Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 971
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 375
  • София
децата без придружител общо взето са само тези над 14 и... дори и тях някоя кокошка ги взема под крилце            
            Когато миналата година се наложи моят син да влезе в болница , не ме приеха с него , защото нямало места. А той тогава беше на 12 г. Август му е роденият ден. Не винаги е с придружител.

Много странно... И какво общо имат местата? Те, придружителите, специални места нямат...Спят на някое свободно легло, ако има, при децата, ако състоянието им позволява и няма свободни легла, на разтегалтения стол - ако има такъв и състоянието на детето не позволява да се легне при него (аз нямаше никакъв начин да легла до Врячо със стречера на бедрото миналата година), на някой стол, ако има такъв... абе, изобщо - както дойде, но са там... за децата... то не е хотел, ама малките деца сами не могат да се оправят... На Врячо, макар да беше на 13, цяла нощ му мерех Т през час след операцията - вдигаше, при това много... а м/увременно приеха още маса спешни деца и няколко приведени от Бургас и н'ам къде, имаше и наводнение... на нощните сестри меко казано щеше да им дойде в повече да правят и постоянно следене на Т и пулс, а да си представим да е за всички деца!? Ми то имаше... не знам, 4 стаи с по 3 деца и 2 с по 2... абсурд. А едно друго дете повръщаше през час-два след операция от упойката цяла нощ, мъничко беше, не знам, на 4-5, него кой да го беше гледал!?

Евгений Василев, наистина наглеждам детето, искрено се надявам да няма сарказъм в поста Ви. Но не мисля, че трябваше да го огласявам.

Не е срамно да се нуждаеш от помощ или поне подкрепа в болница. Дори и за голям, камо ли за дете, дори и да е подрастващ и уж мноооого пораснал. Не е и срамно да укажеш подкрепа, помощ, съдействие в такава ситуация... нали затова сме хора!

ПП
Магисвета, тогите са си класика и много мила традиция... стига да завършваш, примерно, Сорбоната, по възможност медицина или философия.

Моят беше поискал след завършването да му вземем Фотошоп, да се понаучи. Уточни, че иска лайт версията, която не е скъпа. Аз нямам нищо против! Simple Smile ...

Що не пробва Гимп? Безплатно е, ако и да има фотошоп някаква функционалност, дето гимпа да я няма, аз не я зная, лесно е, удобно е, тюториъли, съвети, клипчета и каквото се сетиш и не се сетиш - дал Бог.

Скрит текст:
Между другото моят точно с монитор работи и само при крайна нужда свързва с допълнителна камера. Просто реши да си инвестира парите от Коледа в голям екран.
А служебният ми лаптоп пък е с предварително въведени рестрикции на камерата, за да могат срещите ни в бизнес скайп да текат спокойно, а не да се накъсват понеже всички си се хилим взаимно като репи.
Е, как ако едно семейство разполага само с такава техника - примерно, някой би ме задължил да купувам специално за ДО нещо друго.
Не че и на нас не се е случвала подобна забележка. Трябваше да снима домашното си с тел и да го качи в школо. Е, да обаче той е с много стар тел - седемгодишен. И снимките не са първа хубост. Не можело така, да си купел хубав тел - много несериозно от наша страна било това. Ми ако беше с тел с копченца, к’о пра’им тогава, м? Та вече всичко снимаше с моя тел и така ги качваше.

Аз наистина съм забранила камерите... Но виж работите, които пращаше, се сканираха. Все пак и учителите са хора, и те имат зрение, което да си пазят...

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 00:56 от katiABV

# 376
Моят заминава за Варна във вторник. Каза да завършват, както искат. Не го интересувало.Mask
А моят отказва да пътува където и да било, искал да си вземе удостоверението/дипломата лично. А това раздаване на свидетелства е планирано за 2 юли и няма нищо празнично там, само ни объркват семейната програма.

# 377
  • София

Евгений Василев, наистина наглеждам детето, искрено се надявам да няма сарказъм в поста Ви. Но не мисля, че трябваше да го огласявам.

Не е срамно да се нуждаеш от помощ или поне подкрепа в болница. Дори и за голям, камо ли за дете, дори и да е подрастващ и уж мноооого пораснал. Не е и срамно да укажеш подкрепа, помощ, съдействие в такава

katiABV, изобщо не е срамно да окажеш помощ. Но за мен не е типично и етично да го оповестявам, решила съм - направила съм го. Почувствах се провокирана да го напиша, което не е в мой стил. Явно съм била на етап тънкообидност Joy

# 378
Е, как ако едно семейство разполага само с такава техника - примерно, някой би ме задължил да купувам специално за ДО нещо друго.
Не че и на нас не се е случвала подобна забележка. Трябваше да снима домашното си с тел и да го качи в школо. Е, да обаче той е с много стар тел - седемгодишен. И снимките не са първа хубост. Не можело така, да си купел хубав тел - много несериозно от наша страна било това. Ми ако беше с тел с копченца, к’о пра’им тогава, м? Та вече всичко снимаше с моя тел и така ги качваше.

Е аз категорично отказвам на моя да му дам моя лаптоп, на който има доста служебна информация, пък ако ще и цялото училище да ми се изсипе на главата, барабар с РУО. За това му купих негов, вярно втора употреба, но с прилични параметри.

Мразя когато учителите поставят изисквания за техника. Това , че аз , х или у могат да купят телефон с хубава камера на детето си не означава че друг някой не може  (тук не визирам само роми, а въобще всички социално по-слаби).  И апропо , аз адмирирам телефон с копченца. Все с това го плаша моя, че именно тик-тока, ютубата и прочие простотии му "ядат" сивите гънки.

