Седмокласници 2020/2021 - Първа изпитна седмична тема - (14.06 - 20.06)

• 96 593
  • 2 002
  •   1
Отговори
# 1 260
Леле, колко много сте изписали, няма изчитане! По моят казус нещата се развиха скорострелно. Снощи след 22ч намерих време да сътворя жалбата и да я пусна до РУО, с копие МОН. Сутринта Началника на регионалния инспекторат + още една началничка бяха осъмнали в училището. Оказа се, че случая изобщо не е регистриран в училището и никой не е уведомен за него, както по-рано ме уверяваше класната. Не са вярвали изглежда, че ще подам сигнал. Извикали сутринта децата от стаята, сега разбирам от моят син, без детето, което е било надраскало всички листа. Разпитвали ги подробно, моят се оплака, че го изпитали за формулата на 3та степен по математика, но той толкова се бил ошашкал от случващото се/доста е притиснителен/, че запецнал. По-късно ми звъннаха началниците да се срещнем някъде. Питат ме друго знам ли, казвам то би трябвало да го има в доклада. И те в шаш - какъв доклад, некой не знаеше за случая, директорката била изненадана. Казвам не е възможно, по време на изпита е идвал психолога на училището, който е някакъв във комисията и на него децата са искали листи и той е казал, че не може да се дадат. Увериха ме, че са взели флашките със записите и ще гледат. И най-ме издразни, казва ми Господина, аз попитах вашият син за една формула и той не я знаеше. Мале, побеснях. Казвам, вие имате ли на представа какво му е било на това дете, на този кръсносан разпит, че да се сети за формулата, плюс това запознат ли сте, че тези формули се дават на изпита и аз никога не съм искала да ги зубри. Той след толкова решаване ги знае, просто се е паникьосал на този кръстосан разпит. Според мен по-верният подход е да знаят къде бързо да намерят информацията, а не да учат някакви неща наизуст. Като се прибрах, детето сподели, че като им казал, че можел още да пише по преразказа, но нямало къде, те поискали да им каже какво повече щял да напише, т.е да им го преразкаже. Направо думи нямам. Те имат ли право да викат децата без родител. Дано не се е спекъл за утре, като се прибера ще видя как ще го забаламосвам. И друго се сетих, дали директорката за отмъщение няма да нареди да му оставят по-ниски оценки по БЕЛ и математика. Има 5ци и 6ци мешано и по двата, та ако искат да се заядат, без проблем ще го направят. Оф, то все от страх за последствията съм си мълчала досега, а сега ако проваля нещата. Абе здраве да е.

# 1 261
Pisa думи нямам
Толкова неадекватни действия и  въпроси
А какво общо има формула по математика с изпит по български
Потресена съм
Даже си мисля' че ако не вземат адекватни мерки или решат да отмъщават' трябва да се обърнеш към някоя медия

# 1 262
  • Варна
Pisa, изчетох последните N страници, само да видя дали не си писала нещо. Честно, тези са за дисциплинарни наказания! Вкарай журналисти в играта, те ще ги изгризат с кокалите. А и стане ли обществено достояние, никой няма да си позволи своеволия с оценки.

# 1 263
Писа, ако се заядат с детето и го ощетят с оценките има кмет, отдел образование към общината, които евентуално са шефовете на директора на училището, медии. Така или иначе детето приключва с това училище, а скандала с квесторите в публичното пространство няма да е желан от никоя от страните.

# 1 264
  • Пловдив
Оф, то все от страх за последствията съм си мълчала досега, а сега ако проваля нещата. Абе здраве да е.
Винаги от това ме е било страх, когато съм тръгвала да "боря системата" досега.
Но, ДА! - вкарай журналисти в "играта".
И, ДА!-всеки шеф си има шеф.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 16:48 от JiD

# 1 265
  • София
Pisa, не мога да повярвам...

Децата нямат право да бъдат викани без изрично съгласие на родител

# 1 266
Лесната матура по БЕЛ, наистина ще е в ущърб за всички, защото ще се чудят от къде да режат проверяващите и основно ще остане от преразказа. Миналата година отидохме да си видим работата, на която целия първи модул беше верен, а от преразказа бяха взети точки за графично оформяне, нов ред и още нещо със сходна значимост и без никакви забележки по съдържанието. Това не го намирам за много честно, но подозирам, че и сега ще се ползва като средство за сегментиране на резултатите.

# 1 267
  • София
Pisa, стискам палци да се реши проблема по най- удачния за децата начин, каквото и да значи това.

Моите опасения, че ще обсъждат НВО по БЕЛ се сбъднаха, но младежът продължава да е доволен.
От нашето училище щяли да подават контестация по задачата с картинката.

