ОКТОМВРИ още е далече, но стигнахме средата вече! - Тема 9

• 44 854
  • 769
  •   1
Отговори
# 450
През колко време трябва да се следи шийката при скъсяване?

На 7ми юни беше 34мм.На 14 юни беше 22мм,а вчера беше 16мм.
Не казвам,че при всички е така

# 451
Baby Monkey трябва да го прецени лекар това, едва ли има някакво общо правило .В зависимост колко е скъсена, влияе ли се от лечение и тн.При мен след като се установи, че е скъсена бях на преглед след две седмици, да видим дали се повлиява от лекарствата.После след три седмици, сега след като доктора каза, че вече е добре съм чак след месец.Уговорката обаче винаги ни е била, че между прегледите си налягам парцалите и лежа.Ако има някакви драматични промени и нещата не се оправят, а се влошават други ще са периодите.Някой момичета ги викат всяка седмица...

# 452
Мен ми я бяха измерили 3.7 после 3.64.3.58 3.89 (тоест зависи от ръката която я мери малко)  вече съм някъде 26 седмица и нямам представа колко трябва да е но док каза ок е ,вчера имах леки контракции не болезнени но както каза Голдфинч не всичко предизвиква скъсяване
Жирафче при теб пт какво се получи

# 453
Знам, че лекарят трябва да прецени, но моя след като уставови, че се е скъсила за 2 седмици с почти 7 мм, нито ми назначи лечение, нито каза да лежа, нито пък ме вика по-често....следващия ми преглед е след месец и половина...

# 454
В такъв случай отиди да ти я премерят някъде пак след две седмици и ще видиш какво става.Продължава ли да се скъсява, може пък да не си променя размерите и да си остане така.Ако се е скъсила ще може да потърсиш навременна помощ.Месец и половина ми се струва много...Аз поне така бих постъпила.

# 455
Момичета според вас 125/70 високо кръвно ли е ? Измерих го един път така и след 15тина минутки стана 110/60 , което е нормалното за мен ? Днес следобяд ми  стана едно кофти сърцебиене и главоболие . Какво мислите ?

# 456
Моето кръвно сега беше 120/70 и пулс 120.Винаги юине под 100 горната граница на кръвното.Утре ще коментирам с лекаря

# 457
Моето кръвно сега беше 120/70 и пулс 120.Винаги юине под 100 горната граница на кръвното.Утре ще коментирам с лекаря
Казват , че това е нормалното но аз лично се чувствам най-комфортно с 110/60 , дали е възможно нещо от времето да е сега и свекървами имала сърцебиене и нейното кръвно било 125/70 ..

# 458
  • до най-прекрасния мъж
Моето е 117/70 до 120/80 цял ден, което за мен е нормално. Обаче, съм с адско главоболие от сутринта и се засилва при ставане. Цял ден масажирам проклетата глава и не помага, а хапче не искам да пия, без това взимам 9 вида медикаменти. Цял ден лежа с надежда да отмине.

# 459
Здравейте!
Толкова много бяхте изписали, че сигурно от 40 минути чета.
Виждам, че коментирате дължина на шийката. Днес бях на преглед и ми казаха, че е 3.33 и че е скъсена. Увеличиха ми магнерота отново на 3х2, както и ми предписаха но шпа, а също и алеракт (май така беше). Не знам дали до сега са ми я мерили, но не са ме информирали да са. Днес ми е измериха с вагинален и това, защото казах, че често имам вече втвърдявания на корема. Не е болезнено, но ме притеснява.
Сега като ви чета 3.33 не ми се струва чак толкова зле. Като цяло съм си вкъщи, почивам си, болничен съм още от март месец. Не се натоварвам.

Иначе с бебка всичко е наред. Каза, че се развива перфектно. На прегледа беше опънала ръка и си играеше с нещо (плацентата мисля 😁). Така или иначе я усещам вече постоянно. Мисля, че провежда някакви рундове в корема ми. Усещам я навсякъде - горе, долу, ляво, дясно. Явно размята и ръце и крака. Понякога приклякам чак 😅 Не ми е казвала колко гр е днес 22 г.с. Последно в 20+1 беше 390 грама (отговаряше на 20+6). Сега като чета даже госпожицата се движи доста напред с теглото 😁

Кръвно вдигам напоследък. По принцип съм с 90/60. Днес ми го измериха 120/80. Каза, че щом не се чувствам зле - няма проблем. И че това не е никак високо кръвно.

Относно кг съм +8/9 кг. Нямам представа как става 🤷🏻♀ 🤣 Започнах от 53. Позната ми каза, че само на корем ми личали, а тесните ми дънки ми стават, само на корема не мога да ги закопчея, разбира се. Така, че каквото-такова. 🤷🏻♀😁 Ако не се теглих и не знаех кг си, нямаше да се чувствам толкова дебела.

# 460
Карди ти нали при Тончева ходиш? Поне с такова впечатление останах от постовете ти до момента като каза, че не работи по здравна каса и реших че е тя... А на женска консултация при кого се следиш?

# 461
Карди ти нали при Тончева ходиш? Поне с такова впечатление останах от постовете ти до момента като каза, че не работи по здравна каса и реших че е тя... А на женска консултация при кого се следиш?

При Тончева съм, да. При Надежда Иванова се следя по ЗК Simple Smile

# 462
Колко ги коментирате тези шийки, а аз още не мога да разбера, на едни жени добре, на други не е добре... Серклаж като чуя настръхвам. Това само в България ли е така? Има ли мами в чужбина, ще споделите ли там какво казват лекарите, как процедират?

Не питай, аз съм в Англия. 22 +2 дни съм. Дотук имам 2 ехографа. 1 в 8 седмица и 1 в 20-та + ФМ включена и риска за синдромите.Веднъж пълни кръвни и още веднъж ми предстои в 28 ма седмица.  И това ще е. Това е по здравна каса. Само това е, когато бременността протича нормално. На частно не можеш да ги отплатиш направо.

От друга страна, имам приятелка, която имаше сериозни проблеми и роди в 29свдм мисля и в последните няколко седмици я следяха всеки ден.

Като ви чета колко сте навътре в нещата, сте си половин доктори всички.
Лек и успешен финал на всички.

# 463
Ооо и при нас в Дания е същото.
Аз нали имах и зацапване , което те не го отбелязваха за сериозно,буквално съм ревала и съм се молила да ида на спешен кабинет да ме прегледа гинеколог  и тогава ги попитах колко ми е шийката и как е , те казаха изглежда си съвсем нормално и така.  Хем бях и с болки в шийката ..
В България гинеколозите и лекарите са на много високо ниво , вниманието , изследвания и всичко е топ. Аз винаги съм се гордяла пред датските лекари с нашите! Лошото е че в частните кабинети е доста скъпо , а иначе в държавните болници нямат условия  които имат в чужбина.

# 464
  • au bout du monde
Не знам какво е нивото на нашите, ама моя лекар вика няма за какво да се прави изследване за диабет сега, той се развива на по-късен етап. 🤔 Аз съм вече 25с. Навсякъде чета, че е хубаво до 28с да се прави. Бебето е вече 900гр, което ми се вижда доста.

Докато в Англия ме следиха много по-стриктно, всеки месец ми пускаха изследвания и за диабет някъде в 26с го правих.

Уж слушам лекаря и не искам да правя нещо, което не е казал. Но се замислям.

Общи условия

Активация на акаунт