Мъж-домакин в 21-ви век, съществува ли и как?

• 18 952
  • 920
  •   1
Отговори
# 75
-veni- да съм избягала с 200 км/ч. Grinning

Ежко, този модел далеч не е "стандартен". Също така далеч не всеки мъж има умения да сглабя мебели, както и да "поддържа" дом. За много от тези неща имат грижа жените (познавам много такива), които при проблем търсят съответните специалисти.

# 76
Заслужаваше ли си? Аз честно казано не бих искала такъв семеен модел. Това реално си е живот без мъж, заради издръжката. И какво, ще натрупа парите и имането и на 50 години вече ще си живеем живота заедно, ама младините отишли. Тц, не е моето.

Донякъде. Бяхме на два чифта голи ръце с дете в чужбина. Нямаше много избор. След втората година жената ме насмете и се договорихме, че апартамента ще е срещу парка, но малък. Това ми освободи уикенда и почнах да спя повече от 6 часа на денонощие. Благодарение на това след 5 години вече нямахме ипотеки и можехме да си позволим да плащаме частни училища и да подбираме работите си. Нейната също не беше/е никак лека, но и до днес не ще да се сменяме Simple Smile

Ежко, този модел далеч не е "стандартен". Също така далеч не всеки мъж има умения да сглабя мебели, както и да "поддържа" дом.
За повечето ни семейни познати си е нормален модел.

# 77
Ако жената сглобих да речем, един гардероб сама, може ли мъжът вместо това да изжули тоалетната , се питам?
 Аз съм навита, щото гардеробът ще го сглобя веднъж на 10 години, пък тоалетната, налЕ, си требе жулене на седем дена ...??

За един прЕател питам...

# 78
Нормален модел мъж да отсъства близо 17 часа в денонощието? За първи път чувам, честно.

# 79
П.П. И ми е много интересно за какво по точно ще си говорим с този потенциален домакин вечер като се върна от работа? Ще му мрънкам за колегите 20 минути, ами после?

Освен това, мъжете като цяло не са устроени като жените, и по мое лично наблюдение, домакинстването и гледането на деца нон стоп може да ги накара да изгубят самочувствие

Защо да не се развива, тези 8ч дето иначе ще потънат на работното място в неща по задължение може да ги използва вместо това за неща, които са му интересни. Все пак не всеки е архитект на триумфални арки или инженер на космическа совалка. А самочувствието е винаги въпрос на вторични фактори зависещи от средата.

Много жени мечтаят не за смяна на ролите, а искат мъжът да поеме И техните задачи.
Ама това с разделните задачи и роли вече остава в миналото, то вече е прието и обозначенията да се премахват. Иначе много ме радва когато ММ поеме инициативата да простре прането докато аз покривам норматива в интернет като за двама Satisfied

Да гледам как мъж търка кухненските шкафове - половин оргазъм ще ми докара.
Нали? Особено ако е онази униформа с миниатюрната престилка Hands Plus1 Hands Plus1  Hands Plus1  Hands Plus1  Hands Plus1

Голям зор мъжете да са жени и жените да са мъже.
Пък според мен по-голям зор е да се задължават да си стоят в ролята все едно е  кошара.

Пренасяне на всяка тежест над 10 кг.
Минаваш се. Официалните граници май са вече към 15кг.

# 80
Ако жената сглобих да речем, един гардероб сама, може ли мъжът вместо това да изжули тоалетната , се питам?
 Аз съм навита, щото гардеробът ще го сглобя веднъж на 10 години, пък тоалетната, налЕ, си требе жулене на седем дена ...??

За един прЕател питам...
Нямаш проблем. Гледай да не те затисне страницата или вратата. Гардеробът е масив... Laughing

Едва ли. Жена ми все още няма херния или гръбначни проблеми и мога да я водя на планина с мен Simple Smile

# 81
Нищо не ме затисна, а е 2.20 висок.
Да видим другия с вецето как ще се справи Joy

# 82
Да видим другия с вецето как ще се справи Joy

Както в казармата се е справял. А ти такива ВЦ-та не си сънувала и в кошмарите си.

# 83
Е, можел значи...Wink

# 84
Той - да. Ти - не съм сигурен. Ако е скатавал. Иначе - не.

И за да помогна не тези, които не могат да си разделят работите - правите ЗАЕДНО един списък (на ВСИЧКИ задължения, домашни, служебни и т.н.) с две еднакви (според жената) половини и давате на половина да си избере едната. Всичко невлязло в списъка е задължение на който го иска.

# 85
Аз многократно съм разказвала, че у нас, домакинята е ММ - в смисъл, много повече му идва "от ръки", от колкото на мен. Всичко прави по-добре и го прави винаги, когато си е в къщи. Аз само пускам пералнята и чистя, защото той не вижда добре. Но готви, пазарува, носи, глади, поправя, цветя гледа и тн - всичко той.
И работи, не си седи в къщи..)
Важно  е все пак, че децата ни са големи и отгледани вече. Но и малки да бяха, сугурна съм, че всичко щеше да прави.

# 86
аз живея в чужбина,  и всеки мой колега, излиза след жената за 6 месеца по майчинство. Мъжете визмат по-висока заплата и тези 6 месеца им е подарък от държавата. Никой не се срамува, че ще пази 6 месечно бебе.

Кажи първо в коя чужбина живееш, защото аз не знам някъде държавата да прави подаръци.
Това са пари, идващи от данъците на работещите.
За срам пък как ти хрумна? Да не говорим, че бебето има нужда от грижи, а не от пазене

# 87
Тая тема по-забавна и от оная се оказва.😁
 И аз веднъж си направих този експеримент, за около година. Определено вкъщи се вършеха само най-основните неща, например в кухнята се чисти печката, плота, мивката и дотам. Прахосмукачка се пуска, моп не е нужен. С децата оправяме домашните и ги пускаме навън/инсталираме пред компютъра. Стигна се дотам, че тригодишната ни дъщеря беше healer в WoW. А ММ изпадна в депресия, имам предвид, наистина, с всичките му доктори и хапове. Повече не съм опитвала.
 Горджъс, пускала съм мъж да търка кухненски шкафове, хич не е секси, изнервящо е. Първо, му отива три пъти повече време от нужното и второ, докато си пия кафето, отбелязвам всички ъгълчета и замазани места, дето трябва да ги мина след него. Бррр.

# 88
Ми научете ги тез мъже как да бършат. Не е ядрена физика се пак...

# 89
Повече от 3 кила не нося. Това е единствената мъжка работа, която няма да поема. Ако ще.

Горджъс, пускала съм мъж да търка кухненски шкафове, хич не е секси, изнервящо е. Първо, му отива три пъти повече време от нужното и второ, докато си пия кафето, отбелязвам всички ъгълчета и замазани места, дето трябва да ги мина след него. Бррр.
Това сумира перфектно защо жените не искат да се разменят с мъжете, тенкю.

Общи условия

Активация на акаунт