С какво ви дразнят мъжете /тема № 8/

• 49 742
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Уж чета, малко диагонално, но едно се питам - защо не съчетаете двата празника заедно или трябва обезателно да има дилема - мен или майка му?

# 136
Ще се опитам да внеса малко светлина в кошера на снахите. Добре е да се знае, че мъжете като са били бебета не ги е донесъл щъркела. Една жена става свекърва в момента, в който на видеозона или там по какъвто и да е начин и кажат "ще имате момче". Край, точка - от тоя момент тя е вече свекърва. И се започва едно очакване, подготовка, предпазни мерки, безсънни нощи. Докато не дойде Тя. Снахата. Малко фамилна астрономия - Свекървата е Слънцето. Седи си там на далече, свети си и дава топлина и любов. И гледа внимателно. Синът е Земята. Я има такова нещо другаде във Вселената, я няма. Обикаля си около Слънцето, от време на време има по някоя магнитна буря, но в общи линии нещата вървят без много сътресения. И изведнъж идва  Луната... Снахата. И почва да се върти около Земята. И започват въздишки - ох, ах, как свети, колко е романтична, как озарява ноща и други такива бабини трънкини. Но тея неща не минават пред Слънцето, защото то знае, че Луната е един голям камък. Кръгъл. И само носи приливи и отливи на Земята и разни други вълнения, които на са за пред малки деца.
Сега свтнах ли ви за ситуацията.

# 137
Не, аз не ти говоря по принцип, а конкретно за сега годишнина и имен ден. Седнахте ли да го обсъдите? Примерно: абе именият ден на майка ти е два дни след годишнината ни, дай да видим как ще празнуваме, че да няма сърдити.
Пък дали ще звънне да я пита какви са й плановете, дали ще решите са отбележите годишнината една седмица по-късно или нещо съвсем различно, все тая.
Ама ти си седнала и се навиваш, как няма вариант и свекървата със сигурност ще развали каквото и да планувате и познай, накрая ще стане точно така вероятно, защото планувано няма нищо реално, но ти вече си убедена, как е провалено. Тоя мъж горкият няма полезен ход, от едната страна майка, дето уж очаква да й угажда за всички от другата жена, която очаква да й чете мислите.

# 138
  • София
Уж чета, малко диагонално, но едно се питам - защо не съчетаете двата празника заедно или трябва обезателно да има дилема - мен или майка му?
Ули, първа годишнина им е. Разбирам я Джейн.

# 139
Искат да са си младите сами на тоя ден, не с дъртаци. Да, майка му е и винаги ще бъде. Но приемат празника си като нещо лично, интимно и искат да остане такова, а не да се събират.. Хайде, ако е нечии юбилей, подходящо е да се съберат с повече хора ама това не е. Имения ден е всяка година, първата годишнина от сватбата обаче-не е.

# 140
Ули, първа годишнина им е. Разбирам я Джейн.
Не съм сигурна, че имаш предвид мен Simple Smile с това предложение и аз не съм много съгласна, но точно защото е първа годишнина, смятам, че трябва да се изговори между двамата празнуващи и да се избере вариант, при който свекървата и да иска, няма да може да се намеси, като например седмица по-късно да се празнува.

# 141
А какво ще й стане, ако един празник не сме заедно, така или иначе всеки празник сме заедно? Ако бях на мястото на ММ щях да й кажа, че просто няма да отидем и готово. Тя ще е там с гаджето си и с други близки, няма да е сама. Сега ММ й се обади и я пита какво ще прави на имения ден, тя каза, че ще празнува, но още не знае къде, като наближи ще измисли. Организираме си нещо и ако съвпада с нашия празник, да видим как ще реагира ММ.

# 142
Т.е. цялата работа е, че ти не искаш да празнуваш имен ден с нея. Ами кажи го така на мъжа ти, да знае и той.
Горкият ти мъж, честно. Знаеш, че тя ще празнува, току що реши, че ще организираш нещо точно тогава, но той да се оправя. Ако още от първата година действаш така, в някакъв момент може много да му писне.

# 143
Ули, тя така или иначе ще празнува, ако съвпадне с нашия ден как да стане. И именно за това казвам, че ако не стане да отидем какво толкова, ако един път изпуснем някой повод, ние така или иначе на всеки празник сме заедно. Чети с разбиране. Иначе какъв е вариантът да я чакаме да си нагласи празника и ние по нея до последния момент?

# 144
  • София
Тя умишлено не казва до последно. Как иначе ще стане интригата.

# 145
Ох, като почнете с това "чети с разбиране" Joy
Дано поне с мъжа си говориш по-разбираемо Simple Smile

Друго ти казвам аз, ама ти си решила, че ще е на нож ситуацията, свекървата ще е злата с една -единствена цел да ви развали годишнината, а мъжът ти ще е тоя, дето ще обере пешкира накрая.
Да си бяхте избрали дата, която не е до имения й ден...

# 146
Вариантът е да си планирате годишнината, да резервирате каквото искате и благоверният ти просто да го спомене в нормален разговор между възрастни. Тя да си планира нейният. Ако  съвпаднат, всеки си празнува отделно. Ако не -хепи енд.
Какво е това чакане и дебнене кой кого да бре*be.

# 147
# 148
Как въобще се оженихте на тази дата, не е ли празнувала миналата година? Не разбирам казуса. Доколкото разбрах събитията не са в един ден. Тя има имен ден в сряда (примерно), вие годишнина в петък. Къде е проблемът?!

# 149
И аз много не вдявам, но проблемът май е в това, че като свекървище ще избере да празнува баш в петък. Всичко в сферата на догадките все още, още пишем сценария.

Общи условия

Активация на акаунт