ОКТОМВРИ още е далече, но стигнахме средата вече! - Тема 9

• 44 856
  • 769
  •   1
Отговори
# 435
Аз пък съм обратното сега, винаги съм имала проблем с ходенето по голяма нужда,  сега нямам такъв проблем

# 436
Ох, този път и на мен не ми харесва как са килограмите, ям вече толкова малко, спрях сладкото, хляба ограничих, направо пълнея от въздуха. Предната бременност качих 6 кила. В момента съм на килограмите на предното ми раждане... Тогава ми беше леко, не мрънках, не се оплаквах, този път започвам отсега! За последното тримесечие ме е страх да си помисля.

За мамите със запек, малко по-назад споделих за фибрите хуск - пробвайте, с много вода.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 14:46 от M_Oliviya

# 437
  • омъжена

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 14:50 от sunshine1992

# 438
Имам въпрос към момичетата, които са кърмели и са им познати игличките в гърдите, когато млякото слиза. 😄 От няколко дни доста често усещам въпросните иглички, кърма слава богу за сега не е текнала, но ми е чудно при някоя друга дали се случва 🙄

# 439
И аз имах период, в който имах такова усещане. Даже има моменти, в които са ми меки и спокойни гърдите и други, в които са ви подути много, чак ми идва да дам на детето да суче, че да ми олекне малко Grinning

# 440
Вецев ми каза за запека да си взема Биобаланс пробиотик, а при необходимост може и Ефекол на сашета. При мен още не се е налагало второто.
За кг не ми се говори изобщо. На режим съм, уж и щитовидната вече е под контрол, но ето че днес съм 92 Cry Просто не знам какво още да направя, за да се спре това качване.
Заради контракциите не мога да се движа твърде активно, но пък гледам и да не се залежавам. Просто не знам докъде ще я докарам така.
Иначе обременяване и аз ще правя в началото на юли (24-26г.с). Отсега ми се гади при идеята за глюкозата, ама няма как. Важното е бебчо е добре.
sunshine1992,  стискам палци всичко да е наред. Относно плащането трябва да погледнеш на сайта им, но мисля, че изборът на екип беше към 900лв, като май в това се включва и цена за упойката.
Да ви се оплача - направих слънчева алергия. Задължително си вземете хубави слънцезащитни, ако ще ходите на море. Аз подцених слънцето, защото всяка година си се пека като змийче и сега откачам от сърбеж.

# 441
Бързо възстановяване, Съншайн! Шийката ти е 3 см и я водят скъсена ли, че моята е 3.1, но док не се притесни.

# 442
Колко ги коментирате тези шийки, а аз още не мога да разбера, на едни жени добре, на други не е добре... Серклаж като чуя настръхвам. Това само в България ли е така? Има ли мами в чужбина, ще споделите ли там какво казват лекарите, как процедират?

# 443
  • au bout du monde
Колко ги коментирате тези шийки, а аз още не мога да разбера, на едни жени добре, на други не е добре... Серклаж като чуя настръхвам. Това само в България ли е така? Има ли мами в чужбина, ще споделите ли там какво казват лекарите, как процедират?

Аз дори не бях чувала за такова нещо предната бременност. Никой нищо не е казвал и мерил.

Сега се следя в БГ, също нищо не е коментирано. На втората фетална ме попита дали искам да я измери, аз отказах. Лекарят сякаш се очуди, но не настоя.

До колкото знам се прави при проблемна бременност и предишна рискова история.

# 444
Мен ме приеха във вторник за серклаж с 22мм шийка,днес беше серклажа.Днес шийката беше вече 16мм с отворен канал.Така че е хубаво да се следят шийката.Момичето с което лежа в стая никога не е имало проблеми,дошла е на ЖК на която се е установило,че е с пролабирал мехур без шийка

# 445
Аз също никога не съм имала проблеми. Преди 2 седмици беше 37 мм, а сега 30.7. Шийката я мерят и с коремен ехограф, но по-точно е с вагинален. Не я подценявайте.

# 446
Мале Жирафче много стиснати палци ♥️ ще се оправи шийката ти сигурна съм и аз покрай стреса и леките контракции вчера дали не се е скъсила от 3.9...

# 447
Жирафче, стискам палци бързо да се оправяш❤️
Хариом, недей да се тревожиш .Не при всички се скъсява от контракции, нито пък става за един ден.Следете я на прегледи и няма какво да я мислиш излишно.

# 448

Аз не живея в БГ и мога да потвърдя, че в чужбина следят дължината на шийката. Тук, където съм аз, ако няма никакви оплаквания първото измерване (правят го винаги с вагинален) става на ултразука в 20-та седмица (което е еквивалента на втората ФМ в БГ). Аз например имах болки в 14-та седмица и като отидох на извънреден преглед едно от първите неща, които направиха беше да проверят шийката, която за щастие беше ок. Но никой не ме е питал искам ли или не искам да ми я мерят, звучи ми много странно доктор да пита пациента дали иска или не при положение, че нито една от нас не е доктор и не разбира нищо от шийки и проблемите, до които това може да доведе.

# 449
През колко време трябва да се следи шийката при скъсяване?

Общи условия

Активация на акаунт