Мъж-домакин в 21-ви век, съществува ли и как?

• 18 952
  • 920
  •   1
Отговори
# 90
Скрит текст:
Да гледам как мъж търка кухненските шкафове - половин оргазъм ще ми докара.
Aко си поела неговите задачи, нито ще имаш времето, нито ще си наблизо, нито ще си в настроение Simple Smile
Хайде да не ми обясняваш как съм се чувствала аз, а ? Wink
Още повече, че аз главоболие нямам. Никога.

Аз имам, редовно. Лекувам го със секс. Не минава, но пък съм упорита Joy

Скрит текст:
А ако сготви и после разтреби .... цял Simple Smile
Майтапа настрана, изобщо не разбирам жените, които твърдят, че мъж, който върши домакинска работа, спира да им е секси. Точно обратното е Simple Smile Какво да му е секси на лежащия на дивана, чакащ вечеря и гледащ мачлета чичак.

И двете не са ми секси... виж, да хване отвертката, да сглоби някоя мебел... това вече е друго нещо Grin Аз пък обичам да се навеждам стратегически докато държа прахосмукачката... За всеки по нещо Relieved

Виж там за някаква промяна в рецептурата на лекарството...

# 91
Горджъс, пускала съм мъж да търка кухненски шкафове, хич не е секси, изнервящо е. Първо, му отива три пъти повече време от нужното и второ, докато си пия кафето, отбелязвам всички ъгълчета и замазани места, дето трябва да ги мина след него. Бррр.
Това сумира перфектно защо жените не искат да се разменят с мъжете, тенкю.
Както и това:
Повече от 3 кила не нося. Това е единствената мъжка работа, която няма да поема. Ако ще.
Това не е една работа.

# 92
Ама освен носенето, друго какво, че не разбрах? И конкретно носенето колко често е?

# 93
Ама освен носенето, друго какво, че не разбрах? И конкретно носенето колко често е?
Над 3 кг? Почти постоянно. Над 10? 20-ина пъти дневно.

Иначе:
Ежко, какво е цялата мъжка работа?
Изкарване на доход за трима (минимум), докато има дете под 2г. или такова на целодневните грижи на майка му.
Всички уреди, машини и устройства работят изправно. Същото за тока, водата, канализацията, парното. Същото за мебелите, вратите и прозорците.
Пренасяне на всяка тежест над 10 кг.
Всяка дейност свързана със съществена опасност за живота или здравето.
Това на първо четене.

# 94
Е бебето ти кой го е носил, като теб те е нямало? Повечко от 3 кг е то Wink

# 95
  • София
Вземете си мъж дева, тъй казаха звездобройките. На чистичко било Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз не съм ОКК, докато си ближа виното и гледам мъж в престилче, само радост мога да си докарам.

# 96
Е бебето ти кой го е носил, като теб те е нямало? Повечко от 3 кг е то Wink

Питай Нарциса, на жена ми границата е 10.

# 97
  • София
Това казах и в другата тема, Тета.
Една жена колко живо тегло бебета, деца, колички и пазар е привлякла, Ежко толкоз не е и сънувал Mr. Green

И вземи смени трошките вкъщи, кво само им ремонтирашшшш…

# 98
Децата като тръгнат на ясла/ градина няма какво толкова да се прави по къщата че единия да домакинства цял ден. Жената да си е в майчинство докато може, пък ако е изкарвала много пари и майчинството й първата година ще е хубаво.
Все пак няма еднаква формула за всички, различни хора, важното е да има хармония, вече какво ще кажат хората няма никакво значение.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 19:08 от Glossycherry

# 99
  • Пловдив
Аз идвам от такова семейство. Много добре съм запозната. Какви са ви проблемите?

# 100
Над 3 кг? Почти постоянно. Над 10? 20-ина пъти дневно.
20на пъти дневно пренасяш по над 10 кг вкъщи?

Относно останалото:
Колко пъти дневно се налага връщане в изправност на
Всички уреди, машини и устройства [...]Същото за тока, водата, канализацията, парното. Същото за мебелите, вратите и прозорците.

Колко пъти дневно се налага

И защо се налага при двама работили родители
Изкарване на доход за трима (минимум), докато има дете под 2г. или такова на целодневните грижи на майка му.

Това се опитвам да разбера. Хубаво, че кунките ти не са в четирибуквието, но към момента данните не са достатъчно, че да изравниш.

# 101
Викаш като на колата заминат накладките да купя нова?
А откъде пари, ако като нечии мъже съм зает да бърша шкафчетата, докато се наслаждаваш на сеира?

20на пъти дневно пренасяш по над 10 кг вкъщи?
Там някъде. 10кг. не са нещо особено огромно. Само покупките днес са над 40 (без минералната вода, която е още 30).

Относно останалото:
Колко пъти дневно се налага връщане в изправност на
Всички уреди, машини и устройства [...]Същото за тока, водата, канализацията, парното. Същото за мебелите, вратите и прозорците.
В една къща винаги има нещо за поправка и подобряване.

Колко пъти дневно се налага
Какво ще кажеш аз да гледам домакинството, а ти да се качиш на покрива (3 етажа и половина) да оправиш проблемните керемиди или да минеш с лак дъските, докато висиш на стълбата на подобна височина? само по веднъж-дваж годишно се налага. Е, налагат се и други подобни неща, но такъв е живота - както дойдат.

И защо се налага при двама работили родители
Защото месечната вноска по ипотеката е 6000лв., за колата заминават 6-700, ремонта и обзавеждането си искат своето, а семейството иска и да яде. (това, приведено към сегашни цени/заплати)

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 19:25 от Ezhko

# 102
Може с достатъчна достоверност да се твърди, че стойността и съответно оценката и възнаграждението на даден труд зависят от 3 неща.
От резултата, от нуждата от този резултат и от броя на хората, които са способни да извършат този труд с искания резултат.
Съжалявам за домакините, но едно, че всеки може да върши домакинска работа, друго, че от неизмити чинии и избърсан плот не се умира, и последно - малко са добрите майсторки на мусака. Тоест качеството в повечето случаи хич го няма, а като го няма, аз и сам ще си направя мусака, даже да не стане по-добра, на мен ще ми хареса повече - резултат от личните ми усилия е.

# 103
Е, той си избрал най-редките за събития - ток, вода, парно, мебели, врати - и вика "ох, че тежък живот"... А ако всяко от тези неща иска ремонт повече от веднъж на шест месеца - за какво си говорим...

# 104
  • Пловдив
Викаш като на колата заминат накладките да купя нова?
А откъде пари, ако като нечии мъже съм зает да бърша шкафчетата, докато се наслаждаваш на сеира?
Не те знам какво толкова правиш с тия накладки, ама аз, жена, мога и сама да си закарам колата на сервиз. Впрочем същото прави и мъжът ми.

Общи условия

Активация на акаунт