Гобленарски раздумки - 147

• 55 993
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • sof
Здрасти

# 301
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ооо, динковче, това май е доста по-малко от преишния ти гранде проект. Simple Smile виждам му центърчето и единия ъгъл едновременно.

и карето много ми харесва. Simple Smile заобичала съм битовите проекти - някой ден ще снимам едни пердета.

# 302
Чудя се дали да си взема стан за бродиране. Харесала съм си на Арабеска, но ме притеснява, че и с гергеф не ми е много удобно, а със стана как ще се разбера. Гоблен на гергеф не мога да шия, то с дете на 1г и 10м изобщо не мога да шия и в момента стана е по скоро каприз. Обаче ми е влязла такава муха в главата.
Дайте съвети, който ползва удобно ли е и как точно става шиенето.

# 303
Аз си купих стан и се родих. Преди ми изтръоваше лявата ръка от държането на панамата. Нагъвах я и я навивах всякак само и само да не ми пречи. Купих си най-простия стан от Amazon.
Платът е опънат, дупките се виждат хубаво, прегърбвам се по-малко. Отгоре си защипвам една ламоа за четене, за да ми свети. И най-хубавото - виждаш цялата картина още докато я шиеш и се мотивираш с всяко следващо бодче.
Минус е, че не можеш да шиеш по няколко гоблена наведнъж (ако изобщо го правиш) и също, че не можеш да го орибереш лесно в някоя кутия. Моят седи до стената във всекидневната. Нямам толкова голям шкаф  в който да пасне.

# 304
  • Пловдив
Аз шия само с гергеф, преди много време имах и q-snap, но така и не свикнах с него. Гергефи имам поне 10-на, но обикновено шия с най - малките. За стан нищо не мога да кажа, нямам и къде да го държа. Настоящият гоблен седи в кутия и мога по всяко време и навсякъде да го извадя и шия. И за да не е само голо писане, да покажа проекта ми завършен до фаза контур:

# 305
Аз шия само с гергеф, преди много време имах и q-snap, но така и не свикнах с него. Гергефи имам поне 10-на, но обикновено шия с най - малките. За стан нищо не мога да кажа, нямам и къде да го държа. Настоящият гоблен седи в кутия и мога по всяко време и навсякъде да го извадя и шия. И за да не е само голо писане, да покажа проекта ми завършен до фаза контур:
Какви гергефи ползвате. Аз имам само един и е много стар, това не му пречи да си изпълнява предназначението. Като шия гоблени не ми е удобно на гергеф, защото аз съм свикнала като хвана един цвят да ушия максимално от него, а и пръста ми да е от долната страна на иглата. Шия гобленов бод, поне почнатите 3 гоблени. Като шия карето пък не мога без гергеф, защото на бод кръстче ми се събират нишките. Всъщност на гергеф започнах да шия като заръшвах едно каре на майка ми на тюл, там няма шиене ако не е опънат плата.

# 306
  • Пловдив
Bolibon, имам няколко на Анхор, а последните си ги купувах от Али-то, мисля бяха 6 бр различни размери, но от тях не съм доволна - единия се сцепи на по-твърда панама, другия нещо резбата му му превъртя. Най ми са удобни на Анхор 15-18 см.

# 307
Аз шия само с гергеф, ползвам бамбукови и имам всички възможни размери от 3 до 12 инча.  Използвам размер в зависимост от големината на гоблена. Стан не съм ползвала и не мога да дам съвет.

Ето запсите ми, може и да съм ги пускала преди Simple Smile

# 308
Aз по принцип не обичам гергефи, защото тежат допълнително, а имат малка площ. Бих искала да пробвам стан, но освен, че са скъпи, няма и къде да го държа. Но по принцип конструкцията им е елементарна - два крака и въртяща рамка на два винта с крилца. Та много се чудя за самоделка  Simple Smile

# 309
Aз по принцип не обичам гергефи, защото тежат допълнително, а имат малка площ. Бих искала да пробвам стан, но освен, че са скъпи, няма и къде да го държа. Но по принцип конструкцията им е елементарна - два крака и въртяща рамка на два винта с крилца. Та много се чудя за самоделка  Simple Smile
Точно това ми е проблема. Моя гергеф е лек, хващала съм в магазина от сегашните, сравнен с моя тежи страшно много. Стана, които съм си харесала е 60лв, не е толкова скъп, но мястото е проблем, а и с две малки деца не ми остава много време. В момента ако го взема по-скоро ще седи разглобен и ще чака да порасне още малко малката, че много пипа и иска да ми рисува и тя по схемите. Ако извадя гоблен докато е будна повече си пазя нещата от нея отколкото да шия.

