ОКТОМВРИ още е далече, но стигнахме средата вече! - Тема 9

• 44 871
  • 769
  •   1
Отговори
# 390
  • Bарна, морето, сините вълни
Хариом, съболезнования!
Присъединявам се към мненията на Яренце, голдфинч и Боби. Направи това, което чувстваш, че е правилно за самата теб. Аз лично съм много емоционална, но ако е някой мой наистина близък, бих отишла. Много по-тежко бих го изживяла, ако не присъствам за последно "сбогом".
Послушай сърцето си.

# 391
  • София/Севлиево
Хариом,съжалявам.Когато мама и татко починаха братовчедка ми бе бременна и дойде,но не ходи на гробища.Така и бяха казали...Направи това,което усещаш,че е правилно.Съболезнования.

# 392
Дадох и кръв вчера затова че съм Б - кръвна група
Другото, което ми е интересно... Нали доктора каза че ще прави ФМ, но не го беше написал на листа както прави обикновено и искаше да направи 3д снимка на лицето на бебето, но за съжаление се беше обърнал с гръб, както и да е...... Питам се защо не пусна 3д въобще а ме таксуваха на касата 61лв, този преглед какъв беше ФМ или обикновен 🙄
ФМ е измерване което става и без 3 и 4 д. Само някои неща се виждат по-лесно когато са на тези режими. Вчера бях на ФМ, нещо не можеше да види хубаво лекарката и каза, че може и по друг начин да се измери. Май повече заради майките и снимките превключват на 3 д.
Първото ми дете се роди естествено с увита пъпна връв, на снаха ми второто и двете са си наред.Моето въпреки увитата връв проплака, а нейното не беше. Доктора каза, че голям процент от естественото раждане са с увита връв, но тя е дълга и рядко има усложнения.

# 393
  • омъжена
Е лекарката се е притеснила излишно.аз знаех,че всичко е ок. е добре ми е всичко. Нищо,че майка ми е с диабет на инсулин

# 394
И моята фетална мина, слава Богу всичко е наред.  Казаха ми най-после и пола. Чакаме момиченце 💖
Яренце, вече може и на мен да ми сложиш розово сърчице.☺
На прегледа се оказа, че бебчето върви с около 5 дни назад. В 21-ва седмица + 3 дни, според апарата тежи 370гр. АГ каза, че няма нищо притеснително.
И на мен ми се стори малко, но както някоя от вас беше споменала по-горе, аз също си помислих, че може би момиченцата тежат по-малко в сравнение с момченцата, знам ли?!

Хариом, моите съболезнования! 😢 Около мен също се случи да има 3 погребения от както съм бременна, но сама си прецених, че не искам да ходя и не присъствах на нито едно от тях. Роднините ще те разберат ако не отидеш, направи това което самата ти чувстваш за по-правилно.

# 395
Здравейте момичета!
Имам въпрос към мамите, които вече са били на фетална ехокардиография и по-специално при д-р Маринов.
Само в болница Надежда ли извършва тези прегледи или може и в МЦ НКБ (Национална Кардиологична Болница).
Благодаря предварително. 😊

# 396
  • au bout du monde
Връщам се от преглед. 25с 1 ден бебо е 900гр😀 вижда ми големичък.

За крампите в краката магнерот 3 по 2.
Много ми се вижда, ама ще пробвам да видя дали ще минат.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 16:13 от La Libellule

# 397
Здравейте момичета!
Имам въпрос към мамите, които вече са били на фетална ехокардиография и по-специално при д-р Маринов.
Само в болница Надежда ли извършва тези прегледи или може и в МЦ НКБ (Национална Кардиологична Болница).

Аз ходих в Надежда, но прочетох, че може и в кардиологична болница, защо не се обадиш да питаш, щом искаш там?

# 398
Теди, аз бях в понеделник в Надежда при д-р Маринов. Пътувах специално от Пловдив за прегледа и когато разпитах предварително, останах с впечатление, че фетална ехокардиография само там прави, но е възможно да не съм разбрала.
Иначе за доктора и протичането на прегледа - аз съм безкрайно очарована! Ами прекрасен е този човек. Вдъхва такова спокойствие, отделно от това е изключително подробен, внимателен, абе... Всичко, което трябва един лекар да бъде наистина. Така че, без значение къде ще бъде прегледът, със сигурност това е Човекът.

# 399
Хариом, съболезнования! И аз съм на мнение, че трябва да се вслушаш в собственото си усещане. Важно е обаче да си спокойна, доколкото е възможно, а последното изпращане на важен за теб човек, неминуемо ще те разстрои, просто обстановката е тягостна, нормално е. Sad
На момичетата, на които им предстои обременяване, имайте предвид, че след приемане на глюкозата ви трябва пълен покой и никакво по възможност движение. При последното обременяване на майка ми, от лабораторията я пратили да чака в колата, която била паркирана буквално отпред. После ендокринологът беше възмутен на безхаберието на лаборантите, защото подобно нещо опорочава изследването и резултатът не е достоверен.

# 400
И на мен ми излязоха изследванията, засега всичко е ок. Остава да чакам за обременяването.

# 401
Момичета, какъв размер дрешки купувате?

# 402
Момичета, какъв размер дрешки купувате?

Още не съм,но мисля да взема няколко за новородено, а останалите да са 0-3 месеца.

# 403
Здравейте момичета!

Само в Надежда. С предната бременност вече съм споменавала, бебенцето имаше кардиологичен проблем. Тогава ходих при Маринов за второ мнение в кардиологичната и за малко да ме върнат от регистратурата. Обясниха ми, че там бременни не преглежда. Смилиха се над мен, защото обясних какъв е случаят и много плачех. Докторът излезе и като разбра каза, че при такава ситуация не би ме върнал. Все пак, ако не е въпрос на живот и смърт, по-добре си запази час в Надежда.

# 404
Преди време се коментираха повивалници и се препоръча при липса на място за маса за повиване, да се вземе твърд повивалник, който да се слага на легълцето.
Може ли да препоръчате такъв и да уточните къде точно се поставя.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 17:48 от rochi

Общи условия

Активация на акаунт