Октомври с есенни листа света нашари, послушно бебе ще люлея през ЯНУАРИ!!!

• 13 568
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
magnoliamm , сигурно ти е ниско кръвното, а и в комбинация с този нисък хемоглобин, заради това ти се е случило това нещо. Хапвай си повечко сладичко, аз така се преборих с тези предприпадъци(макар че при теб си е било направо припадък).
Я дай координати на тази масажистка за бременни че много се запалих.

Мдаа, предполагам ,4е беше кръвното,но досега не ми се беше случвало чак толкова силно....Абе,дано не се повтори,4е гадно Rolling Eyes

А за масажистката, и аз много се запалих,4акам днес приятелката ми да ходи, и да ми каже пак ка е било, и ще взема координати.Знам,4е е някъде в Лозенец, училище за бременни,или център за съвременни родители - нещо такова беше.Ще го споделя,веднага щом имам инфо Grinning

# 181
  • София
...    Кръвното задължително ли се мери при бременни?Аз,да ви се призная,до сега не съм си мерила кръвно!Нито личната ми е споменавала за това,нито двете ми гинеколожки!Сигурно трябва да имаш оплаквания,за да ти се мери,или?

Да, трябва да ти го мерят на консултациите и да ти го вписват в картона! Ако се чака да се стигне до оплаквания, може да е минало вече прекалено много време. И по принцип е желателно бременните да си следят кръвното, от консултация до консултация веднъж в месеца е крайно недостатъчно. Нито много ниското, нито много високото кръвно са за пренебрегване. А също и нетипичните промени - ако примерно стандартно си с ниско кръвно, 130/80 за теб може да е високо и лекарката трябва да те наблюдава няколко дни подред и да прецени (виж случая с Добито). Ако 120/80 ти е нормалното състояние, тогава 130/90 е високо, но все още не притеснително като за прием в болница. При 140/90 или по-високо на някоя от стойностите, поне в България приемат в болница.

magnoliamm, честит ти мъж!  Hug Пази се наистина и се старай колкото е възможно да не се ядосваш и пренатоварваш! Няма ли от къде да си "заемеш" мъж за ремонтите? Някой колега, съсед, приятел, който да идва да наглежда майсторите и да говори с тях, да ги юрка, ако трябва, че те сигурно като те гледат сама жена с дете и бременна и кой знае какво си мислят - как ще те мотат, как ще те минат с някой лев  ooooh!

# 182
  • София
В Лозенец дали не става дума за това:
Център "Съвременни родители", ул. "Русалийски проход" №15-17, ет. 3; info@roditeli.info
В брошурата им пише, че имат освен другите специалисти и рехабилитатор - може би става дума за същото?  newsm78

# 183
Кръвното задължително ли се мери при бременни?Аз,да ви се призная,до сега не съм си мерила кръвно!Нито личната ми е споменавала за това,нито двете ми гинеколожки!Сигурно трябва да имаш оплаквания,за да ти се мери,или?

Задължително, защото ако е високо трябва да се внимамва много! Ниското не е проблем, но високото е.
Какво стана с твоето направление? И по принцип на ЖК мерят кръвното, следят теглото ти и ти пускат изследвания.

Днес видяхме бебо, суперски е, еднокилограмов и 100 гр. мъж Simple Smile И на 3Д го пусна доки, видях му профила, същия е като Ники като бебе Grinning

Малко ми се разминаха мерките по крак (24 гс) и глава(28 гс), по корем си отговарят на 26.
Дали не е много голямо разминаването или е от ехографа и позицията на бебето, как мислите.
Хем се радвам, че го видях, хем това ме гложди. А доки каза, че всичко е наред. Дано Hug

# 184
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
...    Кръвното задължително ли се мери при бременни?Аз,да ви се призная,до сега не съм си мерила кръвно!Нито личната ми е споменавала за това,нито двете ми гинеколожки!Сигурно трябва да имаш оплаквания,за да ти се мери,или?

Да, трябва да ти го мерят на консултациите и да ти го вписват в картона! Ако се чака да се стигне до оплаквания, може да е минало вече прекалено много време. И по принцип е желателно бременните да си следят кръвното, от консултация до консултация веднъж в месеца е крайно недостатъчно. Нито много ниското, нито много високото кръвно са за пренебрегване. А също и нетипичните промени - ако примерно стандартно си с ниско кръвно, 130/80 за теб може да е високо и лекарката трябва да те наблюдава няколко дни подред и да прецени (виж случая с Добито). Ако 120/80 ти е нормалното състояние, тогава 130/90 е високо, но все още не притеснително като за прием в болница. При 140/90 или по-високо на някоя от стойностите, поне в България приемат в болница.

magnoliamm, честит ти мъж!  Hug Пази се наистина и се старай колкото е възможно да не се ядосваш и пренатоварваш! Няма ли от къде да си "заемеш" мъж за ремонтите? Някой колега, съсед, приятел, който да идва да наглежда майсторите и да говори с тях, да ги юрка, ако трябва, че те сигурно като те гледат сама жена с дете и бременна и кой знае какво си мислят - как ще те мотат, как ще те минат с някой лев  ooooh!

