Седмокласници 2020/2021 - Първа изпитна седмична тема - (14.06 - 20.06)

• 96 606
  • 2 002
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Като стана дума за ЛК/задгранични паспорти .... сега отидох да си проверя валидността на паспорта и се оказа, че ми е изтекъл преди 1 месец ... какво следва да направя сега за подновяване ... глобяват ли за такъв пропуск ?!
Уф, покрай тая пандемия съвсем и не съм го отваряла да видя докога е валиден Disappointed
срокът за връщане е 3 месеца, глобяват понякога, минимална е сумата, 20 лв. удължаването на валидността на личните документи не засяга паспортите.

дописвам: гледах на 1ва страница, ама не видях клипа с инструктажа, помооощ... знам че го коментирахме, ама не го намирааам.... Sad

# 61
  • В центъра на моретата
Като стана дума за ЛК/задгранични паспорти .... сега отидох да си проверя валидността на паспорта и се оказа, че ми е изтекъл преди 1 месец ... какво следва да направя сега за подновяване ... глобяват ли за такъв пропуск ?!
Уф, покрай тая пандемия съвсем и не съм го отваряла да видя докога е валиден Disappointed
срокът за връщане е 3 месеца, глобяват понякога, минимална е сумата, 20 лв. удължаването на валидността на личните документи не засяга паспортите.

дописвам: гледах на 1ва страница, ама не видях клипа с инструктажа, помооощ... знам че го коментирахме, ама не го намирааам.... Sad
https://www.youtube.com/watch?v=bkPgE_pY4II&t=4s

Слагам и още един, който намерих в нета: https://www.youtube.com/watch?v=CxvG1APJoKo

# 62
Аз съм в процес на издирване на часовник - сложно се оказа, не очаквах.
И аз издирвах около 2 седмици Sweat Smile
То не било лесно в днешно време да купиш обикновен часовник със стрелки, накрая намерих в едно малко магазинче за 9 лв едно Q&Q  и решихме проблема за НВО-то.Wink

# 63
  • София
Нашите ги искат в училище до 8.15
Какво ще правят 45 минути нямам идея.

Оф топик: знам, че доста деца вече имат лични карти и имам въпрос. Моят син отдавна има международен паспорт. Сега като подадем заявление за ЛК, ще трябва ли да го носим и да му издадат нов? Четох из сайта на МВР, не намерих отговор.

Ако паспортът е валиден - не се издава нов, няма нужда да го носите при подаване за лк. Преди 3 м. издадоха ЛК на дъщеря ми, видяха в системата, че има паспорт, не са искали да го нося.

Моят паспорт е изтекъл преди 2 години поне, казаха да го върна, за глоба никой не спомена. Понеже имам важна виза в него, оставиха ми го срещу документ, че ще го върна...някой ден.

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 22:04 от Olive

# 64
  • София
Бобец, да бях прочела, преди да поръчам - намерих и поръчах онлайн, дано дойде до вторник Joy
Признавам, за първи път се зачетох в първия пост, този, с линковете - KallyMay, страхотно си оформила, хиляди благодарности Kissing Heart
Аз отброявам до петък, 18-ти, обедно време - дотогава ще стискам всичко, после ще отдъхна - всичко, зависещо от сина ми и от мен, вече ще е зад гърба ни. После ще стискам палците на ръцете и краката - за късмет, дано зъбите останат здрави дотогава, да внимаваме все пак как стискаме - трябва и да се яде Joy

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 18:39 от beb4o_fb

# 65
В този клип инструктират, че останалите изпитни материали - визират според мен и черновите, се прибират в индивидуалния жълт плик, както и подписването на бланката е още при попълването ѝ, а в другия клип ученикът и квесторът се подписват едновременно след края на изпита. Получава се разминаване.
Слагам и още един, който намерих в нета: https://www.youtube.com/watch?v=CxvG1APJoKo

# 66
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
помните драмата с теста по химия, нали?
е, познайте. госпожата решила, че по химия повечето имат оценки и ще пусне тест по физика (тя преподава и по двете).
изненадата била взаимна.
Simple Smile малко като вица за студента и изпита, преминал "тържествено и божествено".
и аз чакам всичко да мине, че напрежението взе да се отразява на всички. Sad

# 67
Защото това е старо, от миналата година, когато черновата беше част от изпитния комплект и се поставяше в плика. Аз също съм споделила видеоинструктажа на едно място, където складирам информация, но с червени букви съм подчертала разликата с тази година и съм дала и линк към актуалния инструктаж. На миналогодишния клип на СМГ няма и плик за телефона. Освен това, изпитните комплекти ще са разпределени по чиновете преди допускането на учениците в залите.

# 68
Да, ясно, че е старо, просто исках да обърна внимание. Hug

# 69
Кали, мерси за темата, супер оформена е 💐

# 70
  • София
Точно, защото е стар клипът и почти цялата минала тема обсъждахме въпроса за черновите, не съм го слагала в първия пост. Според мен е напълно достатъчен "Инструктажа за ученика" в текстовия му вариант, който е официален и няма любителски трактовки и противоречия в него.

Извадихме медицинското с детето. Нямаше никой пред двата кабинета, които ни трябваха. Свършихме работа за 10 минути.

Днес в училище са правили ПИ по БЕЛ. Момчето беше супер доволно, каза, че според него се е представил страхотно.

# 71
  • Варна
Нашите днес след часовете имаха инструктаж. Нищо непознато не е имало, каза наборът. Училището ще осигури каквито джобове, пликове, торбички и тем подобни са нужни, което за мен е облекчение. Взел е Бележката с главно Б, но още не съм влизала в системата да видя как е. Човекът каза, спокойно бе, мамо, всичко ще е ок 😎
Благодаря за инфото за паспорта, междувременно се сетих да го проверя. Изтекъл е преди дни, така че ще е с 1 куршум 2 заека, в петък след матурата сме го планували. Днес учи, утре ще се черпим и съм забранила мисли за матури, само курса ще си изкара.
Хайде лека от нас!

# 72
  • Ланкър, планините Овнерог
Някои с часовници имат драма, а аз с най-обикновен прозрачен плик. Аз не се сещам да съм виждала някъде да продават безцветен, прозрачен плик. Не можело да е например червен прозрачен или пембен, каквито дават по разни магазинчета и пазари, трябвало безцветен.
Още нещо. Днес в у-ще им били казали, че има промяна в разрешения начин за поправка в тестовата част, но още не знаели как ще е. На НВО-то щели да ги инструктират.
Само за глупости да се нервим, не стига истинската причина.

# 73
Ако има такава промяна, би трябвало да знаят каква е. Изпитните комплекти за София бяха раздадени вчера, а указанията за работа са част от тях.

# 74
Някои с часовници имат драма, а аз с най-обикновен прозрачен плик. Аз не се сещам да съм виждала някъде да продават безцветен, прозрачен плик. Не можело да е например червен прозрачен или пембен, каквито дават по разни магазинчета и пазари, трябвало безцветен.

Аз мислех да му дам найлонова прозрачна торбичка тип потник  , светло зелена. Откъде да им намеря прозрачна безцветна  торбичка ...

Общи условия

Активация на акаунт