Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 809
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 600
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
т.е ако видя в дневника оценка, на която пише "НВО" значи нарушават Наредбата?
 РУО има достъп до дневниците, дали ще се "самосезират"?

# 601
Аз се чудя, дали при оценка от първия срок по БЕЛ - 4, а от втория - 6, може да се пише 6 за годината. Детето активно е участвало и си е подобрило успеваемостта през втория срок.
Такъв компромис от страна на учител правен ли е? Какво е вашето мнение и опит?

# 602
за можене, може, но ще иска ли?

# 603
  • Пловдив
т.е ако видя в дневника оценка, на която пише "НВО" значи нарушават Наредбата?
 РУО има достъп до дневниците, дали ще се "самосезират"?
Няма да напишат така, според мен Wink как ще оставят такава "следа" пък било то и в напълно манипулируемото електронно пространство.

# 604
аз писах - вече си имаме такава оценка.  Wink

# 605
  • Пловдив
аз писах - вече си имаме такава оценка.  Wink
!?
Честно, не ми е ясно как е възможно това. Още повече, че то НВО текущо през годината няма.
Не е особено умно от страна на учителя да вписва подобни неща....
Нашето класно по БЕЛ беше поформата на НВО и децата получиха по две оценки,
но те са с описание "тест по БЕЛ - I модул" и  "Трансформиращ преразказ - II модул"

# 606
не казвам, че е умно, а че от вчера или оня ден има записана оценка в дневника, а срещу нея пише НВО.

# 607
...... неравенствата и уравненията от втория модул (защото има дробна черта, а пак е решил най-малко 100 примера подобни).
Strom76, какво имаш предвид под "дробна черта"? На 22з. не ги е представил в десетични дроби отговорите, а в обикновени ли?
Синът ми е решил задачата с обикновени дроби и са верни, това дали ще е проблем Frowning1

# 608
  • Пловдив
Аз се чудя, дали при оценка от първия срок по БЕЛ - 4, а от втория - 6, може да се пише 6 за годината. Детето активно е участвало и си е подобрило успеваемостта през втория срок.
Такъв компромис от страна на учител правен ли е? Какво е вашето мнение и опит?
Ако на НВО имате 80+ точки е почти сигурно, че ще остане с 6 за годината  😉

# 609

re_ge, дано наборчето леко понесе ваксината 🤗
Перфектен е. Вчера като разбра че не трябва и да се къпе, съвсем цъфна Simple SmileЛеко се изтърка с кърпа с вода, после е с мокри кърпи, вечерта легна да спи обилно дезодориран   - абе прелест !
Каза че днес леко го понаболявала ръката. Ние държахме да бият ваксината в лявата ръка понеже  днес има годишен изпит по специален предмет  и дясната ръка му трябва.

Според вас учителите имат ли инфо за оценките от НВО преди нас? Струва ми се невъзможно ама все пак да питам.Че имат достъп  - имат, че могат да ди видят - могат. но дали преди нас могат.

Гита - чудесен завършък. Това е едн амного радостна тройка която тежи като за шестица.

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 11:51 от _re_ge

# 610
  • София
Аз тези дни четох разни наредби. Колко съм разбрала, не знам, но доколкото схванах, за предмет, от който имат един път седмично, може и само с две оценки да ги оформят.
Гита, Райън го оформиха по ИУЧ мат. С една оценка, а имат 1 път седмично🙃
По другата математика за 3 месеца  нямаше нито една оценка, а сега за 15 дни му драсна две двойки, защото и пречел. Аз понеже я заядох през 1 срок и тя го дразни и провокира постоянно😡

# 611
  • В светлината на слънцето
Гита, няма думи за тази гад. Добре поне, че няма да я срещате повече.

По повод цакането с оценки и избора на училище до 7 клас, не е задължително това цакане да е в името на оставане в същото училище. Нашето е с високи балове, миналата година бе в Топ 10, така че нямат нужда така да си запълват класовете. Но и при нас има изцепки. Просто е до човек цялата работа според мен. Казах ли ви, че по музика ще има 5 за годината - заради “сгрешения” тест от втория срок. Първия срок има 6.

# 612
  • Варна
Сега ще се проявя като изтрещяла булка, ама на сайта на нашето РУО вече е сложен график кога учениците могат да се запознаят с оценяването на писмените си работи. Та там съзирам дадените дати: 28 и 29.06, с работно време от 9:00. Вероятно това следва да значи, че самите резултати ще са обявени преди този час, иначе няма как да идеш да си видиш работата, пък да няма точки... Полудях ли съвсем, или има някаква логика в разсъжденията ми още?

Реге, успех на младежа днес! Сигурна съм, че ще се справи!

# 613
Момичета, тези които очаквате резачка по балообразуващи предмети в годишните оценки, може ли да споделите дали децата са в ОУ или СОУ? Защото имам наблюдения над две столични училища, които определено сериозно работят в полза да си имат осмокласници при оформянето на годината. Забелязала съм устойчива тенденция.
Това е една от причините да предпочитам до 7 клас ОУ.
Нашето (случая, за който писа murmotche) е средно училище. Традиционно много високи резултати по бел от НВО и почти никакви шестици в диплома Sad

# 614
хахаха, а как реагира професора на оценката си по музика?
някои учители не знаят нищо извън написаното в учебника. за съжаление са.

Общи условия

Активация на акаунт