Египет /Тема 11/

• 52 132
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,

Плануваме почивка в края на м.Септември в Хургада Simple Smile Двама възрастни и две деца на 4 г и 10 г.

Спряла съм се на 2 хотела, Albatros Citadel Resort и Jaz Aquamarine Resort, като повече ми харесва втория.
Приемам всякакви съвети и мнения.
За първи път ще пътуваме до Египет и искам да избера най-добрия вариант.
В офертата ни е включен и един ден и нощувка в Кайро, което за нас беше условие.
Заради малкото дете няма да правим много допълнителни екскурзии, ще бъде по-лежерно.

Благодаря предварително Simple Smile

Jaz aquamarine, избери.

# 181
Здравейте
Някой бил ли е в Jasmine Palace Resort, Хургада - препоръчаха ми го от агенцията и се интересувам дали е ок?!
Имам резервация в периода: 12.09.- 19.09.2021г. Не смятам да се задържам много в хотела, та другият ми въпрос е през агенцията ли да си букна ходенето до пирамидите и Луксор или там на място е по-изгодно и изобщо как се случват тези екскурзии на местна почва... Simple Smile Къде мога да снимам, възможно ли е да ми конфискуват фотоапарата - знам, че не навсякъде е разрешено да се правят снимки?!

# 182
  • Beyond the Frontiers
Здравейте пак.
 А какво се случва ако поради усложнена Ковид ситуация неможем да отпътуваме на вече резервирана почивка? Смисъл България ако е червена зона, а Египет не предполагам правилата са същите- ПСР.
Тази застраховка какво точно ти дава като права?
Връщат ли ти реално парите или ти предлагат други алтернативи докато не се съгласиш?
Това ми е единствения страх да резервирам за края на м. Септември почивка в Хургада.

За коя застраховка става въпрос? Ако е отмяна на пътуване - може да анулирате пътуването, ако някой се разболее, ако е с положителен тест и застрахователят връща 100% от платената сума.
Медицинската застраховка за пътуване в чужбина - не ви помага при анулиране на пътуването или проблеми преди отпътуване.

Ако има забрана за пътуване и затваряне на граници, програмата се анулира от туроператора и парите се връщат в срок от 14 дни, както си е било винаги /преди КОВИД/.

Изберете си туроператор с малък депозит при резервация.

Здравейте,
гледам хотел Desert Rose за края на октомври.Заради лагуната мисля , че водата ще е по-топла тогава.Интересува ме има ли собствен риф ,който да е достъпен от брега.Била съм в Iberotel Makadi beach и ми хареса, но не искам да повтарям хотели
Има риф, на повечето снимки се вижда лагуната и мостчетата с бар в средата, точно зад тях има още един малък плаж с достъп до рифа към хотела.
Вземете си от луксозните стаи иначе след Иберотел ще бъдете разочаровани. Или помислете за вариант в Марса Алам - там хотел Иберотел е много, много високо ниво, а рифът му е защитена зона, в залива му има и костенурки. По принцип другите хотели в Марса Алам от веригата Джаз имат обща брегова ивица с чудесен риф.
Скрит текст:

Здравейте
Някой бил ли е в Jasmine Palace Resort, Хургада - препоръчаха ми го от агенцията и се интересувам дали е ок?!
Имам резервация в периода: 12.09.- 19.09.2021г. Не смятам да се задържам много в хотела, та другият ми въпрос е през агенцията ли да си букна ходенето до пирамидите и Луксор или там на място е по-изгодно и изобщо как се случват тези екскурзии на местна почва... Simple Smile Къде мога да снимам, възможно ли е да ми конфискуват фотоапарата - знам, че не навсякъде е разрешено да се правят снимки?!

Имам 8 стаи тази седмица, а от началото на годината поне 50-тина в този хотел. За цената си в момента е добър. Точно за вашата цел - базов хотел за допълнителни екскурзии е чудесен.
Екскурзиите - ако държите да сте с български екскурзовод - това е цената. Ако не - още първия ден в хотела ще ви "надушат" и ще започнат да ви предлагат екскурзии. Следя групите във фейсбук много българи хвалят Канари турс/Aladdin Darwish - може да му пишете във фейсбук и да го разпитате, и Аладин травел – или от сорта.

Снимането с фотоапарат не е позволено вътре в гробниците, в музея в Кайро ... т.е. позволено е, но с доплащане, което се извършва на входа на обекта, само в египетска валута. Имам снимани таксите за музея в Кайро:
Скрит текст:

# 183
Благодаря за отговора! Вероятно ще се насоча към местен туроператор! Някой, който е ползвал услугите на местен такъв, дали може да сподели цени? Simple Smile Имам още няколко въпроса - бил съм на почивка в Тунис и при пристигането, когато ни регистрираха в хотела, така с леко намигване ни поискаха по 20 долара за "по-хубава стая"... 😉 Всички от групата, които платиха, бяха качени на горните етажи на хотела, тези, които отказахме, ни свалиха на етаж минус едно... След срещата с представителя на агенцията, нещата бяха оправени, но все пак... В Египет възможно ли е пак да се стигне до такива пазарлъци? Някой попадал ли е на такова нещо? Другият ми въпрос е това дали е в сила: https://www.mfa.bg/embassies/egypt/news/30241
защото от агенцията все пак искат тестове на отиване, а аз имам сертификат за ваксинация?
Благодаря предварително! 😊

# 184
  • София
На нас ни предложиха в Египет малко доплащане за по-висок клас стая, която тук не се предлагаше дори от туроператора. От двойна стая с допълнително легло  в суит много по-голям и с кухненски бокс. Аз бях много доволна от това предложение и с голямо удоволствие го приех.

