Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 872
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Rapariga, наслаждавай се на макс Kissing Heart
Аз се загледах в сериал, в който морето е на заден план в почти всяка сцена. Направо усетих бриза, но точно тогава влезе лекарката и всичко развали Joy

# 286
Набор 2007 е голям, най- голям е 2009, но това няма никакво значение например за град като София. Тук и при малък набор децата винаги нарастват заради приходящите от други населени места.
Всеки с късмета си.
Аз например никога няма да запиша детето ми в СМГ или подобно  за да не похабим бала - как да й причиня нещо подобно, като има коренно различни интереси .
Според мен трябва да се ръководим от интересите на децата .
Знаете ли до кога трябва да са оформени в училищата?

# 287
  • София
Dive, назад сте с "материала", при нас Марвел отдавна са изгледани всичките. В момента върви сериалът "Локи", но серия на седмица е жива мъка. Може сериалите "Уанда Вижън" и "Falcon and The Winter Soldier". Извън вселената на Марвел, препоръчвам да се насочите към сериали с повече серии. Не знам какво би допаднало на твоето дете, ние сме на трети сезон на "Д-р Хаус", а след него съм приготвила втори сезон на "Тъмните му материи" и 4 сезона "Тюдорите". Пълна съм с идеи и за must-seen филми, та няма да закъсаме Blush

# 288
  • Пловдив
В РУО Пловдив има информация относно класирането.
"Участниците във ІІ класиране запазват мястото си от І класиране само ако не бъдат класирани на по-предно свое желание."
Това означава, че, ако на 2-ро класиране детето е прието в по-предно желание, не можем да се запишем в училището от 1-вото класиране, така ли? Съответно, ако сме приети на някое от следващите желания, бихме могли да изберем това от 1-во класиране?

# 289
  • Варна
Кали, златна си Simple Smile Ще предам насоки на девойката като го закърши за филми Simple Smile Иначе "Кости", "Хаус", "Хавай 5.0", "От местопрестъплението", "Criminal Minds", "Касъл", "Приятели" и т.н сме изгледали всичко (и аз Flushed). Даже заради Кости като по-малка искаше да става "гримьор на трупове" (разбирай филмов гримьор). Колко пъти ме е гримирала как ли не, аз си знам. На себе си не посяга, явно съм по-подходяща да играя жертва Joy

Лили, няма избор, каквото сте приети на съответния етап - това е. Ако на първо класиране сте на 5-то желание и решите да участвате във второ класиране, то записвате се там, където ви приемат на второ. А това "там" може да бъде както желания от 1 до 4, така и отново в 5-то. Но задължително не може да е по-долно.

# 290
  • Варна
От каквото изберете сега за профил, само първи и втори профил са сигурните - учат се до 12 клас. В 10 клас допълнително наново се избира профил/и - трети и четвърти - може съвсем различни от първоначално избраните, но естествено от тези, които предлага училището.

Именно тук е хитрината - каквото предлага училището. Т.е. трябва да избираме не само гимназията, която желае в момента, но да разберем, какви профилиращи предлагат различните училища след 10 кл, и евентуално да направим комбинация. А моята драма е, че нямаме идея към какво евентуално би се насочило щихото Grinning (и някъде има само 3-ти профил, обявено е за конкретното училище)
И ако реши, след като се е насочил веднъж към областта на компютърните науки, че иска да стане юрист, няма да може, защото няма да има хорариум и няма да може изобщо да кандидатства.
Така си мисля аз, дано да не съм разбрала правилно Grinning

# 291
  • Пловдив
Лили, няма избор, каквото сте приети на съответния етап - това е. Ако на първо класиране сте на 5-то желание и решите да участвате във второ класиране, то записвате се там, където ви приемат на второ. А това "там" може да бъде както желания от 1 до 4, така и отново в 5-то. Но задължително не може да е по-долно.
Т.е мястото от първо класиране ти са пази с цел, ако на второ не минеш по-напред, а останеш на същото?

# 292
От каквото изберете сега за профил, само първи и втори профил са сигурните - учат се до 12 клас. В 10 клас допълнително наново се избира профил/и - трети и четвърти - може съвсем различни от първоначално избраните, но естествено от тези, които предлага училището.

