За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 429
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
Дъщеря ми иска вместо торта чийзкейк. Основата ми е ясна. Търся идеи за заливката, която не иска да е от сладко (плодов варинат не е опция). Какво да е? Шоколад, карамел?
Белтъчно-кокосова - https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_3332.html
Или просто със стружки (дребни или едри)  бял или черен/млечен шоколад или пък микс.

# 451
Дъщеря ми иска вместо торта чийзкейк. Основата ми е ясна. Търся идеи за заливката, която не иска да е от сладко (плодов варинат не е опция). Какво да е? Шоколад, карамел?
Белтъчно-кокосова - https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_3332.html
Или просто със стружки (дребни или едри)  бял или черен/млечен шоколад или пък микс.
Да се включа с моята мания - солен карамел . Скоро ще направя нещо такова .

# 452
  • Русе
Скрит текст:

Диаметър 18 см
карамелен сос – 80 г
фъстъци – 70 г
млечен шоколад – 60 г
масло – 20 г
сметана - 30 мл
За шоколадовия ганаш трябва да използвате водна баня или микровълна фурна да се  разтопи шоколад, масло и сметана.
Изсипете карамела върху чийзкейка, поръсете с печен фастък и поставете в хладилник за 15-20 минути. Трябва да само стегне.
Покрийте карамела с шоколадов ганаш и охладете за 30 минути в хладилник.
Белените фастъци се запичат на фурна и като изстинат се счукват на ситно.
карамелен сос

# 453

Не знам какви глави залагате - но млякото е едно към едно като домашно подквасено .
А аз съм подквасвала и го правя и сега .
Същата структура и вкус .

същото, ама тц. ние също квасим от много, много години, като купуваме домашно мляко. познавам отлично вкуса, консистенцията и другите характеристики на домашното кисело мляко.
коментираното мляко оставя неприятен послевкус на гадна мазнина, също и нетипичен мазен филм по лъжицата. смея да твърдя, че имам много чувствително небце, та едва ли бъркам.

за чийзкейк спокойно може да се направи шоколадов. превъзходен и спокойно замества класическата торта. ето този е чудесен
https://www.bonapeti.bg/recepti/tamen-shokoladov-chiyzkeyk/

# 454
Никакъв филм няма млякото . Моята кофичка си е Ок.
Израснала съм с домашно мляко . Мога да позная и капка вода в него и наличие на нещо различно.
И млякото е било наше си - не купувано от някой .
Нетипичен мазен филм е каймакът - ако да сте си купували мляко с жълт каймак щяхте да сте наясно . При мен имаше само жълт каймак . Никакви филмове или кина
Често продавачите на мляко - производители му обират каймака . Остава си там - но сметаната е обрана . Често има и водица вътре - ню- ню - но аз я усещам .
Рядко откривам некръстено мляко - така го наричат

# 455
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте,незная дали тук му е мястото,но може ли някой да ми препоръча кесело мляко с по-ниско съдържание на нишесте,по възможвост,без?Приятелят ми е диабетик,гледаме да купуваме по-скъпо,но с по-нисък процент масленост,с оглед на това,че според мен гъстотата му е свързана с нишестето,а не с маслеността на млякото.Уви захарта му скача до небето от консумацията на един нищо и никакъв таратор.Благодаря предварително!

"Добротица"
Скрит текст:

# 456
  • София

Черно-бял сладко-солен тарт (без печене)

Шоколадов чийзкейк с корнфлейкс

Чийзкейк с бял шоколад

# 457
Благодаря ви!

# 458
  • София
Бих ти предложила заливка, ама няма да я приемеш, щото ще кажеш, че ти е сложна, а тя не е сложна, даже елементарна. Тортата която правих по повод онзи ден, първо не е сладка, има много ограничена захар, което на мен и гостите ни много допадна, особено в тази жега, второто е, че се приготвя лесно, третото е ,че е елегантна, не е натруфена, изчистена и от към визия и вкус и последно точно за една вечер бях готова, и не се ползва фурна, ако си направиш блат, примерно от какаови бисквити. Казах си всичко.

# 459
Марчева, за mariat не знам, ама аз искам рецептата Simple Smile

# 460
Разбира се, че искам да видя и твоята заливка, Марчева. Аз обичам трудни десерти. Важно е да се хареса на вкуса на щерката....

# 461
  • София
Марчева, за mariat не знам, ама аз искам рецептата Simple Smile
Ще ти я пусна , за теб винаги, ама да не ми кажеш трудна ми е..не е трудна и ме питай за всичко , на линия съм.
Освен това тази декорация може да не се изпълнява, аз я направих защото така трябваше,  ако нямаш златен прах, а сигурно нямаш, може да се посипе с малко какао, но още по -добре с малко настърган шоколад, шок. стружки, варианти много. Пускам я в окончателен вид и в работен вид, за да си сигурна, че онзи ден пак я правих и последно в Лидл се продава в метални кутийки шампанско по 200 мл и стува само 1 левче, нищо работа , а ти върши много работа, взех 2 кутийки да имам, има ги в черно, тези ползвах има и в розовко, то стои още в хладилника.
ПРАЗНИЧНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА С МУС ОТ ШАМПАНСКО
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2021/01/blog-post.html
Скрит текст:

Скрит текст:
Разбира се, че искам да видя и твоята заливка, Марчева. Аз обичам трудни десерти. Важно е да се хареса на вкуса на щерката....
Ето я, разгледай я

# 462
С това подробно описание изглежда лесна. Записвам си я за проба скоро, мерси Simple Smile

# 463
Скрит текст:
Здравейте,незная дали тук му е мястото,но може ли някой да ми препоръча кесело мляко с по-ниско съдържание на нишесте,по възможвост,без?Приятелят ми е диабетик,гледаме да купуваме по-скъпо,но с по-нисък процент масленост,с оглед на това,че според мен гъстотата му е свързана с нишестето,а не с маслеността на млякото.Уви захарта му скача до небето от консумацията на един нищо и никакъв таратор.Благодаря предварително!

"Добротица"
Скрит текст:
Единствено такова мляко си купуваме,точно него имах впредвид.Не искам да обидя марката,наистина може да не е от наличието на нишесте,а от лактозата,както някой беше написал.Инъче от години само него ползваме и за пръв път забелязахме такъв ефект.

# 464
Не е тук мястото , но проблема не е в млякото- само по себе си то е всъщност бавен въглехидрат и няма как скоростно да вдига КЗ, нещо друго грешите в режима .

Общи условия

Активация на акаунт