Математически турнири 1-4 клас. Тема №59

• 85 760
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, много скоро научих за темата и я следя от седмица. Дъщеря ми е втори клас и ходи с удоволствие на всички състезания. Сега на Хитър Петър спечели и медал и е много горда. Понеделник беше онлайн на Черноризец Храбър. При подаването на резултата, разгледах какво е решила, защото не знаех, че ги пращат после онлайн. Ами беше се справила много зле според мен. Въобще не се беше съсредоточила. Не беше отговорила на елементарни задачи като например, колко пъти има цифрата 3 в числата между 1 и 34. Не била разбрала условието. Разбира се, показах й грешките и не й дадох да коригира нито един отговор. Нека й е за урок. Плака доста след това, но няма начин, мисля че много си повярва след предното състезание и се отпусна. Определено обаче за нея има значение дали е онлайн или не, в единия случай се съсредоточава много повече.

# 331
  • Бургас
Не се ядосвайте, канидатстването в ПМГ е на база присъствени състезания. Миналата година и аз страдах от резултатите на Иван Салабашев, но на състезанията за прием в ПМГ се видя кой къде се намира в класирането и пак в челните места си бяхме познатите имена от присъствените състезания. И там няма как амбициозната ти майка да ти помогне.
Аз реших да записвам дребния на онлайн състезания. Приемам ги като един вид тренировка и повод да го накарам да решава малко допълнителни задачи за подготовка.

# 332
И моето дете на единственото онлайн съзтезание, на което се е явила (миналата година на Салабашев) имаше най-нисък резултат, според мен си беше бляла някъде из стаята.

Иначе, с това, че родители решават задачите на децата си им правят ега ти кофти номера. Тези неща остават за цял живот, посланието е "ти не можеш, а ще ти го направя вместо теб". Това е убийствено за детската мотивация и инициативността дори като по голямо, пък и като възрастен. Не коментирам идеята, че с лъжа можеш да постигнеш... 

# 333
На мен лично ми е все тая какво правят другите родители. Аз се интересувам от моето дете, ама някак не е коректно към труда на децата. Заради подобни "помагачи" някое дете може да се окаже на 4 място вместо на 3-то,  за което би взело медал.

# 334
  • Пловдив
Аз също се абстрахирам от другите и нивото им. Нито сравнявам децата с тях, нито ги уча да се сравняват. Миналата година им казах, че няма класиране, а само резултати. И толкова.

Но ми стана кофти от това, че ЧХ решиха миналата година да не издават сертификати за постижения. Само за участие. Аз им писах, но бяха категорични, че само на присъственото провеждане могат да дадат на децата.
Ами...в живота кой е казал, че всичко е честно?

Аз ще ги записвам на стандартните състезания, макар и онлайн. Какво да правим, иначе? На нашите деца сега им е моментът за състезания. Такова е времето, такива са условията. Ако можеше да изчакаме да не растат 2-3 години, докато мине щуротията...И после да се върнем кой от където е спрял...

# 335
На страницата на ЧХ се появи ново съобщение

Цитат
Родителите на участници от 3. и 4. клас, които не са получили автоматичен имейл с подадените отговори, моля да пишат на albena@math.bas.bg, като посочат трите имена, клас, град на участника.

# 336
Здравейте,

Някой знае ли кога ще излязат резултатите от "Математика без граници"?

# 337
Здравейте,

Някой знае ли кога ще излязат резултатите от "Математика без граници"?

За резултатите питайте там, където се е явило детето. А ако питането е за класирането, ще трябва да почакате до приключването на есенния кръг.

# 338
  • Sofia
Някой да е получил мейл от СМТ?

# 339
Не засега....

# 340
  • Бургас
Мисля, че писаха, че имейл ще получим след 14,00 ч. А който няма до 18,00 ч. да им пише.

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 14:13 от violeta1979

# 341
Пишете, ако получите.....

# 342
Пишете, ако получите.....
Здравейте, получила съм мейл в 14.06ч. Дъщеря ми е в час и не го е отворила още.

# 343
И ние имаме имейл, беше в junk.

# 344
И при мен е в спама.....

Общи условия

Активация на акаунт