На море в Гърция 2021 - III

• 55 432
  • 804
  •   1
Отговори
# 360
Вчета минахме Маказа. Към 12 часа на обед бяхме там. Чакахме 15 мин. В обратна посока имаше също толкова коли. Общо взето бързо минава обработката на документите. Нас обаче ни спряха за бъзр тест, въпреки че сме ваксинирани. 2 мин чакахме и казаха, че може да продължаваме.
Едно въпросче - намаленията в Матсутис само с карта ли важат?

# 361
И аз се изумявам как хората са способни да спазват всякакви правила, наложени от чужди държави, но гледат винаги да минат метър у нас...
По темата -влязане/излизане през Свиленград, две коли в посока, минава се бързо.

# 362
  • софия
И аз се изумявам как хората са способни да спазват всякакви правила, наложени от чужди държави, но гледат винаги да минат метър у нас...
И аз се изумявам как в чужди държави отговорните власти могат да осъществяват контрол и да прилагат еднакво изискванията спрямо всички без изключение. Както и как големи хора продължават да не четат с разбиране.

Будните граждани могат да отправят възмущението си на rzibl@rzibl.org и goreshtalinia@mh.government.bg

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 12:54 от zvаnchе

# 363
Днес преминахме Маказа, в 07.10 бяхме на границата и имаше около 40 коли в две ленти.Минахме за 1 час и 20 минути,като бяхме с ваксини,но тестваха мъжа ми.

# 364
Айде още някой се появи със съчинение без картинка. Спазвам стриктно правилата във всяка държава. И не нося грам отговорност, че нашата сама не си ги съблюдава и не иска да тества хората на влизане. Ако бяха поставили дъщеря ми под карантина, щях чинно да я тествам и да изпратя резултата до РЗИ-Благоевград. Но категорично няма да обяснявам на някой граничен служител или пък такъв от РЗИ какви са му задълженията и как следва да си ги изпълнява. На всичкото отгоре колона от 40-50 автомобила в две ленти, мина за 10 минути. Дали не е, защото са имали такива указания. Времето мина, колкото да минем с кучето поляната. От където си взехме за армаган кърлеж, та ако има друг с куче и реши да го разтъпче там, да го имате предвид.

Между другото, в Гърция може да има пределна цена на тестовете, но не навсякъде я спазват, особено на туристически места.

# 365
Здравейте, преди време в темата прочетох, че в Скиатос или в Скопелос има хотели, които поемат цялата или част от таксата за ферибота. Сега не успявам да намеря поста.
Може ли помощ?
Съществува ли тази практика сега и, ако да в кои хотели, как да ги открия? Благодаря Ви!

# 366
А между Скала Марион и Скала Сотирос на Тасос, кое бихте избрали като селце за разходки и плаж?
Въобще кое Ви е любимото местенце на Тасос?
Скала Марион

# 367
  • София
Някой ходил ли е скоро в chroussovillage? Реновиран ли е? Храната как е? Плажът частен ли е, има ли навалица за шезлонги? И откъде най-изгодно може да се резервира?

# 368
  • София
Копирам от мейла, който получих от нашето МВнР:

С решение на Министерския съвет на Гърция, считано от 02.07.2021 г. ГКПП Илинден/Ексохи е отворен за преминаване на граждани 24 часа в денонощието.

За сведение, ГКПП Кулата/Промахон, ГКПП Нимфея/Маказа, ГКПП Орменион/Капитан Петко войвода също са отворени 24 часа в денонощието за туристи.

Напомняме, че българските граждани не могат да преминат българо-гръцката граница през пункт, различен от този, който са посочили в PLF формуляра.

Препоръчваме българските граждани да се информират за актуалното състояние на конкретния ГКПП, през който възнамеряват да преминат границата с Гърция, на телефоните на самия пункт.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510.

Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: embassy.athens@mfa.bg; embassbg@otenet.gr, consular.athens@mfa.bg; Consulate.Thessaloniki@mfa.bg.

# 369
  • София

Едно въпросче - намаленията в Матсутис само с карта ли важат?
При пазаруване в магазина и чекиране на картата трупате точки. Обявените намаления в брошурата или на меил са валидни и без карта. Има продукти които дават повече точки и те са отбелязани и в магазина с едни като стъчащи картончета с нарисувано червеникаво значе като карта и брой точки - за тях ви трябва карта. Карта могат да ви издадат веднага на касата. Попълвате си имената и например адресан а хотела в който сте в момента / това няма никакво значение/. Определен брой точки ви носи някаква отстъпка от сметката.
https://www.masoutis.gr/MasCard

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 14:54 от dioni

# 370
  • София
За картата Масутис - ние си бяхме забравили нашата в БГ и ни издадоха нова без да попълваме нищо. Момата само я отлепи от една брошура. Това преди 2 седмици.
Намаленията са 2 вида -  и без карта, и с. Ние накупихме бира ок. 16 кенчета и ни подариха 6 халби. (не зная от картата или някаква моментна промоция)

# 371
  • София
Преди време имах карта за Масутис, която ми издадоха в магазин някъде около Скала Фурка.
Исках да пазарувам с нея в онзи Масутис, който беше последният преди границата с България - там ми казаха, че не мога да ползвам отстъпки с нея. Важала само за магазина, където е издадена. Така ли е  - не знам. Не ми бяха калкулирали отстъпките, които важат за притежателите на карта.

# 372
  • София
Онзи преди границата е голям от серията Кеш енд Кери и за него май наистина не важат, но за нормалните магазини важи във всички

# 373
Здравейте, от къде мога да получа документ по точка 4 от изискванията за влизане в Гърция? Имах положителен антигенен тест март месец, направен в болница и бях под карантина 14 дни. Но не пазя резултата...

# 374
  • София
Здравейте, от къде мога да получа документ по точка 4 от изискванията за влизане в Гърция? Имах положителен антигенен тест март месец, направен в болница и бях под карантина 14 дни. Но не пазя резултата...

Може да проверите  за сертификат за преболедувал тук : https://www.his.bg/bg/dgc
До скоро излизаха само тези с положителен ПСР , но може вече да са въвели и положителен антигенен. Ако  не  става най-добре се свържете с болницата в която Ви е  правен теста и си го поискайте от тях.

Общи условия

Активация на акаунт