Продавач-консултантите - 'използвате' ли ги?

• 4 166
  • 66
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аз им казвам - искам да разгледам на спокойствие, ако имам нужда ще ви повикам.
Като цяло нещата са доста добре в сферата на услугите вече, но някои неща ме изумяват все още.

Скрит текст:
A1.
Чакам 10 мин да привлека вниманието на консултант. Забелязва ме, идва. Питам, каква е цената на един телефон, който искам да заплатя в брой без договор. Консултанта мига, мига и казва - "Ами, то не може". Настава ред и аз да мигам. Питам защо не може. В сайта на оператора е посочена цена без промяна на тарифния план. Обяснявам подробно и относително спокойно като за петък вечер. Момчето мига и съобщава, че е нов. Вика колега на когото излагам желанието си и той мига. " Ами, не може".
Значи, аз съм в магазин за телефони, искам да си купя телефон с пари в брой, но те не могат да ми ПРОДАДАТ.
Трябва да се свържа с акаунт мениджъра обслужващ моят договор и да се договарям с него 😳
Този човек си вдига телефона по веднъж на сезон. Трябва да чакам есента.
Държа да отбележа, че изрично съм проверила в сайта на оператора каква е цената на телефона без избор на план и имам парите, ама телефон A1 не могат да ми продадат!
Викам, винетка може ли? Може. Розе и шпеков салам?
Скрит текст:

# 16
Ели-Мели, имам странното чувство, че ще се окажем задочно колежки.
Горджи, защо купуваш телефон от телеком?!

# 17
  • София
Па, нали те продават Joy

Защо купувам месо от месарницата, а не от цветарския?

Не ми продадоха и втори път, ама тогава ги нахраних официално.

# 18
Телекомите продават услуга. Телефоните там са като гарнитурата към пържолата - нищо работа, много скъпа.

# 19
  • София
Щом има ценоразпис за пържолата и искам да си я купя - къде е проблема?

# 20
Гарнитурата, бе, Гордж! Проблем няма, ПКС винаги е скъпо в заведение Grinning

# 21
  • София
ПКС - то да им е проблема Joy

# 22
Като ми се наложи да ида до офис на телеком слагам в чантата глава чесън и шише със светена вода... Там винаги се чувствам като някоя антилопа в полезрението на стадо гепарди Joy

# 23
Да не чувам за операторите и тяхното консултиране, че преди пет месеца така ме изнервиха, че не е истина. Харесвам си телефон, отивам в магазин на оператора, телефонът е в три цвята. Два от цветовете са с еднакъв дизайн, третият с различен. Питам защо, тя не разбира въпроса и се мъчи да ме изкара тъпа. Според нея питам защо модел А и модел Б са с различен дизайн. Три пъти ѝ обяснявах, че питам защо модел А в синьо и модел А в черно са с различен дизайн. Накрая разгеле стопли какво питам и се оказа, че те не били дори забелязали и не знаели. Звъня в кол центъра, жената отсреща е скандализирана защо по дяволите ме интересуват такива тъпотии, но реакцията е такава надменна, понеже и тя не знае отговора. А най-смешно ми е като питам в магазините им защо цената при тях е 400 лв, а на сайта им е 320 и ми заобясняват, че било така, защото били отделни фирми едва ли не. Нищо, че си поръчах апарата от сайта да ми го придвижат към техен магазин и да си го получа там, да си го платя също там, те са отделни фирми. Дори нямат мозък да отговорят " защото имаме промоции, които важат само при онлайн покупка". Толкова за консултирането им.

# 24
Предпочитам да не ги използвам и мразя да ми налитат като комари, обичам да обикалям из магазин и рядко питам за нещо, по принцип знам какво искам, най-много да попитам къде е, после обичам на спокойствие да си зяпам. Имаше един магазин за техника, като те видят че си жена и почват едни разяснения  Rolling Eyes А на друго място за едни пердета като ни се лепна една, аз от учтивост обясних горе-долу какъв десен искам, и тя като почна да показва, това ли ? не! а това? ми не! а това? хич! Повече от 20 пъти казах не, а тя продължава да се връща, все едно сме вързани на ластик. От телефоно-продавачите някакси съм доволна, или на такива учтиви попадам или защото винаги предварително избирам модел и т.н. в интернет и после отивам с написано домашно, но засега са били все приятни преживявания и кратък разговор стриктно по темата. Май най-мразя тия от парфюмерията, защото обикновено казвам искам еди-какъв си аромат и те почват да ти дават да душиш ония лентички, обаче никога не могат да ти налучкат желанието и все обясняват как ама то ще си промени аромата по-късно, защото всъщност хич ги няма, и след известно време почват да те гледат на чомпе че им хабиш тестерите. Neutral Face

# 25
Ох, не ми говорет на мен пък за продавачи на техника, най-вече лаптопи. Винаги взимам ММ с мен, нищо, че разбирам повече от него. Ако съм сама, консултантите се държат арогантно и надменно, опитват се да ми пробутат някакви буклуци или ми обясняват със съжаление като на идиот. А аз знам какъв лаптоп искам, проучила съм параметри, но понеже съм жена буквално ми се подиграват. Като ММ е с мен отношението е абсолютно друго, което е адски жалко.

# 26
Ох, много ме дразнят мен продавачите-оптимисти - всичко ти отива, всичко ти седи прекрасно..
Попадала съм и на откровени лъжкини "то този модел почва от 28 (примерно)". Влизам в магазина до тях - същия модел, размер 26 (пак примерно).
Рядко ми се случва да вляза в магазин и да искам да си купя "нещо". Обикновено влизам и от вратата питам имат ли конкретно Х.
Последно търсих ярко жълта блуза, едра плетка. Ами, една ми донесе горчица, гладка, трико Confused

# 27
Възползвам се от консултанти само в магазините за техника и магазини тип Бриколаж, Практикер. Но и в двата случая гледам да съм подготвена предварително, правя снимки на продуктите от сайта и тогава сверявам и питам.
Един трик също имаме с мъжа ми, в магазините от типа на Mr. Brickolage винаги се оглеждаме за по-възрастни консултанти, дори и да звучи дискриминационно. Laughing Просто сме забелязали, че много повече разбират, имат опит, и то личен, и са много услужливи. Случвало се е дори да ни спестят пари като кажат какво няма нужда да купим или какво да заменим с друго.

# 28
Ползваме редовно продавач-консултанти. Ами като навсякъде е: едни са подготвени и стават, други - не. Не може да се очаква, че точно в тази професия ще са само гении или само олигофрени.

# 29
  • София
Ползвам дотолкова, доколкото да ми кажат дали имат нещото, което търся и да ме насочат къде се намира, за да не губя време. Това ако съм тръгнала да търся нещо точно определено. Иначе не.

Общи условия

Активация на акаунт