Математически турнири 1-4 клас. Тема №59

• 84 841
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Когато в училище не се провеждат, търсите къде се провеждат. МБГ примерно е към обучителни центрове, за София - Моливия. За състезанията от календара на МОН са длъжни да ги проведат или да ви насочат къде ще се състоят.
Ако детето е в карантина, не се явява на състезание. От преди седмица има и заповед, че точно преди състезанията децата ще бъдат тествани. За догодина не можем да знаем как ще е.....

# 601
Здравейте, може ли някой да помогне с информация за състезанието по финансово грамотност, което ще се проведе на 19.02.2022г. за ученици от 1-4 клас. Много ми е трудно да намеря темите, падали се предходни години за тази възрастова група, както и отговорите. Ако някой може да помогне с някакъв полезен сайт, линк и т.н. ще съм благодарна. Интересуват ме темите за 2-ри клас. Благодаря.

# 602
Здравейте, дали вече се знаят задачите и отговорите от областната олимпиада по математика?

# 603
Примерен тест по формата на "Математика за всеки" (4 кл.).

Тест 1
Скрит текст:

Тест 2
Скрит текст:

Тест 3
Скрит текст:

Описателни 1
Скрит текст:

Описателни 2
Скрит текст:

Отговори 1
Скрит текст:

Отговори 2
Скрит текст:

# 604
Ant12, предполагам, че споделяш свои авторски задачи?
Май е време вече и за сборник. 😉

Задачите от вчерашната олимпиада още ли не са се появили?
Не питам за 4-ти клас, знам че има и друга тема... ама леко проформа.

# 605

От фейса Wink

# 606
Ant12, предполагам, че споделяш свои авторски задачи?
Май е време вече и за сборник. 😉

Задачите от вчерашната олимпиада още ли не са се появили?
Не питам за 4-ти клас, знам че има и друга тема... ама леко проформа.

Основните идеи в задачите (с малко изключения) не са авторски. По-скоро конкретната формулировка е моя.

Задачите за малки ученици обикновено се въртят около определен брой типове задачи и стандартизирани методи за тяхното решение.

Основната цел на тези тестове е да представи идеи, които по-рядко се появяват в състезанията за малки ученици или вече познати идеи, които се ползват по необичаен начин.

Тестовете, по мое мнение, са доста трудни за тази възрастова група.

P.S. За мен това е просто хоби, което ми доставя удоволствие (всъщност, решавам доста повече пъзели судоку и какуро, отколкото задачи и не рeшавам други задачи освен тези в bg-mamma) и ми напомня за времената когато децата ми (вече студенти в UK) са били малки и съм се занимавал с тях.

# 607

Основната цел на тези тестове е да представи идеи, които по-рядко се появяват в състезанията за малки ученици или вече познати идеи, които се ползват по необичаен начин.

Тестовете, по мое мнение, са доста трудни за тази възрастова група.

P.S. За мен това е просто хоби, което ми доставя удоволствие (всъщност, решавам доста повече пъзели судоку и какуро, отколкото задачи и не рeшавам други задачи освен тези в bg-mamma) и ми напомня за времената когато децата ми (вече студенти в UK) са били малки и съм се занимавал с тях.

Не съм гледала задачите и не знаех. Но щом е така, задължително ще ги прегледам и ще порешаваме.
Знам, че е просто хоби, но все пак е труд, който е жалко да не достигне до повече хора.

# 608
Благодаря за труда! Gift Heart Със сигурност ще е от полза на много деца....

Задачите с трудност като за сега ли са (февруари-март) или по-скоро като за май месец, когато е състезанието?

# 609
Благодаря за труда! Gift Heart Със сигурност ще е от полза на много деца....

Задачите с трудност като за сега ли са (февруари-март) или по-скоро като за май месец, когато е състезанието?

Трудността им по-скоро е над тази за м. май, но това е изцяло мое мнение.

Такива тестове е по-добре да се дават по-далеч от реалното състезание (поне месец).

Тяхната цел е по-скоро да учи децата на нови неща и да свикнат, че няма нищо страшно да не решиш всички задачи.

Всъщност, за малките ученици е добре да се редуват тестове, които са (малко) над текущото ти ниво, които развиват уменията за решаване на задачи с по-стандартни тестове, с които се подобрява бързината и точността на решаване.

Или нещо от сорта: труден тест – видя ли, че трябва да решаваш повече; решаване от читанки, сборници и т.н. – за да станеш по-добър; 1-2 стандартни теста – видя ли, че като решаваш повече се справяш по-добре и после отначало.

# 610
  • Бургас
Точно днес дадох на сина да се пробва с предишния ти пробен тест от декември месец. Казах му да си засече един час и да види колко задачи ще успее да реши за това време. С доста разсейване резултатът беше: 12 задачи, от които 3 грешни. Далеч е от отличните резултати, но като за неходещ в школи, му казах (защото ме попита дали е много лош резултатът или бива), че се е справил що годе прилично Grinning  Ще го успокоя с нещо по-лесно тия дни Wink

# 611
Ant12, благодаря за споделеното!
Ако не е проблем дали може да предложиш решение на зад.3 от олимпиадата?

# 612
Ant12, благодаря за споделеното!
Ако не е проблем дали може да предложиш решение на зад.3 от олимпиадата?

Скрит текст:

# 613
Кога се очакват резултатите и къде да следим? На сайта на СМГ или на НПМГ?

# 614
  • София
Кога се очакват резултатите и къде да следим? На сайта на СМГ или на НПМГ?
Аз така и не намерих информация в какъв срок трябва да бъдат обявени резултатите от областния кръг на олимпиадата. Само видях, че миналата година СМГ са обявили резултатите на 8.03.2021 (олимпиадата е била на 13.02.2021)....ще си почакаме доста

Общи условия

Активация на акаунт