Проблем със съсед

• 4 294
  • 64
  •   1
Отговори
# 15
Не разбрах съседът има ли нещо против вие да ги обезпаразитите?

Със съседа сме приключили преговорите, пълно безхаберие от негова страна. Там е свърталище.
Не мога да хвана котките, бягат от нас, така че, опцията ние да ги обезпаразитим - отпада.

# 16
Нямах предвид вие да го правите, а да му дадете материалите и да го направи той. Но явно не е опция.
Вдигайте телефона и на всички изброени по-горе, не губете повече време и нерви.

# 17
Не разбрах съседът има ли нещо против вие да ги обезпаразитите?

Със съседа сме приключили преговорите, пълно безхаберие от негова страна. Там е свърталище.
Не мога да хвана котките, бягат от нас, така че, опцията ние да ги обезпаразитим - отпада.
http://so-oborishte.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D1 … 0%BC%D0%B8%D0%B5/

# 18
Аз пък даже не знаех, че котки се регистрират... Успех в борбата!

# 19
Мои близки го играха този филм, но се оправиха без институции.
Има капани за котки, които не ги нараняват, но като се хванат могат да се изведат надалеч от имота, или в приют за животни. Едва ли съседът изобщо ги е регистрирал като свой. Взимайте капан и действайте, този човек не е никакъв любител на животни щом ги оставя да потънат в бълхи. А и нахапано от бълхи малко дете хич не е приятна гледка.

# 20
Мога да си представя съседа самотник, може би пенсионер, с мизерна заплата или пенсия и 10 котки, които на всяка цена иска да задържи живи и мога да кажа на потребителката, че да обезпаразитиш 10 котки наведнъж те бърка в джоба, ако си в неговата кондиция. Той не дава пари за котешка тоалетна, така че ползва земята за целта. За това и може да намирате изпражнения във вашия двор, защото котките си правят нещата, където са свикнали. Обикновено, обаче, котките си зариват съкровищата. Не си зариват съкровищата, когато са болни или си отмъщават или някой ги е подплашил преди да успеят да си го заровят. Парите на съседа може би му стигат само за храната на котките + неговата салата. Може да е непосилно за него, да се грижи за толкова гърла, но факта, че прави нещо, което вие не правите за тези животни, си е факт, достоен за уважение. Не вярвам да ги развъжда с комерсиална цел, така че това определение не е на място. Неговия проблем е доста по-сериозен от вашия, само че той няма да си го признае.
Вашия проблем има няколко разрешения. Неговия само едно - епидемия. Има ли напаст от бълхи по животните, тази епидемия няма да закъснее.
Вие бихте могли да си оградите двора с мрежа, която да не позволява неговите котки да влизат в двора ви. Бихте могли да засадите растения, отблъскващи бълхите (както в Холандия), бихте могли да обезпаразитите неговите котки, но най-вероятно не са само неговите котки, тези, които минават през двора ви, и е абсурдно да търсите извършител на "престъплението" и да обвините съседа в каквото и да било, в такъв случай. Можете да им посочите, обаче, място където да им е разрешено да си заравят съкровищата - да им направите пясъчник.  Вижте в интернет огради за котки и мрежи за огради за котки, както и растения отблъскващи бълхи. Ако обичате животните, най-благополучното решение би било, да обезпаразитите вие котките на съседа с негова помощ, като му предложите спот-он пипети 10 бр + по един репелентен нашийник. Така ще сте сигурни, че проблемът не идва от неговите котки.

# 21
  • в сърцата на децата <3
Съседа е в отделен имот/двор, нали така? Над оградата вдигнете мрежа - не е незаконно, не се изисква разрешение от съседи и община. Котките в масовия случай не катерят мрежи, освен ако не са подгонени и трябва да се спасяват. Има и приспособления против птици за най-отгоре - не е красиво, но пък при алтернативата детето ми да си играе с котешки л*йна - аз бих сложила. А котките не си заравят "съкровищата" когато тревата е твърде плътна. Не бих сложила пясъчник, защото детето ще иска да ходи там, а в изпражненията има куп зарази и паразити.

