ОКТОМВРИ още е далече, но стигнахме средата вече! - Тема 9

• 44 843
  • 769
  •   1
Отговори
# 465
Не знам какво е нивото на нашите, ама моя лекар вика няма за какво да се прави изследване за диабет сега, той се развива на по-късен етап. 🤔 Аз съм вече 25с. Навсякъде чета, че е хубаво до 28с да се прави. Бебето е вече 900гр, което ми се вижда доста.

Докато в Англия ме следиха много по-стриктно, всеки месец ми пускаха изследвания и за диабет някъде в 26с го правих.

Уж слушам лекаря и не искам да правя нещо, което не е казал. Но се замислям.
Аз в 24г.с точно бебето беше 811гр, като гледам във всички приложения бебето трябва да е уж около 650гр, изобщо не го мисля, не са искали да ми правят обременяване на нито една бременност,  в понеделник съм на жк, да видим какво ще каже, но според мен трябва да има вариране в теглото, не може всички да са като по учебник, по принцип за сега кр.захар ми е в норма
Днес ще отида до Лидл, искам да си взема бански,  но се чудя цели или половинки,  кой знае може да направя 1 плаж. По принцип не обичам морето, но точно сега имам нужда за ден два да се откъсна от обичайната обстановка

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 11:43 от Elmazche

# 466
И аз мисля днес да отида до лидъл за бански, но как ще преценя размера, идея нямам

# 467
  • au bout du monde
Не знам какво е нивото на нашите, ама моя лекар вика няма за какво да се прави изследване за диабет сега, той се развива на по-късен етап. 🤔 Аз съм вече 25с. Навсякъде чета, че е хубаво до 28с да се прави. Бебето е вече 900гр, което ми се вижда доста.

Докато в Англия ме следиха много по-стриктно, всеки месец ми пускаха изследвания и за диабет някъде в 26с го правих.

Уж слушам лекаря и не искам да правя нещо, което не е казал. Но се замислям.
Аз в 24г.с точно бебето беше 811гр, като гледам във всички приложения бебето трябва да е уж около 650гр, изобщо не го мисля, не са искали да ми правят обременяване на нито една бременност,  в понеделник съм на жк, да видим какво ще каже, но според мен трябва да има вариране в теглото, не може всички да са като по учебник, по принцип за сега кр.захар ми е в норма
Днес ще отида до Лидл, искам да си взема бански,  но се чудя цели или половинки,  кой знае може да направя 1 плаж. По принцип не обичам морето, но точно сега имам нужда за ден два да се откъсна от обичайната обстановка

Предната имах диабет, като кръвната захар ми беше в норма. Бях казала в началото, че баща ми е с диабет и ме следяха.
Бебето се роди 2700, това ми изглежда по-едро.

# 468
La Libellule, правилно ли помня, че си от Пловдив? При кой лекар се следиш? Много странно изказване, колко по-късно да се развива... С първата ми бременност всичко беше тип-топ, никакви индикации за диабет при мен или бебето, а се следих при няколко лекари и правих няколко ФМ за мое успокоение, но заради фамилната ми обремененост се изследвах по препоръка на ендокринолога и г.диабет лъсна. В този ред на мисли, когато ходих в началото на годината на рутинен преглед при ендокринолог (Хр. Георгиев) даже не искаше да ми пуска обременяване, защото изглеждах перфектно, без какъвто и да било намек за здравословен проблем, но при обременяването ясно се видя, че имам инсулинова резистентност.
Аз бих искала за мое успокоение поне преглед и консултация с ендокринолог да направя до 28с. и ако той прецени(почти сигурна съм какво ще ти каже Grinning ) ще ти даде направление. Дори и в 30 с. да се обремениш, не вярвам да е чак толкова късно. Но с риск да се повторя, често АГ неглижират г.диабет за разлика от ендокринолозите, но в крайна сметка вторите за това са специализирали в това направление от медицината. Simple Smile

# 469
...

На мен целият не ми е удобен. Като се има предвид колко често пишкаме, все трябва да се събличам цялата. Ако пък вляза във водата, после трябва задължително да го сменя, защото не е ок да стои мокро на коремчето.
Аз си взех танкини. Така крия корема от директното слънце, но в същото време са две части и мога да го вдигна нагоре по всяко време. Вече го тествах на морето миналата седмица и определено това за мен е най-практичното решение.

