Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 706
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 1 005
  • София
…с еднаква тежест. Едно е 4 на ДР и 6 на класно, друго е 6 на ДР и 4 на класно. Освен това в наредбата за оценяване никъде не фигурира средно аритметично.

Напротив, при формирането на срочна оценка всички са с еднаква тежест, независимо дали са от домашно или контролно.
Явно не сте ме разбрали! При 6 на ДР и 4 на класно,  мога да оставя 5 или 4. При 4 на ДР и 6 на класно мога да оставя 4 или 6. Това е по преценка на учителя. Никой не може да ме застави да пиша оценка, която е средно-аритметична.

# 1 006
MianaNia - честито! Браво на детето!
Честити рожденици!
На всички честити упешни срочни  и годишни бележки!

Днес не го Изпитали по химия а трябваше защото му трябваше още едно 6 за 6срочна... вчера учи до десет часа, мина целия учебник. Но тя им Пуснала някакъв филм за химици и седяла на стола до него. Шегувам се че мисловно му в пребъкала мозъка и проверила знанията.  Той ми отговаря сериозно - не усетих никакви въпроси да изникват в главата ми...
Резултати от годишния изпит още нямаме. Това някак повече ме притеснява от НВО-то.

# 1 007
mmm, честит празник. Нека бъде жив и здрав!

Моят син все още не е оформен по БЕЛ, математика, Английски, ФВС и двата ИУЧ.
Явно нямат намерение да приключват годината.

# 1 008
  • там някъде...
Аз искам да питам нещо различно... виждам познати никове... От вас да има писали и в темата за Августинчета 2007 ? 😁

# 1 009
  • София
mmm, да ви е жив и здрав рожденикът! Нека късметът и успехът бродят навсякъде с него Kissing Heart
MianaNia, честито за страхотния резултат Kissing Heart
NaM, добре, че сте предприели действия Kissing Heart
Аз влязох в дневника да видя какво се случва -, заветната история, 6 за първия срок, 5 - за втория и 5 за годината. Миналата година обратното - 5 за първи срок/а оценките бяха 6;4;6;6/, 6 - за втория и отново 5 за годината. Не ме вълнува тази оценка, но ще пиша в Teams на господина какво мисля за действията му. Независимо какво мисли за знанията та детето, оценките са тези, които са показател за оформянето му. Замислих се дали би се заял с малките догодина - почти съм убедена, че ще го направи, но това никога не ме е спирало Joy Вие как мислите?

# 1 010
Бебчо, може накрая да му напишеш - догодина ще ви дам други две деца, при които да поправите грешките си. Simple Smile

Мисля вече просто да си пия, без да чакам резултатите.

# 1 011
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз искам да питам нещо различно... виждам познати никове... От вас да има писали и в темата за Августинчета 2007 ? 😁
Има, има Simple Smile

# 1 012
  • София
…с еднаква тежест. Едно е 4 на ДР и 6 на класно, друго е 6 на ДР и 4 на класно. Освен това в наредбата за оценяване никъде не фигурира средно аритметично.

Напротив, при формирането на срочна оценка всички са с еднаква тежест, независимо дали са от домашно или контролно.
Това, което сте оградила,  не се отнася за годишна оценка в 7 клас, защото тя винаги е цяло число.
Давам пример с поправителен изпит, да речем по математика в 10 клас. Аз правя изпитен билет, скала за оценяване. Ученик изкарва например  5,66. Тогава, понеже трябва да напиша оценка, която е цяло число, поставям Отличен (6).

# 1 013
Това, което сте оградила,  не се отнася за годишна оценка в 7 клас, защото тя винаги е цяло число.
Давам пример с поправителен изпит, да речем по математика в 10 клас. Аз правя изпитен билет, скала за оценяване. Ученик изкарва например  5,66. Тогава, понеже трябва да напиша оценка, която е цяло число, поставям Отличен (6).
Именно, 5,66= 6. 4,66=5.
Според мен майката трябва да си поговори с учителката.
Това, което съм заградила, се отнася и за 7 клас. В противен случай щеше да е упоменато. Щом не пише, че не е за 7 клас, значи важи и да 7 клас. И за всички класове оценявани с качествени и количествени оценки.

Това е по преценка на учителя. Никой не може да ме застави да пиша оценка, която е средно-аритметична.
Права сте, че е по преценка на учителя. Затова са и НВО- тата, уж да се избегне субективизмът и личното отношение.
А, между другото, оценките винаги се закръглят в полза на ученика. Защо трябва да забиваш някого? Още повече едно дете?! Видиш ли, че е ученолюбиво, че се старае, дай му шанс, дай му криле!
В конкретния казус детето е за 5. И за срока, и за годината.

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 17:59 от Mia Rulana

# 1 014
  • там някъде...
Има, има Simple Smile
Теб даже и на снимка те имам 😁

# 1 015

Още един брой от Августинките. Аз повече чета и по-малко пиша. А и никът ми е малко по-различен вече. Stuck Out Tongue

# 1 016
  • на пистата
Аз не разбрах,нова 28% средно по мат за 10клас се равнява на 28 точки.Нали така? Или аз не схващам нещо

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 18:04 от NaM

# 1 017
  • София
Това е по преценка на учителя. Никой не може да ме застави да пиша оценка, която е средно-аритметична.
Права сте, че е по преценка на учителя. Затова са и НВО- тата, уж да се избегне субективизмът и личното отношение.
А, между другото, оценките винаги се закръглят в полза на ученика. Защо трябва да забиваш някого? Още повече едно дете?! Видиш ли, че е ученолюбиво, че се старае, дай му шанс, дай му криле!
В конкретния казус детето е за 5. И за срока, и за годината.
В този форум и в този случай няма казус Мн. добър (5). Ако трябва да се разбере истинността на една оценка, учителят също трябва да има и даде своята дума пред аудиторията. След като е поставил 4, явно има своите аргументи.
Тук обаче.пишат само родители и много малко учители.

# 1 018
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз нещо мернах, че при 10кл максимумът е 50т

# 1 019
  • Стара Загора
50 точки е за 10 клас, даден им е резултата в точки и проценти. 28%от 50 са 14 точки

Общи условия

Активация на акаунт