WIZZ AIR - 39

• 44 349
  • 803
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте,току що се чекирах чрез приложението на WizzAir,но на финала на бордната карта няма QR код и пише невалидна бордна карта.Някой имал ли е подобен проблем?

# 766
Да, от известно време е така. Трябва да си вземете бордната карта от чек-ин гише. Идете поне 2 часа по-рано, защото на Т1 е кошмарно.

# 767
Досега най-голямата ми драма е бил последния полет от София до Неапол с над 2 часа закъснение, дали не бяха към 3...Но е хубаво човек да знае какво се случва, ако по някаква причина не може да излети. Благодаря за информацията! 🙂
Е, това не е никаква драма. С 2-3 часа закъснение да летиш си е най-редовно. Те обикновено излитат 2-3 минути преди да станат 3 часа, за да не дължат обезщетение, това ми се е случвало и с Раянеър, и с Eър Сърбия... Драма е да ти се тресе самолетът и да си четеш молитвите. При ураганен вятър кацнахме така в Тбилиси с Пегасус, вътре хората пищят, тамън да кацнеш и изведнъж рязко целият самолет се озовава 2 метра надясно, пропада, държиш се за седалката и си казваш "дотука бях" Grinning На излизане по стълбичката разбираш, че е било заради ураган

# 768
Той и полетът със закъснението беше съпътстван от почти постоянно мигащи символи за колани, предупреждения да не ставаме и пораздрусвания...видимо, и молитви си казваха хората наум, и се споглеждахме смутено. 😆 Нямаше чак ураган, но не беше от най-гладките полети. Но нали стана дума за закъснения и отмяна на полети, това не го включих. За сметка на това, на връщане полетът ми се стори много приятен. 🙂

# 769
Не знам защо го пращат на мейлите чак на 8 ноември, но... те си знаят Grinning

# 770
Здравейте, след два дни ми предстои пътуване за 3 дни до Лондон с  полет :W64305 на Wizz, но ми пратиха мейл и според него не отговарям на условията за влизане в страната, тъй като не съм ваксиниран и не разполагам със зелен сертификат. Не ми се стои и под карантина в Лондон, тъй като ще съм там само за 3 дни Simple Smile
Това са условията за влизане, според мейла с подаването на декларацията, която ми изпратиха да попълня 48 часа преди полета.
https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

Имам ли основателна причина да искам от Съпорта им да ми анулират полета и да ми дадат ваучер със сумата за следващ такъв или няма шанс да го сторят?

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 18:27 от Xiaomi

# 771
Е как ще Ви "анулират полета"? Полет ще си има със или без Вашето присъствие в самолета. Ако самолетът лети, а Вие не се качите на борда, губите си билета, съответно и парите. Честито. На мен ми се случи поне 3 пъти миналата година...  Единбург, Дъблин, Ереван (с прекачване), полетите си ги имаше, но за да не попадна в карантина, не летях. И съответно ми изгоряха билетите, които бях купил още отпреди корона кризата.
Няма как да не се качите на борда и да Ви възтановят парите и да ги използвате за друг полет. За такива случаи има Wizz Flex, услуга, която се плаща. И тя позволява да си промените датата на полета.

А Вие се регистрирахте в този форум специално, за да напишете това?

# 772
  • Milano
Аз го сигнализирах това в Striscia la notizia, защото е някаква измама за мен. В Италия не е разрешено по този начин. Ако наистина се издава някакъв сертификат може да са подкупени лекари. Или пък това да е нормална практика в Чехия и да подбиват пазара.
На мен ми излиза, че инфо на ит.ез.няма, обаждането се водело на английски и те праща да плащаш в чешка валута...

Току-що мина репортаж в предаването:

https://www.striscialanotizia.mediaset.it/video/green-pass-made- … nline_75439.shtml

Като се вижда е пълен фарс този тест.
Подадено е оплакване при карабиниерите за затъмнение на сайта.

# 773
Здравейте, след два дни ми предстои пътуване за 3 дни до Лондон с  полет :W64305 на Wizz, но ми пратиха мейл и според него не отговарям на условията за влизане в страната, тъй като не съм ваксиниран и не разполагам със зелен сертификат. Не ми се стои и под карантина в Лондон, тъй като ще съм там само за 3 дни Simple Smile
Това са условията за влизане, според мейла с подаването на декларацията, която ми изпратиха да попълня 48 часа преди полета.
https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

Имам ли основателна причина да искам от Съпорта им да ми анулират полета и да ми дадат ваучер със сумата за следващ такъв или няма шанс да го сторят?

Не следя условията за влизане в Англия, но със сигурност освен ваксина има опция и с тест. Иначе, ако не сте си платили за флекс с билета, никакъв шанс да ви върнат парите, дори като кредит. Може да платите такса, за да ги преместите напред във времето напр...

# 774
Много ще бъде странно, ако с тест не е позволено да влезеш в Англия. Прочети внимателно условията за влизане и пребиваване.

# 775
  • София
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/United%20Kingdom
тук е описано са Великобритания.
И задгр. паспорт е необходим.
Може би потребителя не е качил в сайта на WA изискваните при чекиране документи.

# 776
  • Варна
Много ще бъде странно, ако с тест не е позволено да влезеш в Англия. Прочети внимателно условията за влизане и пребиваване.

Ако не си ваксиниран , правиш тест тук в БГ / може антигенен/  и при пристигането в Англия, задължително оставаш 10 дни в карантина, плюс закупени предварително тестове за 2-ри и 8 ден след пристигане. Карантината евентуално може да се отмени с тест на 5 -ти ден , но резултата може да ти дойде на 8 ден примерно и стоиш докато не ти излезе резултата. Ако си в задължителната карантина понякога правят проверки или по телефона или идват на място.

На обратно, като не си ваксиниран, задължително се прави ПСР тест в Англия до 72 часа преди полета и ако искаш да не си карантина в БГ , се прави и втори ПСР тест в рамките на 24 часа от пристигането, иначе пак в карантина.

За ваксинирани правилата са други.

# 777
Така като гледам, ще пропусна този полет. Та аз пътувам за 3 дни и ако трябва да стоя под карантина, няма абсолютно никакъв смисъл да си го причинявам Simple Smile

# 778
# 779
Ох, и такъв ден ли имало? 😅 Не знаех...И кога е, днес?😃 Вече се чудят по какъв повод да пуснат промоция...🙂

Общи условия

Активация на акаунт