# 310
  • Карлово

За откъсване от черните мисли... Перцето на птицата Феникс на Йероглифа Успех. По лесно се шие на черната панама...
На Panna е ,не е китайско.По желание на племенницата - имам вече 6 ушити , 2 чакат в шкафа и още 7 от поредицата не поръчани....Wink Innocent. Ще става това http://images-on-off.com/images/132/ieroglifiotpannivishivkaivse … nama-39a07d6c.jpg

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 22:39 от тихерула

# 311
Аз пък за първи път виждам син Феникс, т.е. перо от такъв, де.
Всички схеми на феникси, които съм виждала са руски, т.е. на Жар птица, демек червени  Simple Smile
Не знаех, че и азиатците имат такъв персонаж.

П.П. болибон, аз затова се чудя за самоделка, ако го направя, той ще е разглобяем, рамката с гоблена естествено не, така би заемал минимум място. Ама само мисля, не съм предприела нищо.

# 312
Аз пък за първи път виждам син Феникс, т.е. перо от такъв, де.
Всички схеми на феникси, които съм виждала са руски, т.е. на Жар птица, демек червени  Simple Smile
Не знаех, че и азиатците имат такъв персонаж.

П.П. болибон, аз затова се чудя за самоделка, ако го направя, той ще е разглобяем, рамката с гоблена естествено не, така би заемал минимум място. Ама само мисля, не съм предприела нищо.

На този съм хвърлила око. Напълно разглобяем е. Остава на дъски и крепежи и се събира в кутия.

# 313
Остава на дъски и крепежи и се събира в кутия.
Ц... с такова нещо не се хващам да сглобявам и разглобявам, и прибирам. Губене на време е.
Моята идея е на картинката - два крака и една рамка с два винта, трите са реално три неразглобяеми плоскости, които мога за една мин. да отделя една от друга, да пъхна в торба да не събират прах и да бутна под леглото или зад вратата.
Имам предвид,  да не свалям панами и т.н.

# 314
Здравейте   момичета.
Аз съм със стан направен от дърводелец по мое искане. Бях видяла чертеж в интернет. Даже имам допълнително две "дъски"  ( горна и долна)  с различна дължина. За мен тези станове искат място. Не са за разглобяване постоянно. Никога не съм шила  на него. Последно се ядосах и го доразглобих на съставните му части и го набутах в един гардероб. Имам желание да пробвам един голям гоблен и може да го извадя да пробвам. Особено като нямам време и да го прескачам само,  май не искам да го сглобявам. Аз съм със различни гергефи прикачени за държач. Имам и за маса и с поставка замежду краката. Често при мен е поставен настрана и си шия. Днес видях, че Петя от поста на bolibon предлага различни размери станове.
Аз не шия. Почти нищо не съм пипнала месеци на ред. Идвам да  си покажа някои неща, но не е кой знае какво.
При вас всичко е прекрасно.
Ето ми  основния. Въртя се покрай къщата, не знам  кога ще я довърша.
Скрит текст:
Тази змия я почнах в България. Два пъти сядах, схвана ми се вратът и я зарязах. Стои хвърлена и тя...
Скрит текст:
С дъщеря ми ходехме за вземем една шевна машина подарък от познати. Прибрах си и още някоя дреболия...
Скрит текст:
Тази кошница става за прибиране на кълбета

Тези два гоблен да почти довършени. Взех ги заради рамките им.

И няколко  мои платове за играчки евентуално. Бях ги забравила, че съществуват...
Ще имам възможност да посещавам магазина с многото панами. За сега се въздържам....
Скрит текст:
Дъщеря ми е там. Имам човек на място Simple Smile  Имахме много работа с нея последните седмици и не успях да стигна до там. Ако нещо по различни ми се дошие ще я пращам.
Надявам се скоро да го довърша този гоблен....
Лек ден на всички.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 08:18 от Хексилина

Общи условия

Активация на акаунт