Пазарът на недвижими имоти в България. Какво се случва реално. - Тема 55

• 42 788
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
За стената уж е махана по време на строежа и не е укрепена сега с нищо. за съжаление нямам скица на имота за да видя каква се води, а няма как да махна мазилката на етажа над него за да видя тухли ли са. Предполагам, че не е носеща, но като се има предвид, че е партерен и носи цял блок, а и парите не са малко, все пак ми се иска да проверя всичко наред ли е.
Ако е ново строителство, няма носещи стени, има само колони (някои от които са по-широки, примерно метър, но не е цяла стена). Наистина изглежда малко нереално, но колкото и да е висока сградата, се крепи само на тези бетонни колони, тухлите са просто пълнеж, без значение дали вътрешни или външни стени.

Дори да няма събаряна стена, винаги е добре човек да знае къде са колоните в жилището му. Тази информация обаче няма да я намериш в скицата (към нотариалния акт), там са дадени просто очетанията на имота, но без конструктивни елементи. Тези неща, и много други, ще намериш в архитектурния проект на сградата, който трябва да ти даде инвеститора, или ако купуваш от предишен собственик, трябва той да го има от инвеститора.

Що се отнася до обявята в Хиподрума - 200к евро за 87 кв.м.? БЕЗ ДДС?! Това да не е новия Лозенец?

# 616
Ако е ново строителство, няма носещи стени, има само колони (някои от които са по-широки, примерно метър, но не е цяла стена). Наистина изглежда малко нереално, но колкото и да е висока сградата, се крепи само на тези бетонни колони, тухлите са просто пълнеж, без значение дали вътрешни или външни стени.

Дори да няма събаряна стена, винаги е добре човек да знае къде са колоните в жилището му. Тази информация обаче няма да я намериш в скицата (към нотариалния акт), там са дадени просто очетанията на имота, но без конструктивни елементи. Тези неща, и много други, ще намериш в архитектурния проект на сградата, който трябва да ти даде инвеститора, или ако купуваш от предишен собственик, трябва той да го има от инвеститора.

Всъщност има носещи стени, поне от гледна точка на потребителя, който може да иска да събаря, или на когото ще му се наложи да дупчи за да окачи нещо - това са земетръсните шайби, които са си масивни излети стени от бетон. По принцип те са все външни, ама в тези начупени блокове кой знае, може някоя да се е случила и вътрешна. Но съвсем наскоро се обсъждаше кухня на носеща стена, а тя си е баш земетръсна шайба.

# 617
Как ще са все външни? Ти гледала ли си строяща се сграда ? Изобщо в този форум такива глупости можеш да прочетеш, и то написани с такъв авторитет... Който чете и не проверява кое е глупости си е сам виновен.

# 618
Всъщност шайбите са там където е необходимо. Няма правило да са предимно на външни стени. Винаги се прави ядро при асансьорните клетки. Обикновено останалите се разпределят, така че да се падат на границата между 2 жилища, но при необходимост може да има и вътре в  апартамента.

# 619
Бреййй, ми колко носещи шайби имате вътре в апартамента, там където се налага да се бутат стени? Аз поне не съм го срещала. Но допуснах, че всичко може, защото те се слагат по изчисления. Асансьорната шахта не я броя, и тя не се бута.
Може би трябваше да уточня все пак, че понеже говорим за бутане имам предвид външни за апартамента, а не външни за сградата. Макар все пак да смятам, че най-често са и външни и за сградата.

# 620
А какво ще кажете за новия проект на BLD?
Пускам рандъм апартамент.
https://www.bld.bg/proekti/stellar?utm_source=Facebook&utm_m … mp;type=apartment
То верно BLD уж са качествени, ама ...това е още на проект, и е на булевард.. направо съм изумена.

# 621
да не сме в темата за обсъждане на имотни обяви? Simple Smile

# 622
Е това го постнах с мисълта "кви са тия цени wtf", което си е по темата.. не заради конкретната обява

# 623
А какво ще кажете за новия проект на BLD?
Пускам рандъм апартамент.
https://www.bld.bg/proekti/stellar?utm_source=Facebook&utm_m … mp;type=apartment
То верно BLD уж са качествени, ама ...това е още на проект, и е на булевард.. направо съм изумена.
Е ти погледна ли предната обява в Хиподрума? Там е 200к без ДДС за 87 кв.м. От неизвестен (за мен) инвеститор.
Тука имаш 214к (не пише за ДДС, така че предполагам със) за 100 кв.м. от инвеститор с много добра репутация.

Ако трябва да избирам, съм за БЛД, макар че и двете са арогнантно скъпи.

# 624
Тази сграда на BLD май е с цените на Secret gardens, където и местоположението,и разпределението и всичко беше в пъти по-добро. Т.е. имаме падане на качеството на живот за сметка на повишени цени.

# 625
Не знам какво гледам в имот.бг, все са абсурдни локации в иначе "хубави" райони, странни форми, само на картинка със схема 80% преди акт 15, или в нищото с цена като за центъра.. пък може просто да съм се изнежила нещо
А и размерите на стаите стават все по-малки, докато общите части растат, спрямо каквото съм виждала преди 3-4 години, даже при големи фирми.

# 626
Уау, цени да видиш!

# 627
Балона се надува, само ако цените растът.
Тези депозити, трябва да се харчат.

# 628
  • София
Тази сграда на BLD май е с цените на Secret gardens, където и местоположението,и разпределението и всичко беше в пъти по-добро. Т.е. имаме падане на качеството на живот за сметка на повишени цени.

В secret gardens миналата година по това време беше 2800 на квадрат без ддс. Сега предполагам е повече. Но вярно цените на БЛД на Черни връх са достигнали невероятни нива!

# 629
  • Sofia
Моите спомени бяха за "само" 2100-2200 от началото на годината, но това, което ме спря истински беше някаква безумно висока месечна такса за поддръжка, от този вид, където се чувстваш по-скоро под наем. Такива неща страшно много ме дразнят. Все едно в таксата ще включва и домашна прислужница и иконом.

Общи условия

Активация на акаунт