Проблемът с майсторите,е 4е те се отказаха, и въобще не запо4наха..........поредните...... Не разбирам що  за хора - идват,мерят,казват 4е запо4ват утре и ...................из4езват....
Ама,айде,няма да ви занимавам,само ако някой има майстори под ръка,да ми ги даде за малко Rolling Eyes

# 185

Задължително, защото ако е високо трябва да се внимава много! Ниското не е проблем, но високото е.
Какво стана с твоето направление? И по принцип на ЖК мерят кръвното, следят теглото ти и ти пускат изследвания.

Днес видяхме бебо, суперски е, еднокилограмов и 100 гр. мъж Simple Smile И на 3Д го пусна доки, видях му профила, същия е като Ники като бебе Grinning

Малко ми се разминаха мерките по крак (24 гс) и глава(28 гс), по корем си отговарят на 26.
Дали не е много голямо разминаването или е от ехографа и позицията на бебето, как мислите.
Хем се радвам, че го видях, хем това ме гложди. А доки каза, че всичко е наред. Дано Hug
    Аз още не съм ходила при личната,боря се с грипа и гледам да не излизам много,особено ,имайки предвид,че трябва да ползвам градския транспорт.(за уточнение,живея в момента в Овча купел 2,а личната ми лекарка се намира в Студ.град.)Като по-оздравея ще последвам съвета ти,Анджелина, относно направленията и останалото.Определено ще си сменя и лекарката,поне да ходя някъде по-наблизо.
    Моето юначе също имаше подобно разминаване на последните прегледи.Главата му вървеше една седмица напред.Но на мен ми обясниха,че не е нещо страшно.Може някой в семейството да е с по-голяма глава(наблюдават се такива,да се призная).А някой път,става така,че органите на бебето се развиват,като в надпревара.Сега единия отива малко напред,след това другия орган.
  А ти при кой беше на 3Д-то?

# 186
Надявам се, че е нормално да даде апарата такова отклонение, все пак не мери реално бебето.
Да сме живи и здрави. Grinning

# 187
  • София/Варна
Здравейте, мами:)
И аз си видях дребосъка ... продължава да си беснее на воля и да тормози доктора при замерванията. По-дребничък е за седмиците си, седалищно разположен и никак не обича да го снимат Simple Smile. Едвам хванахме едно краче с атрибут и муцунката, че бабите мрънкат, че не са го виждали Simple Smile.

# 188
Надявам се, че е нормално да даде апарата такова отклонение, все пак не мери реално бебето.
Да сме живи и здрави. Grinning

Да,възможно е!Много пресен пример е онова 5кг бебе,дето се е родило миналата седмица в София!Лекарите очакваха то да е около 3.800 кг,а какво излезе!Игати разминаването! hahaha

# 189
ejkajujka, Можеш ли да намериш статията за размерите на бебето? Спомних си, че четох някъде това за органите, че са в надпревара - един избързва, после другите го настигат и т.н. Но не мога да я намера, а трябва да изляза.
 Hug

# 190
ejkajujka, Можеш ли да намериш статията за размерите на бебето? Спомних си, че четох някъде това за органите, че са в надпревара - един избързва, после другите го настигат и т.н. Но не мога да я намера, а трябва да изляза.
 Hug
  Да имаше някаква статия за размерите на бебетата,но не съм я вадила аз.
  НИМ,не беше ли ти,миличка? newsm78Ако да,би ли я показала,къде е ?Или някой друг,ако се сети за подобна статия......моля ви! Praynig
  Благодаря!  bouquet

# 191
  • София
Хайде, момичета, снимки на рисувани кореми! Топли, топли, пресни! Не се бутайте, има за всички! Разделът е "Гордея се с моя корем", а новата звезда е Ивонска.

Поради неведоми причини моите снимки ги няма. Ама аз мисля да сканирам тези от фотографа. Ивонска, качих всичко, което ми пратиха, макар че някои от фотосите са доста тъмни и изискват обработка, но в момента трябва да излизам и не ми се занимава. Влез и си допиши коментарите, гестационната седмица и, естествено, ако нещо не ти харесва - трий или размествай в подредбата. Общата снимка на балкона също я няма, ама аз ще се постарая да сканирам днеска, стига в работата на мъжа да не ме напъдят да ходя друг път.

# 192
  • София
Анджелина, не знам дали имаш предвид товаnewsm78 Ако не е, ще трябва по-късно довечера да ровя, защото сега трябва да излизам.
Така или иначе, важното е, че докторът е казал, че всичко е ОК. Не вярвам той да види нещо нередно и да го остави така и да не ти каже или пък да не те прати на консултация другаде! А и примерът с бебето, дето се роди 5 кила и кусур е много удачен. Все пак ако чак толкова много се притесняваш, можеш да идеш на преглед след 1-2 седмици или още сега, но другаде. Все пак шаващото бебе в комплект с винаги възможното мръдване на ръката на док...

# 193
Днес е мои ред да почерпя  party023  днес имам рожден ден и се чудя кога спираш да растеш и почваш да остаряваш.По принцип много обичам рождените си дни но днес съм малко тъжна  newsm09сигурно от бременността.
Сега ви оставям и започвам да  cookприготвям за гостите Tada.

# 194
Честит рожден ден!  bouquet  bouquet  bouquet
  Много усмивки Laughing Laughing Laughing
  и хубаво здраво бебе! baby_neutral
  Недей си тъжна!Остаряваме ВСЕКИ ден,но не бива да тъгуваме по този повод точно в РОЖДЕНИЯ си ден!
   приятно и сполучливо готвене  chef и много весело прекарване! Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт