка, вчер беше типично суха, но днес от новите сиропи започна да се втечнява. Снимка не знам защо не и правят, явно няма нужда.

# 49
ejkajujka, няма такова нещо, не ни са измисляли нищо Джи пи-тата, дават направление за записване на Женска консултация, там гинеколога преценява рискова ли е или не бременността като я проследява.
Твоята лична май се прави на разсеяна нещо Thinking Нали трябва и секрет да ти вземе от влагалището и цитонамазка ( по оня списък Simple Smile ), а и видеозоните по касата да направи. Тя какъв диагностик е, гледа ли бебето изобщо на видеозона. И по някое време и преглед трябва да направи (да те бръкне Wink ), за да установи състоянивто на шийката. Това само гинекоког го прави.

Няма нужда да измисляш нищо, искай направление за ЖК Grinning

# 50
  • София
Е, не е задължително "да я бърка". Мене нито предния път, нито сега са ме "бъркали". Проверяват състоянието на шийката на ехограха, всеки път я мери колко см е и казва на акушерката "еди колко си на едиколко си, със запазен ъгъл, без конус", каквото и да значи това.

# 51
Клеми, дано се размине Hug, щом се втечнява май е добре. Моя син е така от малък, и при най-малкия сопол правеше пневмония за 2 дни. Слава Богу, вече не е чак така, но настръхвам като чуя оная "дрънчаща" кашлица Confused

# 52
Е, не е задължително "да я бърка". Мене нито предния път, нито сега са ме "бъркали". Проверяват състоянието на шийката на ехограха, всеки път я мери колко см е и казва на акушерката "еди колко си на едиколко си, със запазен ъгъл, без конус", каквото и да значи това.

Моята пък ми я проверява с преглед, много внимателно. Така ме провери и да нямам разкритие, когато ме болеше кръста и куцах. Нямах проблеми. Simple Smile
Но аз по принцип го казвам, защото понякога се налага, а едно Джи пи как ще я свърши тая работа newsm78

# 53
  • София
Ами ха де...аз се чудя въобще как Джи Пи-тата се наемат да водят ЖК, а не дават директно талон. Изобщо, според мен малко са компетентните гинеколози,които водят ЖК, да не говорим за общопрактикуващ лекар да я свърши качествено тая работа...абсурд!

# 54
Е,ясно е,че Джи Пи-тото нищо не ми прави,ни ехографи,ни "бъркане".И аз не знам как може да се говори за проследяване на бременност при личен лекар!Затова още от началото на бременността ходя на частен гинеколог.
  Нещо някъде не се връзва по повод здравната каса,в моя случай,но трябва да ходя по началниците на лекарите,за да се докопая до истината(с което най-малко ми се занимава сега),затова май ще играя по правилата,които тя("личната") ги е измислила,важното е да получа от здравната каса това,което ми се полага по закон!А според това ,което вие,момичета,ми съобщавате,полагащи се неща никак не са малко!
   И пак искам да ви благодаря за информацията,която ми давате!  bouquet  bouquet  bouquet
   А за това,дали се доверявам на "личната лекарка"....честно признавам НЕ!И не само на нея,уви!Много пъти съм се сблъсквала с лекарската некомпетентност #2gunfire(ами.....само аз ли?) и нямам доверие почти на никой.Е!На единици само!
  Слава Богу,че има този форум.Тук се информирам за безброй неща.И винаги се опитвам да споделя информация,с която разполагам аз.

# 55
Малко да се отстраним от темата "здравна каса и прочие недоразумения".
  Прочетох,че на едно от момичетата й се дояжда черен шоколад,нещо нетипично за нея.Вие,приятелки,имате ли все още някакви хранителни пристрастия?
  Аз скоро си правих маска за лице от хума и изведнъж така ми се дояде от нея!!!! EmbarassedЧесто ми се иска нещо такова:хума или тебешир,или даже мокър пясък(ужас,какви ги признавам тук! Embarassed)Не разбирам от липса на какво може да ти се иска да хапнеш нещо толкова странно? newsm78

# 56
На мен лично не са ми се дояждали такива неща,но съм чувала,че при някои бременни се случва.Не знам на какво може да се дължи.
На мен много ми се прияжда сладко и тестени изделия!!!!Като домашна питка например!!
А как се пълнее от такива неща!!!
А друго не ми се поглежда!!!Ужас!!!

# 57
Здравейте и от мен.
ejkajujka, не можах да се сдържа да не пиша по повод желанието ти да хапнеш хумичка или тебешир.Моя приятелка, която ще ражда към средата на ноември, ми обясняваше преди седмица, как искала да пипа пясък, цимент, брашно талк и всякакви такива подобни, даже и се е дохапнало. Умрях си от смях с нея, защото беше толкова искрена. Помислила си е, че не е в ред, но прочела по форума, че имало и други като нея, та се успокоила. Много се забавлявахме с това, така, че спокойно. Май всичко, което не опира до физическа болка през този период е нормално, разбира се не броя неразположенията съпътстващи всяка бременност.
Хубава вечер!

# 58
ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ НАС . МОЖЕ БИ ПИША МАЛКО В СТРАНИ ОТ ТЕМАТА , НО....
НА НЯКОЙ СЛУ4ВАЛО ЛИ МУ СЕ Е ДА ИМА ДОСТА СИЛНИ БОЛНИ В ОБЛАСТА НА БЕДРАТА, ХАНША И СЛАБИНИТЕ. ЗАЩОТО НЕ МЕН МИ СЕ СЛУ4И ТОВА ВЧЕРА И ИЗПАДНАХ В УЖАС. Embarassed
ДНЕС НЕЩАТА СА МНОГО ПО ДОБРЕ, НО СТРАХА ОЩЕ НЕ МЕ Е НАПУСНАЛ.
ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО НЯКОИ МИ ОТГОВОРИ МОЖЕ И НА ЛС

# 59
ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ НАС . МОЖЕ БИ ПИША МАЛКО В СТРАНИ ОТ ТЕМАТА , НО....
НА НЯКОЙ СЛУ4ВАЛО ЛИ МУ СЕ Е ДА ИМА ДОСТА СИЛНИ БОЛНИ В ОБЛАСТА НА БЕДРАТА, ХАНША И СЛАБИНИТЕ. ЗАЩОТО НЕ МЕН МИ СЕ СЛУ4И ТОВА ВЧЕРА И ИЗПАДНАХ В УЖАС. Embarassed
ДНЕС НЕЩАТА СА МНОГО ПО ДОБРЕ, НО СТРАХА ОЩЕ НЕ МЕ Е НАПУСНАЛ.
ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО НЯКОИ МИ ОТГОВОРИ МОЖЕ И НА ЛС
  Да,и аз имам периодично такива болки.Но разбрах,че е нормално явление,защото тялото на жената се подготвя за раждане и най-много подготовката се отразява в тази част:от кръста на долу.Не се притеснявай!
  Сега и другите момичета ще те подкрепят!

Общи условия

Активация на акаунт