За лятото - игра, свободия и малко учене. В момента имам до 01.06. срок да си избистря в главата план за "надграждане" (мразя тази дума) по БЕЛ и математика. Аз знам къде са му пропуските май по-добре от учителите му, включително и частните.  Общо взето ще го върна от пети клас и по двата предмета и ще прави по пет упражнения/задачи на ден. Отделно на това взимам една от книжките "Вицове за деца" и ще искам по един преразказан виц всеки ден.

# 379
  • В една далечна галактика...

За протокола - още не съм влизала в профила му в МОН.
Влез-може случайно да е сбъркано име и да се реагира(дано няма и всичко е наред,но си провери-нас класната миналата година ни беше предупредила да проверим)

Аз не мога да вляза на посочения в служебната бележка адрес. Пише: Невалиден входящ № или код за достъп

Веднага се поправям! Влязох. Просто така са написани числата и пък са ми ситни, че съм сбъркала 1 с l. Добре ще снимах с телефона и зумнах Simple Smile Можех да изтрия поста, но го оставям да не би и някой друг да е недоскив като мен и да си изкара ангелите ненужно.
Бързам да кажа и че все още няма резултати Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 380
Аз не мога да вляза на посочения в служебната бележка адрес. Пише: Невалиден входящ № или код за достъп
Мен при първото влизане чак на третия път ме пусна, оттам нататък нямах проблем.
Цифрите ги изписах третия път от латинска клавиатура (колкото и абсурдно да звучи).

# 381
  • София
Аз също влязох от третия опит. Едно "с" такъв шрифт е написано, че си е направо като "е".

# 382
А пробвахте ли през браузър на телефон да влезете?

# 383
  • Стара Загора
Става през телефон. Само за подаването преди 3 години влязох на компютър.
Школо при нас мълчи, само по ИТ има годишна оценка

# 384
  • на пистата
А пробвахте ли през браузър на телефон да влезете?
Аз само от телефона влизам,през него и пиша.До комп рядко имам достъп 😁Става си през телефона,даже паралелките мога да подредя.

# 385
  • София
Не мога да приема учителите да ми определят какви и за какво възможности имам. Имам три деца, аз съм преподавател, съпруга ми имаше период на работа от къщи, как си го представят - 4 камери, 4 стаи, 4 устройства с "хубави" характеристики... Миналата година госпожата (която тази година не им преподаваше математика) по ИТ искаше Windows 10, не можело да се работи на седмица... и беше намятала едни двойки... после взе да ми се обяснява - ама ние сме в един отбор... да им имам отбора.

# 386
А мен ме дразни много изискването точно за Excel и Word. При наличието на толкова свободни офис приложения от къде на къде ще искат пък и изучават платени такива? Логиката в тези приложения е една и съща, добре е да наблягат на това, а не на запомняне точно къде да кликат, за да направят това, което искат. Да не говорим колко сложно става ако си с друга операционна система. Вече няколко години се жертвам да държа точно тези приложения на служебния ми лаптоп, за да ги имаме, когато ни потрябват.
Стаите са друго предизвикателство, късметлии сме, че имаме четири отделни стаи за всеки. Иначе някой трябваше да работи от спалнята и на практика да прекарва към 20 часа в една и съща стая.

# 387
  • София
Е  те ли ще определят аз на какъв Windows ще работя в къщи? Харесвам си 7цата и водих голяма битка да си го сложа на ново устройство. Айде сега и на тях да обяснявам какви са си за мен плюсовете и минусите на 10ката. Няма да си сменя операционната система, защото на нея  е скефнало. Че и да пише 2ка на детето, защото аз определям на какво ще работя в къщи. Аман! Иначе за камерите и при нас имаше изискване да са включени, минаваха директорите по стаите за проверка. Тук съм по-съгласна, защото иначе няма контрол кой какво прави. За деца от друго училище постоянно слушах как се включват в часа и лягат да спят. При нас нямаше как да се получи.

# 388
  • Варна
У дома сме на Линукс, всички без изключение. Единствено служебната ми машина има Уиндоус и когато се е налагало да прави нещо по ИТ й я отстъпвах. Неудобно е, защото трябва да е извън работното ми време, а това е време за семейството, но какво да се прави. Нормално е да искат да се ползва определена ОС при положение, че в училищата преди време (а може и сега да е така) имаше програми за оборудване на кабинети по ИТ и нали ни е ясно, че който плаща той поръчва музиката. По този начин лесно цели поколения ще бъдат приучени да ползват Уиндоус, пред друга ОС. Всичко е бизнес и политика.

# 389
  • София
Нас миналата година ДО ни "хвана" неподготвени - един стар лаптоп, който на мен си ми вършеше работа. Добре, че на малките им бях купила телефони предходната година - ходеха по състезания в страната и в чужбина и затова. Дълго отлагах покупката на всякаква електроника - знаех, че това ще е краят на вечните игри, разговори и четене на книги /отнася се за моите деца, при други може да е различно/. Беше спартанска обстановка - малките дори нямаха и бюра, защото предпочитах всичко да се случва заедно, в хола. Първата ни работа лятото беше да вземем лаптопи, да купим липсващите бюра. Момчетата пък си размениха стаите, сменихме цялото обзавеждане в стаята на дъщеря ни и новата стая на големия ни син. Тогава той се сдоби с бленувания компютър, който му сглобиха по негови критерии в магазина. Беше наложително да купим и нов, мощен рутер. Та това ДО ни излезе доста солено Joy

Общи условия

Активация на акаунт