Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 34 095
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
На моето дете му е все тая в кое училище ще влезе и аз подаръци не давам...ще го запиша на курс по английски и немски...той ми излиза с теорията, че университета бил по-важен...ако изобщо стигнем до университет..

# 226
И моят е с големи амплитуди на изпитите - от 60 до 100т .И аз само се моля вече да е здрав и да не се спече на изпита.

# 227
  • София
Години на ред обяснявам, че трябва да учи в училище и да се стреми да се самоусъвършенства в ежедневието, и тогава що се отнася до материалната част няма да бъде лишена от нищо. От есента обяснявам, че това е един от най-важните изпити в живота, защото не е без значение в какво средно училище ще попадне и с какви хора ще прекара 5 години от живота си.
Не сме обещавали нищо, дори и през ум не ни е минало, а и тя не е искала нищо.
Само се моля да не се притесни на изпита, както на последния по математика, защото това ще е пагубно, пък толква усилия хвърли детето.

# 228
  • София
Според мен, обещанието за  нещо повече не е излишно, като то така или иначе, не е водещо, само е моркова, след остена. Разбира се че го правят за себе си и собственото си бъдеще, но не виждам нищо лошо в допълнителен стимул. Пътуването до Лондон пропадна миналата година, вероятно няма да е и тази, така че оставам на варианта, който е най-очакван- нов компютър, от който освен това има и необходмост Simple Smile

# 229
На моето дете му е все тая в кое училище ще влезе и аз подаръци не давам...ще го запиша на курс по английски и немски...той ми излиза с теорията, че университета бил по-важен...ако изобщо стигнем до университет..
Е, прав е човекът Joy
Хубавата гимназия е богатство - виждам го по голямата ми дъщеря, но гаранция за успех в живота със сигурност не е. Всички ще влязат някъде, ще ги завърти осми клас, ще забравим притесненията от НВОто. Децата са различни, всяко има своята силна черта, която може и да не е математиката. Ето, малката ми дъщеря няма хъса на кака си и вероятно ще е някъде в средата на всички тия точки и желания. Но … няма да изгубим съня си за това. Това е само старта на всички препятствия, които ще трябва да преодолее, на всички разочарования, които ще трябва да изстрада и всички успехи, на които да се радва. За да мине през всички тях обаче - трябва да е здрава и с всичкия си. Колкото и да е клиширано, банално и изтъркано(а то е такова, защото е доказало истиността си във времето) - да, само да е жива и здрава.
Успех на децата и по едно по-силно на майките им! Wine Glass

# 230
  • София
И при нас диапазонът на точките е много голям. Дано да са в кондиция децата точно в заветния ден. Сега ще напиша едно клише  - важното е да са живи и здрави, другото ще се нареди. Преди малко се върнах от Пирогов с малкия ми син и точно това клише ще ми е водещо от тук нататък.

# 231
  • Бургас
beb40_fb Надявам се дребчо да е добре .
Не е клише, права си. Дано всички деца да са здрави… това е най-голямата радост и спокойствие на всеки родител.

# 232
Не че не познавам деца, които учат заради самото учене, но аз такива деца не искам. Желая успех на тези мотивираните деца, но нашите не са от тях и за мен заслужават награда за положените усилия.

# 233
  • София
ani4ka,  инцидент с колелото, много дълбока рана  и няколко шева. Сега вече е добре, поуспокои се и заспа. Мъчно му е, че няма да може да играе утре на последния мач за сезона, но ще отидем за подкрепа на отбора. Днес се прибра със златен медал от състезание, бяхме горди, разбира се. Но много се радвам, че наред с ученето, влага сърцето си и в спорта, който тренира. Най-важното е, че се е разминал само с най-малкото, което е можело да се случи.

# 234
  • Бургас
beb40_fb Малкият е Голям Герой. Поздравления за медала и още по-големи поздравления,че милее за отбора. Това е колективният спорт, възпитава на отговорност към съотборниците. Бързо възстановяване Wink

# 235
  • София
Аз май съм единственият родител, който не предлага подаръци за добри резултати на НВО.... То си е за тях:)

Скрит текст:

Кученцето не е за НВО, а за 1 юни... и най-вече поради факта, че (семейно) сега узряхме за него.

Нейно Величество Чери, поне колкото успях да снимам от нея.

# 236
Е, прав е човекът Joy
Хубавата гимназия е богатство - виждам го по голямата ми дъщеря, но гаранция за успех в живота със сигурност не е. Всички ще влязат някъде, ще ги завърти осми клас, ще забравим притесненията от НВОто. Децата са различни, всяко има своята силна черта, която може и да не е математиката. Ето, малката ми дъщеря няма хъса на кака си и вероятно ще е някъде в средата на всички тия точки и желания. Но … няма да изгубим съня си за това. Това е само старта на всички препятствия, които ще трябва да преодолее, на всички разочарования, които ще трябва да изстрада и всички успехи, на които да се радва. За да мине през всички тях обаче - трябва да е здрава и с всичкия си. Колкото и да е клиширано, банално и изтъркано(а то е такова, защото е доказало истиността си във времето) - да, само да е жива и здрава.
Успех на децата и по едно по-силно на майките им! Wine Glass
Няма как да се каже по-добре !!

# 237
  • София-Младост
Аз май съм единственият родител, който не предлага подаръци за добри резултати на НВО.... То си е за тях:)
Далеч не си единствена, напротив, както се казва"много сме". Просто не го афишираме.
Слабички са му резултатите на пробните изпити, но...квот-таквоз. Може да се случи чудо на самия изпит, знае ли човек. И друг път съм му казвала, че на човек на сила може да му се вземе, но не може на сила да му се даде...
За мен е важно да смени средатащо така...и дано попадне в по-добра, разбира се. Отделно както е написала christina, няма хъса на сестра си...тя от 5 клас работеше за постигане на мечтата си, той смени желанията си сто пъти...

# 238
  • София
Чета ви редовно, но все нямам време да пиша. Откакто малкия приключи училище не мога да си организирам деня.
Кака му вече е на ръба, много й омръзна вече, дано съумее да се стегне. За този уикенд има домашни като за цял срок - 5 НВО-та, 2 стихотворения наизуст, не разбрах какво по английски, отделно доста домашно по уроците. Класната им казала, че преди НВО-то трябва да са оформени по всички предмети.
Katy, много сладко малко пухче си имате, много да ви радва и слуша Simple Smile
bebcho, бързо възстановяване на момчето.

# 239
  • София
мацки, отварям шампанското и черпя поголовно и без потвърдителен имейл от великата нова система Simple Smile (дано не пиша пак опровержително, де, но) според качените списъци към всяко училище, дребното е класирано в 1 клас точно там, където искахме, та моля, заповядайте на почерпка, само да не ви разваля обяда Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт