ОКТОМВРИ още е далече, но стигнахме средата вече! - Тема 9

• 44 838
  • 769
  •   1
Отговори
# 480
На мен ми пристигна книгата на хедра , ох да ви кажа подробно всичко е описано и чак ме хвана шубе, честно!!!! Снощи четох до 1 и съответно цяла нощ сънувах че кърмя бебе........
Дано се справя този път , докато чета ми изглежда супер сложно

# 481
Здравейте момичета,
С голяма болка в сърцето си трябва да се отпиша от групата Ви. Broken Heart
Искам да пожелая на всички ви едни прекрасни бебчета и много щастие.

А за момичетата, които като мен имат висок риск за Даун от биохимичния скрининг, най-добре си направете амниоцентеза. Процедурата не е чак толкова страшна, колкото е описана на места, но ти дава 100% гаранция дали детенцето ти е добре. Не натрапвам мнението си, просто споделям моя личен опит. Почти през цялата бременност, АГ-то ми казваше, че всичко се развива добре. На ранния биохимичен скрининг излезна среден риск, но тя каза че е най-добре да изчакаме до късния. Бях спокойна, тъй като много жени споделяха за лоши резултати, но с прекрасни бебчета след това; а и възрастта ми беше една от предпоставките за високия риск, затова изчакахме до късния БХС. Късния БХС показа висок риск и веднага след това направихме и 4D, д-р Троянчев не отхвърли вероятността за Даун - носната кост беше по малка като размер и препоръча все пак да направим или амниоцентеза или ДНК тест. Все пак ни даде и надежда, че може би просто нослето й ще е по-малко по размер, но не можеше да потвърди със сигурност.
Дали от страх или от глупост в този момент решихме да направим ДНК теста (като единствен вариант, който няма да води до риск нито за мен, нито за бебето ни). Но лично за мен тук беше най-голямата ми грешка. ДНК теста Veracity, който направихме беше готов след около 10 дни, но потвърди високия риск за синдрома на Даун, обаче той не е диагностиче и въпреки това трябваше да направя амниоцентезата. И в 24 г.с. след направена амниоцентеза и потвърдено, че детенцето ми е със синдром на Даун, аз ще трябва да я родя, но никога няма да я прегърна Sob  Broken Heart
Надявам се след време отново да усетя този трепет в мен и да се радвам на хубави ритничета, но никога повече няма да правя БХС или ДНК тест, а направо амниоцентеза.
Успех на всички Ви!

# 482
  • София
Лошооо а защо няма да можеш да я прегърнеш?!

# 483
Karalain, не знам какво да кажа мила.Толкова много съжалявам за това което преживяваш 😒 Вярвам че един ден ще имаш живо и здраво детенце, но това което изживяваш е ужасно.Много, много те прегръщам, бъди силна...

# 484
Станислава, може би защото ще я роди преждевременно по нейно искане как защо 😒
Кари много съжалявам,желая ти следващия път всичко да е наред❤️

# 485
Здравейте момичета,
С голяма болка в сърцето си трябва да се отпиша от групата Ви. Broken Heart
Искам да пожелая на всички ви едни прекрасни бебчета и много щастие.

А за момичетата, които като мен имат висок риск за Даун от биохимичния скрининг, най-добре си направете амниоцентеза. Процедурата не е чак толкова страшна, колкото е описана на места, но ти дава 100% гаранция дали детенцето ти е добре. Не натрапвам мнението си, просто споделям моя личен опит. Почти през цялата бременност, АГ-то ми казваше, че всичко се развива добре. На ранния биохимичен скрининг излезна среден риск, но тя каза че е най-добре да изчакаме до късния. Бях спокойна, тъй като много жени споделяха за лоши резултати, но с прекрасни бебчета след това; а и възрастта ми беше една от предпоставките за високия риск, затова изчакахме до късния БХС. Късния БХС показа висок риск и веднага след това направихме и 4D, д-р Троянчев не отхвърли вероятността за Даун - носната кост беше по малка като размер и препоръча все пак да направим или амниоцентеза или ДНК тест. Все пак ни даде и надежда, че може би просто нослето й ще е по-малко по размер, но не можеше да потвърди със сигурност.
Дали от страх или от глупост в този момент решихме да направим ДНК теста (като единствен вариант, който няма да води до риск нито за мен, нито за бебето ни). Но лично за мен тук беше най-голямата ми грешка. ДНК теста Veracity, който направихме беше готов след около 10 дни, но потвърди високия риск за синдрома на Даун, обаче той не е диагностиче и въпреки това трябваше да направя амниоцентезата. И в 24 г.с. след направена амниоцентеза и потвърдено, че детенцето ми е със синдром на Даун, аз ще трябва да я родя, но никога няма да я прегърна Sob  Broken Heart
Надявам се след време отново да усетя този трепет в мен и да се радвам на хубави ритничета, но никога повече няма да правя БХС или ДНК тест, а направо амниоцентеза.
Успех на всички Ви!
Karalain, много съжалявам за развитието при вас. Бъдете силни и вярвайте , че скоро щастието ще се усмихне Heart.
Би ли споделила все пак какви бяха стойностите при втория БХС?

# 486
  • София
Karalain, толкова много ужасно съжалявам! Broken Heart Стегна ме гърлото направо като те четях. Cry
От все сърце ти желая скоро да се радваш на щастлив финал с прекрасно здраво бебче! Heart

# 487
Karalain, бъди силна! Едва ли има нещо, което би те успокоила в този момент, но прегръдки и от мен! Желая ти от сърце добър финал в точния за вас момент!

# 488
Karalain, много съжалявам Sad , много сили ти пожелавам Cry

# 489
Karalain, направо не знам как ще имаш сили за такова нещо... Аз нямаше да направя тази стъпка...

# 490
  • Bарна, морето, сините вълни
Желая сили и кураж!

# 491
  • au bout du monde
Cry Karalain, много кураж и сили!

# 492
Karalain, прегръщам те силно!
Ще си позволя да ти пиша на лично, дано нямаш против.

# 493
  • омъжена
Karalain милата. Не се отчайвай. Живи и здрави по натам. Ще се консултираш с лекари и ще си имате.

Да попитам нещо за момичетата при Др Вецев.Днес се запознах с него и говорихме.За раждането,а аз искам да почна да се следя при него,той по здравна каса може ли или само частни са прегледите. И колко пари са ако може да ми пише някой на лично.

# 494
Karalain милата. Не се отчайвай. Живи и здрави по натам. Ще се консултираш с лекари и ще си имате.

Да попитам нещо за момичетата при Др Вецев.Днес се запознах с него и говорихме.За раждането,а аз искам да почна да се следя при него,той по здравна каса може ли или само частни са прегледите. И колко пари са ако може да ми пише някой на лично.
И по здравна следи. На частно прегледът е около 50лв

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 21:46 от Bobby_g

Общи условия

Активация на акаунт