# 22
Мога да си представя съседа самотник, може би пенсионер, с мизерна заплата или пенсия и 10 котки, които на всяка цена иска да задържи живи и мога да кажа на потребителката, че да обезпаразитиш 10 котки наведнъж те бърка в джоба, ако си в неговата кондиция. Той не дава пари за котешка тоалетна, така че ползва земята за целта. За това и може да намирате изпражнения във вашия двор, защото котките си правят нещата, където са свикнали. Обикновено, обаче, котките си зариват съкровищата. Не си зариват съкровищата, когато са болни или си отмъщават или някой ги е подплашил преди да успеят да си го заровят. Парите на съседа може би му стигат само за храната на котките + неговата салата. Може да е непосилно за него, да се грижи за толкова гърла, но факта, че прави нещо, което вие не правите за тези животни, си е факт, достоен за уважение. Не вярвам да ги развъжда с комерсиална цел, така че това определение не е на място. Неговия проблем е доста по-сериозен от вашия, само че той няма да си го признае.
Вашия проблем има няколко разрешения. Неговия само едно - епидемия. Има ли напаст от бълхи по животните, тази епидемия няма да закъснее.
Вие бихте могли да си оградите двора с мрежа, която да не позволява неговите котки да влизат в двора ви. Бихте могли да засадите растения, отблъскващи бълхите (както в Холандия), бихте могли да обезпаразитите неговите котки, но най-вероятно не са само неговите котки, тези, които минават през двора ви, и е абсурдно да търсите извършител на "престъплението" и да обвините съседа в каквото и да било, в такъв случай. Можете да им посочите, обаче, място където да им е разрешено да си заравят съкровищата - да им направите пясъчник.  Вижте в интернет огради за котки и мрежи за огради за котки, както и растения отблъскващи бълхи. Ако обичате животните, най-благополучното решение би било, да обезпаразитите вие котките на съседа с негова помощ, като му предложите спот-он пипети 10 бр + по един репелентен нашийник. Така ще сте сигурни, че проблемът не идва от неговите котки.

Вие го изкарахте национален герой, а всъщност е развъдник на мизерия.
Кое му е достойното? Че ни пълни постоянно с бълхи и ще ни докара някоя болест? Че откривам "съкровища" под спалнята си? По цял ден му слушаме псувните по котките, бие ги, рита, обижда.
 Неговите задължения не следват да са мой проблем. Котките са специфични животни и изискват грижи, които той не им дава. Предлагано му е куче за другар, той отказа. Ама така наказва всички ни. Не се съобразява със съседите, а аз трябва да го съжаля!? Той съжалява ли детето ми, че нощем се чеше, скимти и на сутринта ухапванията от бълхи са станали на рани?
Животните не са виновни.
Като не може да им осигурява елементарни нужди, няма да ги развъжда.
Получих съвет - ограждане на двора и цветя от Холандия. Котките се разхождат по тавана ми, ще ги спре ли мрежа?
Съжалявам, ако тонът ми е по-остър, но, когато става въпрос за здравето на детето ми, не мога да се сдържа.
Представете си още по-хубаво картинката, още ли го подкрепяте и смятате, че постъпката му е достойна, подхвърляйки им по някой залък!?

# 23
Прочетете поста ми още веднъж. Без да се нервите. Вие май не търсите разрешение на проблемите си, ами да си излеете яда.

Защо, според вас, съседа ви има 10 котки? И не ми казвайте, че "защото печели пари от тях"?

# 24
  • в сърцата на децата <3
Прочетете поста ми още веднъж. Без да се нервите. Вие май не търсите разрешение на проблемите си, ами да си излеете яда.

Защо, според вас, съседа ви има 10 котки? И не ми казвайте, че "защото печели пари от тях"?
Ако е възрастен самотник, ще има една котка, не 10. И няма да ги рита, бие и псува от "любов". Примерно.

Авторке, помисли за мрежи. Върши работа, изпробвано! Аз имах обратния проблем - исках котките ми да НЕ излизат, защото живеем на натоварен международен път и все ми ги газят. Мрежата реши проблема. Друг вариант е да си вземете куче...

# 25
И ако продължи да е самотен, да ги закръгли на 50. Ако ги беше кастрирал и се грижеше за тях, нямаше да са 10 и щеше да си ги прибере в дома. Никаква жал нямам към такива, защото те реално НЕ се грижат за животните. Мятат им някаква пумия там и това е.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 11:25 от ⓑⓤⓑⓑⓐⓣⓐ

# 26
Съседа има финансовата възможност да кастрира, ваксинира и най-малкото да обезпаразитява, но не го прави.
Не разбирам защо под "самитник" автоматично си представяте скромен човечец, а не се замисли защо е такъв.
Няма оправдание.
Вече съм се обърнала към съответна агенция.

# 27
А, защо има 10 котки и как се разбира, че десетте са негови?

# 28

Мисля, че темата се измести.
Снимката е от сега, снощи е пръскано за бълхи.
За това говоря:

# 29
  • в сърцата на децата <3
Оле, милото детенце Cry  Дано намерите решение СКОРО, аз бих предприела и по-крути мерки ако толкова не иска да си обезпаразити "любимците" този "клет самотник" Rage

Общи условия

Активация на акаунт