Седмокласници 2020/2021 - Първа изпитна седмична тема - (14.06 - 20.06)

• 96 655
  • 2 002
  •   1
Отговори
# 1 785
  • София
Добре, съгласих се. Аз не я намирам, но може грешката да е в нас. Явно сме насочили повече усилия в сборници и тестове, не в учебници. Хубавото е, че и моето дете я знаеше.

# 1 786
И моето я знае , ама до колко я е доказал е тема на друг разговор.

# 1 787
  • София
Двете лица са 4 точки. Едното, ако е 0,5 точки, другото 0,5 точки максимум, ама максимум 3 точки за намирането на височината. Може и по-малко. Имам предвид, че според мен ще са даже и по-малко от 3 точки за доказателството.

# 1 788
  • София
Русалке, не ме разбирай погрешно. Аз не негодувам срещу задачата или съдържанието на НВО тази година. Просто в нашето училище с математиката се изтегли къса, ама много къса клечка. Месеци на асинхронни часове, в които само се даваха домашни и никой не ги проверяваше дали са написани камо ли за съдържание. Колко уроци "преподадох" само аз си знам, колко пропуснах и го виждам в резултата - пак. Например за цената на тортите - ами не намерих начин да го обясня как става това. Аз го знам, обяснявам го, уж разбрано - на класното подобна задача - тотал щета. Пак отначало, вчера тази подточка - пак тотал щета. Ами не съм учител, инженер съм и преподавател, но на възрастни и не по математика. Стигна се до там, че никой учител не пожелал да вземе нашите седмокласници, защото било mission impossible, а отговорността била голяма...
Детето ми не е математик, не се целим и в топ  езиковите, защото не иска, но без школата бяхме загубени. Тази задача от там я знае. Затова има училища с по 100 неприети първокласника и такива с по 40 незаети от общо 66 места.

# 1 789
  • у дома
Добре, съгласих се. Аз не я намирам, но може грешката да е в нас. Явно сме насочили повече усилия в сборници и тестове, не в учебници. Хубавото е, че и моето дете я знаеше.
А вашият учебник на кое издателство е?

# 1 790
  • София
Прегледах и БЕЛ, и мат. Определено лесни изпити. Особено първи модул мат. е елементарен. Не знам дали са по-лесни от миналогодишните, които съм забравила вече, но балът и тази година ще е висок.
Това какво означава? Че повече деца ще имат шанс да влязат където искат? Или точно обратното?
Нито едното, нито другото. Просто казвам, че балът ще е висок и ще има струпване. Изчакайте статистиата. Миналата година 22 зад. с бензина беше основният препъни камък и като че ли имаше при нас доста по-недоволни деца от математиката. Като има статистика вече могат да се правят прогнози. И Дидева, и Слънчева, и Санака тогава ще помагат. Сега не го мислете.

# 1 791
  • София
Задачата за ъгъл 15° я знаят дори в музикалното Simple Smile (учат по учебника на Архимед). Не че е решил последната задача моят син, въобще не е стигнал до тази подточка, но знае зависимостта. Не е решавал нищо от сборници, освен каквото е давала госпожата в училище, нито е решавал вкъщи, освен 4-5 пробни последните 2 седмици.

Пликовете ги е ползвал и двата пъти.

# 1 792
Аз бях пратила, но моят син ми каза, че са им раздавали и не е ползвал нашата.

# 1 793
Моят седмокласник още не може да повярва, че е свободен, че не трябва да решава тестове, че има ТикТок и Ютуб. Сутринта в петък, преди датръгнем към училище, взе всички тестове-доста голяма купчина /макар да хвърлях периодично/ и всички изписани тетрадки, и ги изхвърли демонстративно във външния кош. Каза, че това му е бленувания момент от 1 година. Не съм го разпитвала за решения, не искам предварително да се филмирам. Още седмица ще потърпим. Важно, че е щастлив и доволен.

# 1 794
Двете лица са 4 точки. Едното, ако е 0,5 точки, другото 0,5 точки максимум, ама максимум 3 точки за намирането на височината. Може и по-малко. Имам предвид, че според мен ще са даже и по-малко от 3 точки за доказателството.
Ако двете лица са по 2т' ползва се в едното ще вземат 1точка
Ако е 1 и 3т лицата' ще вземат 2
Моето толкова сложно е описал 22г', че направо му се чудя на акъла' добре че е само 1т 😏

# 1 795
  • София
Моят син си проверявал- на 1-ви модул намерил някакво квадратче, че е 2 см, но височината била 4 квадратчета- и, айдее, мамоооууу, отидОха 3 точки Joy Не мога и не искам да се ядосам, добре, че той няма желание да проверява 2-ри модул Joy
Надявам се в деня на резултатите всяка от нас да е приятно изненадана от точките

# 1 796
За математиката едва ли  ! Последната ми надежда е преразказа.Никога не съм си мислела, че ще се налага да разчитам точно на преразказа, да спасява резила по мат. Ама като цяло сме си каръци и ме съмнява. Днес трябваше да учи за контролно, ама реши да ходи на кино и сега ща замръкне на компютъра. Честно , нямам сили повече да се разправям с него, за тази година стига .Изнасям се след малко на среща с приятелки и да удавя мъката в две чаши розе.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 19:06 от red_violet

# 1 797
Не си сама, и аз вдигам ръце.

# 1 798
  • Plovdiv, Bulgaria
За математиката едва ли  ! Последната ми надежда е преразказа.Никога не съм си мислела, че ще се налага да разчитам точно на преразказа, да спасява резила по мат. ................. Честно , нямам сили повече да се разправям с него, за тази година стига ...
Все едно четеш  и казваш на глас мислите ми. Говорихме си с големия ми син почти на 22 г. колко време,  очаквания, нерви, финансов ресурс  също ми костваше тази година  и как е било преди 8 години при него...лежерно на моменти, стряскащо когато трябва , но уверена в успеха ..  Другата седмица ми е важна и се надявам поне там да имам добри новини, пък от здравето по-хубаво няма. Нищо, че съм толкова емоционална и ми се отразява всичко. Simple Smile

# 1 799
  • В офиса
Моят е спал на 15-те градуса. Изобщо, мисля си, че НВО съвсем точно ще определи знанията му, т.е. че в част от часовете е спал и блял. Няма издънки и лош късмет при него (може би една идея липса на добър късмет Simple Smile. Да се бях сетила аз да мина през учебника, ама на. Гледаме напред. Дъщеря ми го знаеше, т.е. явно и по нейно време се е учело, но каза, че не знае как се доказва.
Ред вайълет, шушито, и моята последна надежда е преразказа, и аз не съм предполагала, че ще го кажа/напиша. Поне лично на мен не ми е струвало нерви и уроци, не че е утеха това. Подходих като при сестра му и не съжалявам, но времената са малко по-различни, явно. То и детето е по-различно, де, което не значи по-тъпо, а просто... стандартно момче Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт