За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 379
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
На пакетчето на Йоткер си има добре обяснено . Даже май някаква рецепта имаше.
Но като цяло на днешно време е лесно да откриеш вксякаква информация в интернет.
  Купих си тахан - по- скоро заради буркана . Та в какво да го вложа - да си освободя буркана

# 601
  • Sofia
Мики, само пример дададох, разбира се, че не е един горещ крем с желатин.

# 602

Купих си тахан - по- скоро заради буркана . Та в какво да го вложа - да си освободя буркана

Хумус
https://albisrecipebook.blogspot.com/2015/11/blog-post.html

Баба Гануш
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BD%D1%83%D1%88

Тахиносалата (Ταχινοσαλάτα) или разядка с натурален сусамов тахан
http://www.mycookingbookblog.com/tahinosalata-tahini-ili-raziadk … en-susamov-tahan/

Сладки със сусамов тахан
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … 1%85%D0%B0%D0%BD#

# 603
Благодаря . Последните две не са ми познати и звучат чудесно.

# 604
В нашето квартално магазинче намирам едни буркани с печен патладжан на Тат. Много ми харесват - патладжанът е бял, без следа от горчива нотка. Смесвам с тахан, малко чесън и зехтин - става за 5 минути и е чудесно на вкус. Правя и тахиносалатата на Мария Христу - също много ми харесва. Не обичам тахан в съчетание със нещо сладко, например мед, но тия два солени варианта ми харесват.

# 605
Значи ще купя патладжан и ще изпека - имам там един лесен начин .
Тат каква фирма е

# 606
Тат мисля, че е турска фирма. Всичко, което съм взимала от нея ми харесва. Особено киселите краставички. Единственото, което не ми хареса много е сладкото им. Има повече захар, по-малко плодове. Но пак никак не е лошо.

# 607
Ще огледам . В турският имаше някакви гриловани патладжани в буркан .

# 608
Тези не изглеждат гриловани. Представляват нещо като консервите, които едно време правеше баба ми. Има и патладжан с чушки, но аз чушки не ям, така че се насочих към чистия патладжан. Но при вас щом има турски магазин (за което ти завиждам благородно), в него вероятно има и по-хубави консерви.

# 609
Понякога добавям малко тахан към чеснов сос от кисело мляко. Заедно с малко лимон и става много интересно, но тогава правя чесновия сос с магданоз, а не с копър.
Вкъщи много се харесва към зеленчуци  - гриловани, минати през тигана или през еърфраера.

# 610
  • Sofia
Ако ми е зор за буркана, бих пресипала тахана в друг. Simple Smile
Иначе нали си правиш домашен сладолед  - там може да бухнеш тахан. Simple Smile
В дресинг за салати, в сосове...

# 611
Да, така процедира с яйцата, малко по малко с дървена лъжица, докато поеме.

Можеш и с мискер, не е драма. Щом си ги шприцовала, значи тестото е ок. Всъщност то не е много капризно. Проблемът ти е печенето. Еклерите се пекат на висока постоянна температура, като се проверяват по следния начин - като изглеждат готови вдигаш един - трябва да е лек и кух. Това е.

# 612
На 2 опаковки от по 300 грама крема сирене + 1 кофичка заквасена сметана от 400 грама и 1 или 2 сметани за разбиране от по 200 мл. колко броя желатин да сложа? За чийзкейк ми е.

# 613
  • Sofia
Какво ти пише на желатина... иначе Йоткера е 1пак. за 500гр  течност.
Ама пък това с желатин е парфе. В чийзкейка няма желатин - или е печен, или е без печене и няма желатин.

# 614
Колко време тахана може да издържи в хладилник ако е отворен - преместен в друга опаковка . Да не греняса .
И друго . Когато купувате тахан в по- топло време мазнината отделена отгоре горе долу според вас е нормално да бъде спрямо гъстата смес. Възможно ли е да има олио в него или това е сусамово олио

Общи условия

Активация на акаунт