# 470
  • au bout du monde
ina-mina, при Стоилов съм. Още от начало си държи да се прави 30с.
Другият месец си заминавам за Лондон, ще бъда вече 29с, но не се знае час за кога ще ми дадат. И не знам там да не ми кажат, че е късно да се прави.
Да си кажа честно хич не ми се пие тая глюкоза, но по-добре да се знае, ако има нещо. Предният път ме водеха рискова бременност и ме следяха внимателно за всяка промяна.

# 471
Здравейте, дами! Тези от вас , които са на ЖК при др Вецев, взимали ли са болнични? Минава ли се през лекарска комисия? Simple Smile

# 472
За добрите ендокринолози в града трудно се запазват часове, минимум 2, а понякога и 3 седмици са необходими. Ако обясниш положението си, не вярвам да откажат да те вместят, но на първо място, няма никаква гаранция и на второ- трябва да успееш да се свържеш с тях. Никой няма да те върне, затова че си отишла малко по-късно, последиците, ако може така да се каже,  са, че ако се окаже, че имаш г.диабет, ще започнеш с диетата по-късно.
А може ли да разчиташ, че когато се прибереш, ще ти направят обременяването там? Доколкото разбирам от прочетеното в темата, а и в някои други, там лекарите имат по-особено мнение за назначаване на всякакви изследвания по настояване на пациентите. Иначе глюкозата е неприятна няма спор, но се преживява.

# 473
  • София
Здравейте, дами! Тези от вас , които са на ЖК при др Вецев, взимали ли са болнични? Минава ли се през лекарска комисия? Simple Smile
В коя седмица си?

# 474
В коя седмица си?
22 седмица Simple Smile

# 475
И така...взех си половинки 44размер(ужас) а бях 38-40. Горнището ми е малко голямо от към гръдна обиколка, но долнището става, по принцип целите бански повече ги харесвам,  но 42 беше останало само, а с моя корем ми се стори , че няма да влезна в него.  Купих на бебчо бодита 62-68, 50-56 ми се видяха мноооогоо малки, а като знам колко бързо растат, дали ще ги носим и 1м не знам. Големия ми се роди 52см, малкия 51см, затова гледам да взимам по-големия размер.

# 476
  • София
Като го попитах за болничен на мен ми да де номера на акушерката му да и звънна и каза че тя се знамава с тези неща
Звъннах и обясних и и веднага каза къде и кога да отида... Нямаше проблем, но трябва да си приготвиш 50 лв за всеки един месец

# 477
Като го попитах за болничен на мен ми да де номера на акушерката му да и звънна и каза че тя се знамава с тези неща
Звъннах и обясних и и веднага каза къде и кога да отида... Нямаше проблем, но трябва да си приготвиш 50 лв за всеки един месец
Благодаря!

# 478
Момичета, моля за съдействие относно един вагинален крем. Аз не мога да го намеря, по принцип в Гърция то предлагат, но гледах че онлай го има в някой аптеки.За заместител може да се приготви в аптека на капсули.
Крема е Далацин V

Благодаря предварително

# 479
Не те намирам в списъка на първа страница, съответно не зная от къде си, но в търсачката открих, че го има в аптеки Дара (Пловдив)
Момичета, моля за съдействие относно един вагинален крем. Аз не мога да го намеря, по принцип в Гърция то предлагат, но гледах че онлай го има в някой аптеки.За заместител може да се приготви в аптека на капсули.
Крема е Далацин V

Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт