Мъж-домакин в 21-ви век, съществува ли и как?

• 18 890
  • 920
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Скрит текст:
Обаче, нямаше кой да го оцени? Спомням си как в първите ми връзки, все се стараех да угодя, винаги да съм на разположение, да се съобразя... и то не за друго, проста така ми идваше отвътре. Еми, не само, че не се оцени, не само, че се прие за даденост, ами в даден момент усетих, че вече и фактор не съм, и то защото аз така се бях поставила. Еми, урокът е научен Relieved Сега не давам по-малко, всъщност, но искам повече, и ако видя, че няма взаимност, смяна на полувремето Joy Има и хора, които оценяват и разбират тези неща, но обикновено са минали през другото и имат база за сравнение. По дефоулт, доста си теглят към своето, и ако им позволиш, ще те оставят гол и бос, и ще забравят, че някога си съществувал.
То оценяването остави, обаче си мисля дали не беше грешка - защото така съпругата се заима с повече време и взе да се замисля - ма аз туй ли искам, не съм ли влюбена в друг и т.н.
А всъщност винаги можеш да срещнеш някой, който ще го оценява, ще оценява и теб самия и всички ще са щастливи и доволни Simple Smile))

Виж сега, може и грешка да е било, но ако верността се крепи на това, жена ти да е достатъчно затрупана с работа, та да не й шарят очите по съседите, пиши нещата бегали.

Попринцип определено не трябва задоволяването на нуждите и тегленето на каруцата да е едностранно, защото едната страна се обезличава, а другата започва да й избива, дали от скука, дали от сремеж към някой, който е фактор. Твоят случай не ми се струва точно такъв, защото за мен е напълно нормално да си помагате взаимно и не смятам, че е причина парньорът да изчатка. Фактори някакви има, някои у теб, някои у нея. Понякога е само второто, а ти просто не си човекът, който може да направи нещо по въпроса.

Това, което аз съм научила е, че с опита, успяваш да напипаш как нещата стоят при конкретния човек. Формулата, която работи при един, ще убие тотално отношенията с друг. Затова най-добре да знаеш ти какво искаш, какво очакваш от другия, и какво можеш да му предложиш. От там насетне, пластовете се напасват, когато има съвсместимост.

# 31
Аз си имам един такъв вкъщи. Работи но работата му не е постоянна и така се случи, че точно когато ни се роди детенцето той си беше вкъщи. Еми всичко по къщата и детето прави. Няма женска, няма мъжка работа. И готви и чисти и простира и детето гледа и като казвам гледа - може да ме отмени на 100%. Като започне работа със сигурност няма да е същото, защото физически няма да е тук но вече е наясно как минава един ден вкъщи и едва ли ще се съмнява, че " живот си живеем докато той се трепе". Не мисля, че би приел да си разменим ролите просто, защото смята, че мъжът трябва да издържа семейството. Но иначе по домакинстването нито се скатава нито го омаловажава.

# 32
  • Далечният изток
Някои в тази тема определено бъркат мъж, който работи от вкъщи, с мъж домакин...

# 33
  • София
Един приятел си остана по бащинство.
Две работи работеше - държавна и частна. Три години си стоя вкъщи и си отгледа детето. Жена му не искаше, абсурд.

Много секси тип, правеше мексиканска вълна на възторг сред майките Laughing

# 34
Никога не съм имал проблеми да си сменим задачите с жената. Тя обаче заявявава, че ще убие по особено жесток начин всеки, който представлява заплаха това да се случи. Познавайки жена си - на никого не препоръчвам да се пробва.
Много жени мечтаят не за смяна на ролите, а искат мъжът да поеме И техните задачи. Но биха напуснали с отвращение всеки достатъчно ненормален да им уйдиса на акъла.

# 35
Аз много се притеснявам,  мъжът като излезе в майчинство да гледа детето, докато нахрани бебето, изпере, изчисти..., ще му остане ли време да си почисти веждите и да направи една бърза епилация?
Защото, ако не може, това ще му нарани чувствата!

# 36
Много жени мечтаят не за смяна на ролите, а искат мъжът да поеме И техните задачи...
Да не би да става дума за задачи, които мъжът е решил, че са нейни, но всъщност са си колкото нейни, толкова и негови Simple Smile

Както казах, майчинството е професия като всяка друга и поемащия не го приемам за домакин/домакиня, но понеже се коментира нагоре, мнението ми е, че трябва да се гледа най-доброто за семейството, не измислени ограничения по пол. Ако някой от тях има по-гъвкава професия, която позволява по-дълго отсъствие или дистанционно включване, няма нищо лошо да се адаптират към новия член на семейството по удобен за тях начин.

Аз много се притеснявам,  мъжът като излезе в майчинство да гледа детето, докато нахрани бебето, изпере, изчисти..., ще му остане ли време да си почисти веждите и да направи една бърза епилация?
Грижата за собственото дете, на който и да е родител, не е свързана с придаване на жественост.

# 37
Една жена от квартала преди време беше разказвала на жена ми покрай опита и на детегледачка какво вижда из различни семейства. Казваше- "....вързала му престилката на мъжа си, пратила го в кухнята до печката и пералнята, след това мрънка, че нищо не става от него в леглото...."
Просто цитирам женско мнение, да няма пак драми у някои потребителки....

# 38
Много жени мечтаят не за смяна на ролите, а искат мъжът да поеме И техните задачи...
Да не би да става дума за задачи, които мъжът е решил, че са нейни, но всъщност са си колкото нейни, толкова и негови Simple Smile
За да се избегне този упрек, нашето предложение е жените вземат всички наши, а ние всички техни (според текущото фактическо разпределение).

# 39
Една жена от квартала преди време беше разказвала на жена ми покрай опита и на детегледачка какво вижда из различни семейства. Казваше- "....вързала му престилката на мъжа си, пратила го в кухнята до печката и пералнята, след това мрънка, че нищо не става от него в леглото...."
Просто цитирам женско мнение, да няма пак драми у някои потребителки....
На крива ракета, космосът ѝ пречи Simple Smile
Ако един мъж не става в леглото, той по принцип не става, без значение дали като всеки възрастен работи и си гледа семейството или лежи на дивана и чака да му донесат ракията.

Ezhko, не е упрек, а въпрос. Около мен както казах няма домакини, може би едно 90% от мъжете и жените, имат еднакви отговорности и никой не се оплаква.

# 40

Както казах, майчинството е професия като всяка друга и поемащия не го приемам за домакин/домакиня, но понеже се коментира нагоре, мнението ми е, че трябва да се гледа най-доброто за семейството, не измислени ограничения по пол. Ако някой от тях има по-гъвкава професия, която позволява по-дълго отсъствие или дистанционно включване, няма нищо лошо да се адаптират към новия член на семейството по удобен за тях начин.

Аз много се притеснявам,  мъжът като излезе в майчинство да гледа детето, докато нахрани бебето, изпере, изчисти..., ще му остане ли време да си почисти веждите и да направи една бърза епилация?
Грижата за собственото дете, на който и да е родител, не е свързана с придаване на жественост.
Нали това казвам, че госпожа Мъж трябва да си гледа детенцето в къщи, но дали ще има време за маникюр. Ето това е най-сериозният въпрос пред човечеството.

# 41
  • София
Аз много се притеснявам,  мъжът като излезе в майчинство да гледа детето, докато нахрани бебето, изпере, изчисти..., ще му остане ли време да си почисти веждите и да направи една бърза епилация?

Пхаха Joy Не, ама аз ще очаквам да ходи на фитнес и да има минимум плочки и яко бицепси Grin и като се върна от работа, след като похапна домашно приготвените от него салатка и фрешче докато си гледам сериала, да ме тръшне за минимум три тека Relieved

# 42
Ezhko, не е упрек, а въпрос. Около мен както казах няма домакини, може би едно 90% от мъжете и жените, имат еднакви отговорности и никой не се оплаква.
Чак еднакви няма как да стане. Не можем да кърмим, можем да предложим беберон с бутилка. И да износваме и раждаме не сме се научили. Вие пък нямате нашата товароподемност.

Пхаха Joy Не, ама аз ще очаквам да ходи на фитнес и да има минимум плочки и яко бицепси Grin и като се върна от работа, след като похапна домашно приготвените от него салатка и фрешче докато си гледам сериала, да ме тръшне за минимум три тека Relieved

Нула зор. Ако докарваш прилични пари и не заспиваш още преди да си слязла от колата.

# 43
  • София
Да гледам как мъж търка кухненските шкафове - половин оргазъм ще ми докара.

# 44
Barbarella*, и аз това казвам Simple Smile Когато един родител си изпълнява задълженията на родител, не си променя пола. В днешни дни все повече мъже са активни родители, а не само формално. Но не виждам салоните за красота да са пълни с желаещи за маникюр. Забелязвам само по-пълноценна връзка с децата.

Ezhko, не говорим за физиологична отговорност, а за отговорностите към дома и децата.

Общи условия

Активация на акаунт