"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 54

• 42 870
  • 790
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Ами аз за това пиша тук за да ми съдействате положителен ли е или. Не
1 черта - отрицателен
2 черти - положителен
Имаш положителни тестове, съответно може да се считаш за бременна, дали е така наитина ще потвърди само лекар, след 2 седмици.

# 376
Преди малко прокървях ( все едно ми дойде ) вероятно е биохимична. Въпроса ми е да тичам ли спешно при друг гинеколог или да чакам до петък когато имам записан час ...
Здравейте , имам четири дни закъснение.
Скрит текст:
Още на първия ден направих тест на който излезе много бледа втора черта. Проблема е че днес на 4тия ден след повторен тест тази черта така и не се насища. Тази седмица ми предстои преглед , но искам да попитам според вас на какво може да се дължи...ще приложа и снимка
Първо, като ще правиш няколко теста, се правят от един и същи модел, т.к. реактивите вероятно са различни на различните модели. Иначе виждам бледи черти и на трите, но не е нормално да не се насища и да е все еднаква на цвят и то на 4 дена закъснение. Вероятно е било биохимична, но все пак не губи надежда, може и да е късна О, пусни 2 кръвни през 48 часа и обсъди резултатите с лекар.

# 377
Здравейте, момичета.
Ще разкажа накратко това, което ми се случи последния месец, предварително се извинявам, ако стане много дълго за четене.
Последният ми цикъл започна на 25.06 и приключи на 30.06- изключително оскъден беше, което не е нормално за мен, освен това подрани с една седмица  започвайки с кафеникаво зацапване, което аз обърках с имплантационно кървене. На 09.07 бях на преглед при АГ, който останови, че имам полип на матката и иска след 3 месеца да се видим пак. На вагиналния ехограф видя, че има наличие на жълто тяло и вероятна овулация на 7ми или 8ми юли. С мъжа ми правим опити за бебе и съответно бяхме започнали с опитите за този месец вече, на 7ми имахме полов контакт.
Седмица след предполагаемата овулация имах светло розово зацапване, което отново обърках с имплантационно кървене. Гърдите ме болят от началото на месеца - 05.07, и продължават до сега. Гади ми се, нямам апетит, телесната ми температура е 37,2-37,5. Всички тези неща ме накараха да направя тест за бременност Престо вчера сутринта, на който в самото начало се появи бледа втора черта. Почти веднага отидох на кръвен тест, който обаче е отрицателен. Днес повторих с Престо- отново втора бледа черта. Склонна съм да вярвам, че е изпарителна, но гаденето продължава, а гърдите ме болят все повече, температурата все още е 37,2. Знам, че няма как Престо да хване бременност, а кръвен тест не.
Според вас възможно ли е да съм избързала с кръвния тест? Направен е на 11ти ден от овулацията и 5ти ден от розовото зацапване.
Благодаря предварително за отговорите.

# 378
Здравейте, мили хора! На 26 години съм и от 5 месеца с мъжа ми правим опити за бебче. Днес е датата за предполагаем цикъл. МЦ ми е редовен всеки месец, точен е и идва винаги на една и съща дата в сравнение с предходния месец. Имам си абсолютно всички симптоми - силни болки долу ниско в корема, болки в кръста, болки в главата и не усещам нищо различно, освен много често уриниране, което е нетипично за мен. Миналият месец ми дойде на 19 рано сутринта, а сега все още няма нищо. Ще изчакам и след работа, ако не ми е дошло, ще си купя тест, но адски много ме е страх и се притеснявам, защото вече 4 месеца се разочаровам от резултата. Знам, че е нормално да не стане толкова бързо, но е много желано и чакано бебе и изобщо не знам как да опиша чувствата си. Днес цял ден ще мисля за това и няма да бъда продуктивна да свърша нищо... Вие ще ме разберете, сигурна съм. Просто исках да споделя. ❤️

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 10:29 от slyudmilova

# 379
  • Варна
Тези зацапвания най-вероятно са от полипа. Кръвен на 11-ти ден мисля, че трябва да отчете поне някакво повишение, пък дори и в сивата зона. Щом е отрицателен е верен според мен. А престото си дава изпарителни черти, не си харчи парите за него изобщо.

# 380
Здравей , при правилно изчислена овулация , кръвен на 11 ден би трябвало да отчете . Температурата всеки месец след О се покачва . Гърдите също се променят под влиянието на покачилия се прогестерон . Зацапването вероятно е от полипа . Ако все пак предположим , че не е от него и е имплантационно/ което малко жени имат / , 5 дни е рано за резултати . Чертите на Престо със сигурност са изпарителни , няма как при отрицателен кръвен .

# 381
И аз за Престо знам, че дава много фалшиви положителни заради изпарителна и лично аз не бих го ползвала преди закъснение.
Кръвен тест би трябвало да отчете след 10ти ден, писалка минимум 14ти (най-добре минимум 1 ден закъснение).
Зацапване и избързване може да е породено от полипа, жега, стрес (включително искане на бебе).

Сама казваш, че още преди овулацията са те боляли гърдите, а температурата е нормално да се повиши след овулация. Реално това е един от начините за засичане, че е минала - покачването. Липсата на апетит също може да се обясни с жегите, а за гаденето да не говорим. Ако сте успели да нацелите овулацията оплождането трябва да стане до 3ти ден, няма как на 5ти да стане имплантация. Не е невъзможно, но е изключително малко вероятно.

ВИНАГИ съветвам да се изчака закъснение поне 1 ден. Аз за себе си знам, че не мога да си причинявам излишни отрицателни тестове и съответно не го препоръчвам и на други. Да, чакането е малко повече, но поне е по-категорично.

# 382
Преди малко прокървях ( все едно ми дойде ) вероятно е биохимична. Въпроса ми е да тичам ли спешно при друг гинеколог или да чакам до петък когато имам записан час ...
Здравейте , имам четири дни закъснение.
Скрит текст:
Още на първия ден направих тест на който излезе много бледа втора черта. Проблема е че днес на 4тия ден след повторен тест тази черта така и не се насища. Тази седмица ми предстои преглед , но искам да попитам според вас на какво може да се дължи...ще приложа и снимка
Първо, като ще правиш няколко теста, се правят от един и същи модел, т.к. реактивите вероятно са различни на различните модели. Иначе виждам бледи черти и на трите, но не е нормално да не се насища и да е все еднаква на цвят и то на 4 дена закъснение. Вероятно е било биохимична, но все пак не губи надежда, може и да е късна О, пусни 2 кръвни през 48 часа и обсъди резултатите с лекар.
Няма смисъл да ходиш на лекар. При биохимическа бременост не може да се направи нищо.

# 383
На 11-ти ден кръвен ще покаже със сигурност.
А за симптомите - характерни са при бебеправене. Аз колко години съм била с гадене, болезнени гърди и т.н. всеки месец, докато не видя отрицателният тест. И като с магическа пръчка, всички симптоми спираха.

# 384
  • Между гори и планини
Аз имам 1 отрицателен тест докато вече съм била бременна със сина ми. След закъснение на цикъла стана положителен. Симптоми може да имаш и на внушение.

# 385
Аз имам 1 отрицателен тест докато вече съм била бременна със сина ми. След закъснение на цикъла стана положителен. Симптоми може да имаш и на внушение.

Бихте ли споделили отрицателният кръвен тест на кой ден от цикъла беше, ако се сещате?

# 386
  • Между гори и планини
Беше преди 16 години, в Узбекистан... Не помня. Аз отидох заради болки в корема, дори не предполагах че съм бременна. На видео зона се видя петно, после теста беше отрицателен и сметнаха , че е инфекция. Добре че не пух предписания антибиотик.

# 387
Здравейте, днес бях на преглед с 8 дни закъснение и отрицателен кръвен тест. Нямам кисти всичко е нормално, гинеколожката ми каза да изчакам още малко и до 7 дни ако не дойде пак да отида при нея.

# 388
  • София
А с хормоните всичко наред ли е? Притеснение?

# 389
Всичко е наред.... Другото в което се усъмни е, че аз съм с късна овулация, но кръвния тест би трябвало да хване и най-малкото

Общи условия

Активация на акаунт