ОКТОМВРИ още е далече, но стигнахме средата вече! - Тема 9

• 44 866
  • 769
  •   1
Отговори
# 405
  • София/Севлиево
Момичета, какъв размер дрешки купувате?
Няколко броя 50 размер,и другото 56 като за начало.Баткото се роди 54 см и на 1 месец и половина вече носеше 62-ри,ама сега бебо ще е мъничък,не очаквам 2-3 седмици преди термин (когато ще е секциото)да е повече от 50-51 см...

# 406
Преди време се коментираха повивалници и се препоръча при липса на място за маса за повиване, да се вземе твърд повивалник, който да се слага на легълцето.
Може ли да препоръчате такъв и да уточните къде точно се поставя.

# 407
Преди време се коментираха повивалници и се препоръча при липса на място за маса за повиване, да се вземе твърд повивалник, който да се слага на легълцето.

Аз взех такъв от Виденов като отделно купих и меко дюшече от Пепко. Малко скъпичко ми излезе, но ги взех през няколко седмици и не се замислих много до този момент

# 408
  • омъжена

Аз взех такъв от Виденов като отделно купих и меко дюшече от Пепко. Малко скъпичко ми излезе, но ги взех през няколко седмици и не се замислих много до този момент

на Виденов са си хубави нещата аз имам холна маса и гардероби от там 5год не са мръднали изобщо.

# 409
Съболезнования, Хариомче! Направи това, което чувстваш и смяташ, че е по-добре за теб! Прегръдки!
Днес мина и моята фетална в 20 г.с.+ 5 дни. Аз съм с термин 30.10. Всичко с девойката е добре, само че шийката ми за 2 седмици от 37 мм е станала 30.7 мм, измерена с вагинален ехограф. Докторът каза, че е късичка, но не беше притеснен,  но мен си ме мъчи това и май ще пазя леглото, доколкото ми е възможно.😏

# 410
Момичета, от влизането в 6тия месец ми се пишка много по-често. Обяснявах си това неразположение с това, че бебето е разположено седалищно и притиска пикочния мехур с крачета. Но започна да ми се ходи отново до тоалетна веднага след като току що съм била там, затова започвам да се съмнявам за някаква инфекция на пикочните пътища или пясъци/камъни в бъбреците. Днес ще отида на преглед при АГ и ще споделя за това, но ако имате опит с тези неща, можете ли да ми кажете какви симптоми сте имали и какво е лечението?

# 411
  • София
Момичета, снощи бебо се размърда доста повече от обичайното, което ме зарадва но преди 30 мин получих бяло течение, това норм ли е?

# 412
zvezdichki,аз също вече съм края на 6 месец и често пишкам пусни си изследвания и провери,но може и да си е от бременността
Станислава,какво общо има мърдането на бебето с течението 😏? Течение ако ти е чиста МБ си е от бременността,ако не се лъжа ти беше при Вецев,той сигурно често ви взима микробиология и проверява нещата

# 413
То май повечето сме с течение, моето става все по-обилно. В понеделник съм на преглед да видим АГ какво ще каже, но течение винаги съм имала, на всичките бременности 🤷‍♀️

# 414
  • София
zvezdichki,аз също вече съм края на 6 месец и често пишкам пусни си изследвания и провери,но може и да си е от бременността
Станислава,какво общо има мърдането на бебето с течението 😏? Течение ако ти е чиста МБ си е от бременността,ако не се лъжа ти беше при Вецев,той сигурно често ви взима микробиология и проверява нещата
Абе незнам дали има общо ама като видях и ахнах
При Вецев съм и ми е супер при него като изключим че давам по 50 лв за болничен, но това е друга тема

# 415
Аз съм с толкова обилно течение, че на ден сменям по 4-5 ежедневни превръзки.Даже се бях уплашила, че ми изтичат води , защото беше доста воднисто,но изследванията бяха идеални.

# 416
  • омъжена
Момичета, от влизането в 6тия месец ми се пишка много по-често. Обяснявах си това неразположение с това, че бебето е разположено седалищно и притиска пикочния мехур с крачета. Но започна да ми се ходи отново до тоалетна веднага след като току що съм била там, затова започвам да се съмнявам за някаква инфекция на пикочните пътища или пясъци/камъни в бъбреците. Днес ще отида на преглед при АГ и ще споделя за това, но ако имате опит с тези неща, можете ли да ми кажете какви симптоми сте имали и какво е лечението?
и аз съм така ,тамън легнах вчера и пак до wc. Като хапна нещо мисля ,че намалява. Храни се по често

# 417
Аз вчера бях на ФМ, 21С+5дни. Бебчо го измериха 400грама и казаха че напълно си отговаря на размерите.

И моята фетална мина, слава Богу всичко е наред.  Казаха ми най-после и пола. Чакаме момиченце 💖
Яренце, вече може и на мен да ми сложиш розово сърчице.☺
На прегледа се оказа, че бебчето върви с около 5 дни назад. В 21-ва седмица + 3 дни, според апарата тежи 370гр. АГ каза, че няма нищо притеснително.
И на мен ми се стори малко, но както някоя от вас беше споменала по-горе, аз също си помислих, че може би момиченцата тежат по-малко в сравнение с момченцата, знам ли?!

Хариом, моите съболезнования! 😢 Около мен също се случи да има 3 погребения от както съм бременна, но сама си прецених, че не искам да ходя и не присъствах на нито едно от тях. Роднините ще те разберат ако не отидеш, направи това което самата ти чувстваш за по-правилно.

# 418
Аз вчера бях на рутинен преглед в края на 22 сед и момичето е вече 500 гр. Отговаря си на седмицата. Феталната ме беше стресирала, че трябва да правя обременяване с глюкоза, защото детето вървял 5-6 дена напред. Но според АГ- то всичко е наред и не ми се налага. Вчера само крачета се виждаха на ехаграфа, много рита девойката.
Относно защо лекарите не гледат толкова 3Д, е защото за тях е важно да следят развитетието на органите на детето, кръвотока и костите. Останалото е за майките, за да видят децата как ще изглеждат като се наложи и кожата. Но все пак всичко е в рамките на предположенията и ще се разбира при раждането.

# 419
Аз бях в понеделник на преглед. До миналия месец бебка все вървеше с няколко дни напред - когато бях точно 18 г.с. беше 243 гр и отговаряше на 18г.с. и 3д. Сега на прегледа бях в 23г.с.+3д. и я измериха 564 гр (отговаряло на 23г.с.+0д.).  И на прегледа, и на ФМ няколко дни по-рано казаха, че си е в нормата. Но и тези мерки не са съвсем верни де - както казва мъжът ми, ще разберем колко точно е като се роди и я сложат на везната в родилното Simple Smile Все пак колко истории сме чували за бебета родени с килограм и повече разлика в изчисленото и реалното тегло...
Иначе и аз трябва да си правя обременяване. Правих в началото на май едно (17г.с.+5д.), че нали вървеше малко напред бебка, но всичко беше наред. В началото на юли пак ще правя (казаха 24-28г.с.). Не е най-приятното нещо, но това е положението Stuck Out Tongue

Общи условия

Активация на акаунт