# 1 268
Mom,-разкажи повече за тази контестация

# 1 269
  • у дома
Pisa, не мога да повярвам...

А аз мога-за съжаление се оказах права-вчера като написах в 10кл тема на Pisa да пуска жалба,въпреки уверенията на класната,че има съставен протокол бях убедена,че тези думи са за стопиране на жалбата и няма нищо черно на бяло.

# 1 270
  • София
Pisa, дано всичко се подреди така, че да е в полза за децата. Наистина, ако се стигне до подливане на вода на детето ти в училище - не се спирай пред нищо!  Нямам познати в медиите , но помня, че в настоящата осмокласна тема има мами с контакти с тях - убедена съм, че ще се отзоват. Късмет Kissing Heart

# 1 271
  • София
Тези случаи трябва да се раздухат и сега е момента. Ако си спомняте след тазгодишното 4-класното НВО  имаше информация за наказани квестори, директори и т. н.

# 1 272
  • София
Pisa, стискам палци всичко да е наред и баткото да има съкратирант, който да е в желаното училище.Hug

При моята девойка квесторката надничала да брои колко задачи имало, нещо друго после я питала, но девойката ме се е притеснила. Питах я, ако са я притеснявали да звъня на директора.
При нас обаче, ако има проблем ще го решат.
Още в самото начало директорът е минал да предупреди да внимават (отново), защото вече били използвани 2 от 5 резервните комплекти.
През цялото време комисията и директорите са били по коридорите, ако има нужда от тях.

mmm, браво на вашето училище, те знаят как се правя тези неща... не че съм наясно за какво става дума Joy
Редакция:

Успех на децата утре.
Аз питах девойката дали си спомня как изглеждат числата, каза: Да, остава да ги ползва и правилно утре. Joy
Стискам палци една известна учителка съфорумка да е сбъркала с прогнозата за утре.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 17:29 от Desem

# 1 273
Pisa, стискам палци всичко да е наред. Възмущавам се на този кръстосан разпит, на който са подложили детето ти. И това са педагози, моля ви се, няма що! Винаги съм се учудвала на безумието на българския чиновник. Но и на класната не й прави чест. Ако аз съм учител, бих застанал зад гърба на децата, които обучавам и са били три години под мое ръководство, не против тях за да си заслужи топлото работно място и мизерната заплатка.

Pisa, стискам палци да се реши проблема по най- удачния за децата начин, каквото и да значи това.

Моите опасения, че ще обсъждат НВО по БЕЛ се сбъднаха, но младежът продължава да е доволен.
От нашето училище щяли да подават контестация по задачата с картинката.
Може ли да се присъединя към тази контестация? Аз лично въобще не познах за това име "Неверест", бях отговорила с "океан", защото има голяма вълна , символ на "океан", а в абзаца се говори, че 17 годишния максим е поставил рекорд, прекосявайки океан.

По въпросът за "елитните" училища: В университета попаднах в курс от четиристотин и петдесет човека в далечните 90 години, събрани от всички краища на България, разделени на три потока. Минали през цедката на СУ и кандидат-студентския изпит по история и български. Първи курс мина в диференциация на "Ние от Френската", "Ние от Английската", "Ние от МГ в Пловдив" ... Варна  и прочие - ама все елитни повече или по-малко средни училища. Аз бях от скромно столично училище в краен квартал, но не им се дадох ( та и до днес на някои колеги).  И така до ... втори курс, втори семестър. После започва между самите колеги  да се ценят хората, които са оценени на изпитите, а не откъде идват. И стигаме до момента, в който от всичките тези 450 малко или много "елитно" завършили магистратура "право" в СУ от нашия курс практикуваме по различни професии в сферата на правото не-повече от 150 човека в цялата страна.  Последно разбрах за колега адвокат от курса, който е преустановил дейността и е станал бизнес консултант в софтуерна фирма.
Толкова за елитарността. Моят син май ще си ходи в квартална гимназия, хуманитарен профил (ако го приемат съобразно утрешния резултат), като чета за промените , които ни очакват при ДЗИ във връзка с професионалната и профилираната подготовка и евентуален бъдещ прием във ВУЗ.

# 1 274
  • София
Имаме някакви контакти с медии, ако потрябват - дайте знак.
Във всеки случай на каквито и да било срещи с длъжностни лица оттук нататък аз лично бих се появила с адвокат. Не знам дали има юридическа стойност, но ей така, за респект.

Общи условия

Активация на акаунт