Мъж-домакин в 21-ви век, съществува ли и как?

• 18 959
  • 920
  •   1
Отговори
# 105
А бе и аз искам да не вдигам по-тежко от женски крака, ама ми се е паднало да нося доста по-тежки работи. Има и добра страна- все едно съм по цял ден във фитнеса и помпам. Че на всичкото отгоре и пари изкарвам, да не говорим как се отразява тази добра физическа подготовка на някои други неща Simple Smile

# 106
  • София
И вземи смени трошките вкъщи, кво само им ремонтирашшшш…
Викаш като на колата заминат накладките да купя нова?
А откъде пари, ако като нечии мъже съм зает да бърша шкафчетата, докато се наслаждаваш на сеира?

Викам, че не ги сменяваш всеки ден, викам Laughing

При толкоз убийствена работа, ако не си изкарал - не знам, не знам какво да ти кажа..
Залудо работи, залудо не стой.

# 107
всеки може да върши домакинска работа
Анджък. По принцип ставаше дума, че мъжете често не я вършите, понеже:
А. Не е мъжка работа;
Б. Ходите на работа срещу заплащане и нямате време;
В. Имате други задачи в домакинството, напр.да оправите увисналите от 2 години вратички на шкафчетата.

Имаше един виц, който завършва с няма нужда да му напомняте на всеки 6 месеца.
Вратички и аз съм оправяла, между другото. Голямо сложно.

Сега, имам едни подозрения, че мъжката работа се заключава в това да не се дават излишни пари на фирми и професионалисти, и тогава искрено се надявам на някой монж да не му щукне, че шиенето и плетенето са женска работа срещу мъжката по смяна на накладки, че тогава си бра лайката вече.

# 108
  • Пловдив
Пак да дам пример със себе си - по Гергьовден си купихме огромен хладилник, огромен бумбалник, мъжа ми да не го вкара сам???? Аз също като него мога да платя на хамали.

# 109
  • София
Стигнахме да си мерим на кой пол работата по не струва, отлично Joy

Rf, те женските крака се вдигат на собствена тяга, физическата подготовка на мъжа помага само индиректно Wink

# 110
  • Пловдив
Лъвица - в случая моята теза е, че в 21 век няма много мъжка работа. А домакинската няма край.

# 111
Трябва да изхвърлям една голяма мебел от вкъщи. На мен ми е ясно, че ще е с хамали, въпросът е кой ще намери и ще се разправя с хамалите (надявам се да има някакви фирми... Thinking) Не е чак толкова лесно без съдействие на мъж. Grinning

# 112
Физическа подготовка, пък индиректно помагане..
Как става тая работа?
Щот за мен индиректно е по-близо до виртуално, не до физическо.
Wink

Лъвицата, не е по пол. Писах по-горе, чети. По резултат и по качество.

# 113
  • София
Лъвица - в случая моята теза е, че в 21 век няма много мъжка работа. А домакинската няма край.

И домакинската много е намаляла. То са хлебопекарни, миксери, съдомиялни, перални, сушилни, прахосмукачки, роботи... Но е факт, че доста повече от нея остава, отколкото от мъжката, да изисква човешка намеса вкъщи. Иначе за всичко може да си платиш, може би ако се сравнят женската и мъжката, мъжката ще излезе по-евтино. Най-вече защото е по-рядко. Иначе, в днешно време повечето мъже нито могат да сменят контакт, нито да лепят плочки, та не знам какво толкова лежат на стари лаври. За смяна на крушка, почистване на канал, затягане на панта и т.н. дреболии из дома, всяка жена ще се научи не по-бавно отколкото мъж ще се научи да забърка гювеч и да пусне пералнята, но ще й се наложи да прилага уменията доста по-рядко. Та и тука всъщност е ключовият момент, честотата. Относно търсене и предлагане, да спрат домакините да си предлагат услугите безплатно, и да видиш инфлация, не че и сега е евтино друг да ти го свърши.

Физическа подготовка, пък индиректно помагане..
Как става тая работа?
Щот за мен индиректно е по-близо до виртуално, не до физическо.
Wink

Като видиш плоския мъжки корем, добре оформения гръден кош и стегнатия бицепс, те сами се вдигат... нещо като условен рефлекс Grin

# 114
  • София
Мхм

# 115

Не знам има ли няма ли мъжка/женска работа, ама толкова години работя, с много работници съм работил, как до сега една жена не дойде.... Всъщност виждал съм веднъж в един склад жена около 50 годишна, да товари с лекота 50 кг торби с цимент, но честно казано не приличаше много на жена. Ако това е крайния резултат на феминизма, да ви имам и прогреса....

# 116
  • София
Правиш ли разлика между домакинство и професия?
Аз съм готов шлосер, ама не работя това.
И ти плетачка няма да станеш.

Имам палетна количка и си внасям пелетите цивилизовано.
Не са ѝ добри условията на труд.

# 117
  • София
Еее, Рф... това с вдигането на тежко просто не е много справедлив аргумент... все едно една жена да каже, за толкова години не видях един мъж да дойде, да разтвори крака и да роди едно бебе. Различни са ни телата, с различна функция, но женската все не се остойностява, по някаква причина.

# 118
  • София
Горжъс ме закопа с палетната количка! Респект!

# 119
Ако това е крайния резултат на феминизма, да ви имам и прогреса....
Успокой се, това е само страничен клон Smile Иначе феминизмът и еманципацията са били неизбежни и мъжете са знаели това отдавна. Затова са изобретили всички тези домакински уреди, за да може един ден като дойде време да домакинстват да им е по-лесно - автоматична пералня, робот-прахосмукачка, печка с таймер, и легло за бебе има дето се люшка само, бебешкия канал по кабелната телевизия, все прогрес и мисъл за неизбежното бъдеще.

Общи условия

Активация на акаунт