# 185
  • София
Galactic Voyager , ще Ви помоля за малко повече информация .
Интересуваме Iberotel Costa Mares в Марса Алам и ако е възможно сравнение с Rixos Sharm El Sheikh 5*.
Много благодаря!

# 186
Благодаря за отговора Galactic ! Дано намеря добро настаняване за трима възрастни в Desert rose.
През юни бяхме и в Марса Алам -Коста маре
 Мога да отговоря на конкретни въпроси

# 187
  • Beyond the Frontiers
Благодаря за отговора! Вероятно ще се насоча към местен туроператор! Някой, който е ползвал услугите на местен такъв, дали може да сподели цени? Simple Smile Имам още няколко въпроса - бил съм на почивка в Тунис и при пристигането, когато ни регистрираха в хотела, така с леко намигване ни поискаха по 20 долара за "по-хубава стая"... 😉 Всички от групата, които платиха, бяха качени на горните етажи на хотела, тези, които отказахме, ни свалиха на етаж минус едно... След срещата с представителя на агенцията, нещата бяха оправени, но все пак... В Египет възможно ли е пак да се стигне до такива пазарлъци? Някой попадал ли е на такова нещо? Другият ми въпрос е това дали е в сила: https://www.mfa.bg/embassies/egypt/news/30241
защото от агенцията все пак искат тестове на отиване, а аз имам сертификат за ваксинация?
Благодаря предварително! 😊

Тези номера ги има в цял свят...Преди седмица ги приложиха на клиенти във висок клас 5* хотел в Анталия /3500 евро на стая за седмица/...аз лично бях потресена. На другия ден, като се намесихме, смениха стаята, ама е кофти изпълнение.

Условията за влизане в дестинации ви съветвам да следите на https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-n … ws/1580226297.htm
В момента ако имате сертификат за ваксина влизате без тест.

Имам цените на Канари, но няма как тук да ги кача. Ако решите драснете ми съобщение с имейл или телефон - вайбър и ще ви ги пратя.

Galactic Voyager , ще Ви помоля за малко повече информация .
Интересуваме Iberotel Costa Mares в Марса Алам и ако е възможно сравнение с Rixos Sharm El Sheikh 5*.
Много благодаря!
Риксос е по-добър. Не че Коста маре е лош, напротив, според мен е доста високо качество и като обслужване и като храна - правя сравнение и с турските, с тези в Тунис и в Египет, които съм отсядала и посещавала.

Благодаря за отговора Galactic ! Дано намеря добро настаняване за трима възрастни в Desert rose.
Desert rose е доста, доста по-скромен. Ако сте в Хургада по-добре Steigenberger. Надявам се, не ме разбирате погрешно. Аз много харесвам Розата, "жив" хотел, нормална храна, чудесен залив...Вземете супериор/делукс стая.

# 188
  • София
Може ли да ми кажете повече за плажа на Iberotel Costa mare. Пясъчен ли е, каква е дълбочината, има ли риф с корали и рибки, костенурки срещат ли се?

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 14:10 от dechy

# 189
Плажът на Iberotel Costa mare e пясъчен и постепенн ставапо-дълбок. Почти всеки ден идват две големи костенурки ,но не на плиткото-трябва да можете да плувате Рифът с корали и рибки също е навътре ,  а кей няма Последния ден ММ дори видя прословутите дюгони но ги преследва доста навътре в морето     .Доста е изолиран хотела ,другите от групата бяха избрали Jazz и за мен беше прекалано уединено       За това сега търся по-жив хотел      И накрая да си кажа ,че бяхме и в Шарм ел шейх и ми е фаворит     

# 190
  • Beyond the Frontiers
Плажът му е супер и става за къпане и без аква обувки. При Джаз групата не е така.
На снимките се вижда едно корабче, там е рифът. Снимала съм във всички посоки. Плажа наистина си е само за този хотел, целият залив всъщност. Има си чадъри и шезлонги, умишлено не са в кадър.

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 15:53 от Galactic Voyager

# 191
  • София
Какво е предимството на Шарм ел шейх пред Хургада и Марса Алам? По-хубав е самият град, плажовете, хотелите? Знам, че там рифовете са по-близо до брега и има понтони, но са като бездна, изведнъж става дълбоко.

# 192
В Шарм бяхме в хотем Mьовенпик Той има четири пясъчни собствени плажа с много достъпни рифове. Снимах с телефона шарени рибки във вода до коленете.Нямаше рязък наклон на дъното.Вечер по една много приятна и безопасна алея ходехме на разходка до по- оживената част на курортаТам има много заведения, детски атракции и хотели от рода на Новотел. Казва се Наама бей и пак е приятно , но няма рифове А рифът пред нашия хотел беше уникален - има клипчета за него в ю тюб Аз не плувам много добре ,но с маска от Декатлон успях да видя неземни красоти.

# 193
Здравейте! Какво ви е мнението за екскурзия до Райския остров, в Египет? Струва ли си ? Предлагат ми я като допълнителна екскурзия и се колебая дали да я избера.

# 194
Не си заслужава. Плажът не се почиства.Мръсно и мизерно.

Общи условия

Активация на акаунт