Именно тук е хитрината - каквото предлага училището. Т.е. трябва да избираме не само гимназията, която желае в момента, но да разберем, какви профилиращи предлагат различните училища след 10 кл, и евентуално да направим комбинация. А моята драма е, че нямаме идея към какво евентуално би се насочило щихото Grinning (и някъде има само 3-ти профил, обявено е за конкретното училище)
И ако реши, след като се е насочил веднъж към областта на компютърните науки, че иска да стане юрист, няма да може, защото няма да има хорариум и няма да може изобщо да кандидатства.
Така си мисля аз, дано да не съм разбрала правилно Grinning
Ако гимназията, в която учи, предлага профил история и БЕЛ след 10 клас, ще може да кандидатства право.
Въпросът е дали ще предлага. Някои са обявили профилите си, други чакат да се събере паралелка за даден профил. Примерно химия и физика е по-непопулярен и може да се съберат желаещи.

# 293
  • Варна
Дъждец, точно така ни обясниха - трябва
1) да се предлага от гиманзията (да има подготвени преподаватели предполагам)
2) да се съберат достатъчно желаещи...

# 294
  • София-Младост
В РУО Пловдив има информация относно класирането.
"Участниците във ІІ класиране запазват мястото си от І класиране само ако не бъдат класирани на по-предно свое желание."
Това означава, че, ако на 2-ро класиране детето е прието в по-предно желание, не можем да се запишем в училището от 1-вото класиране, така ли? Съответно, ако сме приети на някое от следващите желания, бихме могли да изберем това от 1-во класиране?
На второ класиране се качвате само нагоре. Или оставате на същото място. По-задно желание не може да запишете. И ако на второ класиране се придвижите и ви приемат на второ желание, не може да запишете третото желание (което ви е било от първо класиране)

# 295
  • София
Добавям към филмите "Младият Шелдън" и "Теория на големия взрив"  - поне у дома много се харесват.
Вчера гледахме (даже и с малкото ми дете 8 г.) "Чудо" с Джулия Робъртс и  Оуен Уилсън - много тъжен, но и много поучителен филм за това как да приемаме различните и как различните да се справят с живота. Препоръчвам го.

# 296
Т.е мястото от първо класиране ти са пази с цел, ако на второ не минеш по-напред, а останеш на същото?
                    Мястото от първо класиране НЕ СЕ ПАЗИ,а на второ ОТНОВО се класираш на него,защото няма промяна на желанията - те са такива,каквито сте ги наредили първоначално.Можеш да отидеш само нагоре в желанията си.След второ се пренареждат желания,ако не ви допадат първите две класирания.Само,че тогава пренареждаш  паралелките ,в които има свободни места.

# 297
  • На морето!
Моят син ще запълни свободното време с тренировки и игри на компютъра. Надявам се и един спортен лагер да им направят и 2-3 турнира и лятото минало.
Предполагам като го записваме ще ни дадат и списък с книги за лятото, така че и тях ще трябва да прочете, но има време.

# 298
  • София-Младост
                    Мястото от първо класиране НЕ СЕ ПАЗИ,
Което на разговорен език си е точно пазене. Просто няма как да "паднеш" надолу, а пак си класиран на същотожелание. Затова  и много хора го  приемат като пазене:)

# 299
  • Пловдив
Относно профилите- обикновено в план-приемът са определени първите два, които не подлежат на смяна до 12 клас, но няма как да разберете какви ще са след 10-ти клас трети и четвърти профил, дори и сега да влезете да разгледате програмата на гимназията. Давам за прием нашето училище- ЕГ Иван Вазов Пловдив, 9 клас завършва. Настоящите 11-класници са имали избор между мат, физика, химия, биология и история за трети профил, като четвърти няма! Има някакъв избираем предмет, който отново може да е химия или биология, геогрофия, история или бел. Този същия избираем предмет може да смените в 12 клас, и за какво им е, още не съм разбрала. Настоящите 10-класници пък, са с още по-стеснен избор за трети профил, като е отпаднала физиката, предполагам, че нямат преподавател или не се е събрала група. На въпроси на родители-отговорът е, това се предлага към момента...
Та за вашия набор нищо не се знае, както и за на синковеца...А относно притесненията ви за това, към какво ще се насочат и могат ли рязко да сменят посоката, то отговора от личен опит е Да! От едно очевидно хуманитарно насочено дете, с афинитет към езиците, моето претърпя метаморфоза, относно математиката, и сега с удоволствие и лекота му върви предмета. От сега знае, че иска профил МАТ, а ДО през тези две години, спомогна за това, че да съжалява, че е избрал испански, като е можел да си мързелува с английския...Така че да, променят се децата, но важна е средата, за това нито за миг не е съжалил за избора си на училище, аз също.

Общи условия

Активация на акаунт