На море в Гърция 2021 - III

• 55 245
  • 804
  •   1
Отговори
# 60
Може ли да ми препоръчате място сравнително близо до Кулата с хубав плаж (пясък) и плитко, по възможност спокойно море, подоходящ и за деца. Да не е много пренаселено. И да няма морски таралежи.
Ако имате и препоръка за хотел или апартхотел с кухненски бокс, така че да може да си готвим ще е супер. За юни става дума.

# 61
  • Sofia
Как се справяте с комарите? Изядоха ни! Има мрежи уж, но открихме че влизат даже през вентилатора в банята. На хазяите им е смешно. Имам чувството, че гърците са имунизирани по рождение срещу тях.

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 06:53 от Teddy me4eto

# 62
Здравейте, може ли малко реални отзиви за къмпинг Tsitreli? Главно ме интересува какъв е плажа и какви са wc и тоалетна.
Всеки отзив би ми бил от полза Simple Smile
Плажът е този на Каламици. Повечето хора го харесват, за мен в сезон е прекалено пренаселен....
Като цяло няма простор в този къмпинг, с изключение на мобилните къщи всичко ми се струва нагъчкано....

Не сме почивали там, само ходихме да го разгледаме преди няколко години. Основното ми впечатление е точно, че му липсва простор. Беше сенчесто, клонящо към мрачно, което за повечето хора е Ок, но аз обичам и малко слънчице да прониква. Санитарните възли бяха чисти. Стопанисващите го бяха много любезни.
На Каламитси харесвам повече другата част на плажа, срещу островчето, но последния път го видяхме ужасно, ужасно пренаселен. Заведенията също преливаха. Местото е много малко и няма потенциал за толкова много хора.

# 63
  • София
От днес без маски на открито.
От понеделник и без вечерен час.

# 64
  • София
Как се справяте с комарите? Изядоха ни! Има мрежи уж, но открихме че влизат даже през вентилатора в банята. На хазяите им е смешно. Имам чувството, че гърците са имунизирани по рождение срещу тях.
И при нас е ужасно! стигнах дотам, че почнах да търся по- ранен полет за прибиране. Тази нощ ни е пета поред и за пръв път спахме нормално. Направихме така: затворихме плътно едната стая и цял ден работи машинката с таблетките. Сменихме 2-3 таблетки. Вечерта събрахме трите легла в тази стая, пуснахме един вентилатор и така. Никакво отваряне му е майката.

# 65
  • Пловдив
А бихте ли споделили за комарите- къде сте в момента, някой има ли на Тасос с този проблем? В Гърция най- редовно сме нахапани, но сега ще сме с малката и ми е по- притеснено.

# 66
  • София
А бихте ли споделили за комарите- къде сте в момента, някой има ли на Тасос с този проблем?
Аз лично съм на крит

# 67
  • Sofia
А бихте ли споделили за комарите- къде сте в момента, някой има ли на Тасос с този проблем? В Гърция най- редовно сме нахапани, но сега ще сме с малката и ми е по- притеснено.

Ние сме преди първи ръкав до Мудания.
Иначе и при нас цял ден уж затворено и пак има. Така стигнахме до вентилатора в банята.

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 08:41 от Teddy me4eto

# 68
А бихте ли споделили за комарите- къде сте в момента, някой има ли на Тасос с този проблем?
Аз лично съм на крит

Аййй, а къде точно, че и аз пътувам за Крит в неделя ? Явно ще се носят машинките.
Колко ПЛФ-а попълнихте -1 за семейство или по един за всеки, предвид, че сте със самолет?
Чета разнопосочни съвети по този въпрос и се чудя.
Ние сме на различни адреси и тримата по документи за самоличност, детето е голямо.

# 69
За комарите - голяма напаст са, но има репеленти.

За хотела - изпарители в два контакта, в двата края на стаята. Все пак внимавайте с бебета и малки деца, за по-големи и възрастни няма проблеми. Аз предпочитам с течност, но и с таблетки върши работа, стига да са пресни.
Навън - мазане със стик Аутан. Случвало се е да се мажа и преди сън, ако стаята няма мрежи и трагедията е голяма.
На терасата/в ресторанта - палене на спиралети, по-ниско до земята.
За след ухапване - стик със съдържание на амоняк.
Всичко това се продава по магазините в Гърция.

# 70
  • София
Колежка се прибра от Гърция с антигенен тест, правен на Тасос. Цена 25 Евро, ходили са в медицинския център, ако дойде медицинско лице в хотела и го направи на място, тогава цената е 30 Евро. Не са ги изпращали на РЗИ Благоевград, тъй като са били отрицателни.

# 71
Сложили са туристическа надценка Simple Smile По принцип в Гърция цената на антигенните е държавно ограничена до 20 евро. Но важното е, че е свършил работа и са минали безпроблемно.

# 72
  • Плевен
Може ли да ми препоръчате място сравнително близо до Кулата с хубав плаж (пясък) и плитко, по възможност спокойно море, подоходящ и за деца. Да не е много пренаселено. И да няма морски таралежи.
Ако имате и препоръка за хотел или апартхотел с кухненски бокс, така че да може да си готвим ще е супер. За юни става дума.
   Ние бяхме тук: https://www.feelgreece.com/bg/akti-kavala-palio
Със собствен пясъчен плаж,плитко е,чисто е морето. Няма таралежи. Единственият минус е църквата до хотела,чиито камбани бият в 7.00-7.30 и 8.00. Не знам дали е постоянно,но ние бяхме по време на празника Свети Дух и всеки ден биеха. И в Неделя има доста дълга литургия,която се чува от високоговорителите. Голямо виене:)
Иначе малко хотелче,селцето малко,няма какво да се прави там,ходихме до Кавала всяка вечер.

# 73
  • София
Аййй, а къде точно, че и аз пътувам за Крит в неделя ? Явно ще се носят машинките.
Колко ПЛФ-а попълнихте -1 за семейство или по един за всеки, предвид, че сте със самолет?
В Ставрос - селце близо до Ханя. За PLF не мога да съм полезна. Пътувам с две приятелки и всяка си попълни отделен, като в последната стъпка НЕ посочихме, че сме travel companion, или както там се казваше

# 74
  • Пловдив
Копирам от една от групите -
Министърът на Туризма в Гърция Харис Теохарис обяви вчера, че следващата седмица ще отворят 4 допълнителни гишета за проверка на документи, за да се облекчи трафикът към страната.
Той подчерта, че вече има по-опростена проверка, когато се създават големи опашки.
“Той също така отбеляза, че е решено да се отворят други гранични пунктове и да се разширят до 24-часова работа онези, които сега работят с 8-часова експлоатация като Евзони в (Северна Македония). Както той каза, в момента те очакват плана за гражданска защита в министерството да наеме персонал, който да покрие денонощна смяна и да отвори други входове като Дойран” (Северна Македония).
Няма конкретно и официално изявление, но депутатът от Кавала Макариос Лазаридис е поел ангажимент да постигне целта- денонощно отваряне на ГКПП Маказа и отваряне до края на месеца на ГКПП Илинден.

Общи условия

Активация на акаунт