Осми клас 2020 /21 - Успешно осмокласникът приключва и на вълна ВАКАНЦИЯ се включва

• 27 672
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Браво на Ема! Поздравления и за останалите дечица, решили да минат френски,немски и всякакви други сертификати.Не че са  нашите,ама са добри дечица.Колкото и да им намираме кусури.

# 646

Но разбрах в какво е основният проблем- демонстрира неуважително отношение в часовете, не пише. По български също ми каза, че не иска да участва в час и се държи дръпнато. До голяма степен оценките са и наказателни за поведение. Когато има и за какво да се захванат, наказанието е сигурно. Ще трябва да работим по това. По- скоро той сам трябва да преосмисли какво му носи това отношение към учителите.
                  И при нас има същия проблем.Вчера попилях учителката по БЕЛ на седмокласника.Е,яде го от поне две години.В понеделник обаче премина всякакви граници.Писала му 2-ка за активно участие! При това в същия ден те са си предали учебниците и не са били на у-ще в какъвто и да е час нито една минута.Изпуших ,че и жега отгоре на всичкото...направо подпалих и я намерих вчера.Какъв отговор получих.....може и да не са били на у-ще,но като се замислила той не е бил активен! Слушах и не вярвах на собствените си уши! Целта и беше постигната - гръма му една 4-ка за годината и изяде доста точки.В къщи ад - дъщерята припада,младежът се заключил и не отговаря ни на телефон,ни на упоритото ми звънене....а,бе влязохме в невероятен филм.Разговарях с класната и се оказа,че е порязала доста от децата.Дете с 95.750 по БЕЛ на НВО е с 5-ца за годината.Въпреки 6-ците през годината и 6-цата за първи срок.С други деца същото - намалени почти на половината клас оценките с единица.Питах я как очаква децата да я уважават и колко от нейните ученици ще я поздравят когато я срещнат.Ами - хич не и пукало.Към нашия е лично отношение,че в 6-ти клас и беше спретнал такава анимацийка,че я качил и в нета.Е,отряза му елитните у-ща.
                  Та как искате да се държат децата с такива учители? Оценката не може да бъде наказание за поведението на детето.Тя отразява нещо съвсем друго.Чудя се как виреят такива учители в училищата и как ги търпим.Не обвинявам децата,защото си има поговорка - погледни ме с едното,че да те погледна с двете.Както се държат с тях така и те отговарят.Как едни учители нямат проблеми с децата ,а други постоянно са в конфликт?Сега се чудя как да нормализирам обстановката в къщи.

# 647
  • Пловдив
Диди, полудявам, като те чета... Бива, Бива самозабравили се жалки хора, Но това минава границите!!! Подигравка с труда на децата, подигравка изОбщо с образованието като ценност. От лошотия да ги мачка така, твар. И какво печели? 5 минути злорадо удоволствие, че им е прецакала хубавите гимназии. Ама те ще се оправят, а тя от блатото няма да излезе. Ще се намери някой да й види сметката и да я изгонят, да се реди на опашката за безработни, да я видя колко интелигентна ще се чувства тогава.
Браво На Ема, браво! Все така да е детенце! ❤️

# 648
  • Стара Загора
Браво на Ема! Страхотна е

# 649
Лелеееееее Didia,
Е това вече на разчистване на сметки прилича😡 Тази жена е за уволнение. Съсипва бъдещето на сума деца. Що за отмъщение е това? Чак не ми го побира ума.

Gadamer,
Поздравления за Ева!❤

# 650
  • о`майна лунна нощ е
За Бога, чета Дидиа и не мога да повярвам какво се случва и каква е тази лична вендета. Това са действия на хора, които трябва да са ти светлината в живота. Как може да падат толкова ниско, как?! 95,750 на матура и 5 за годината?!

Браво на Ема!
Браво и на останалите деца, които имат цели, независимо какви са те - ниво за сертификат език, състезания, развитие на талант и правят всичко по силите си, за да ги постигнат.

# 651
Поздравления за Ема и за всички наши деца, които по един или друг начин  завършиха тази шантава учебна година! Важното е да ги подкрепяме в трудните моменти и да им показваме, че сме зад тях.

Дидиа, що за човек трябва да си, за са ти доставя удоволствие да мачкаш и орязваш така зверски децата ? Ей, ама решат ли да пишат ниска оценка, винаги ще намерят начин. Но пък съм сигурна, че няма неплатени сметки.
Успокойте детето, не всичко е загубено! Късмет му желая от сърце!🧙‍♂️🍀👍

# 652
И на мен не ми се вярваше,но....се случва.Точно поради тази причина в непозната компания никога не казвам какво работя.Днес ми беше последния работен ден и от тук нататък свободен човек.Плакахме всички - и аз и децата.Добре,че отиват в първи клас та имах лесен начин да обясня.

# 653
  • София
Снощи беше наистина много приятно и сякаш се познавахме отдавна и нямаше никакви неловки моменти. Скоро пак.

Момичета, радвам се, че се видяхме снощи!  Flowers Hibiscus Съжалявам, че трябваше да тръгна по-рано.

Liani, мисля, че децата ни ще са в един клас. С неговото първо име има само едно момче в списъка от днес.
Blanc, ти не беше на срещата снощи, нали? Освен, ако не си дошла по-късно.
 Biskvitka, какво стана с преместването? Дойде последния учебен ден?

# 654
  • София
Страхотно,elita!
Аз нямам идея дали го е видял, не се е прибирал и не сме се чули, само ми писа преди час, че отиват да ритат!  Дано не се гътнат в тази жега.
Браво на Ема! Все така да върви първа!

# 655
Аз съм привърженик на източната философия. В нея намирам най-голям смисъл за човешките взаимоотношения и живота като цяло.
И в този ред на мисли човек никога не знае това, което му се случва за добро ли е или за лошо.
Скрит текст:

Един ден конят на фермера избягал. Съседите му дошли и казали:
    – Оо, съжаляваме, че изгуби коня си човече!
    И фермерът отговорил:
    – Кой знае какво е добро или лошо? Може би след седмица този кон ще се върне с още 12 коня, който ще го последват обратно вкъщи.
    Така и станало. След няколко дни съседите му видели всички тези коне, които дошли до къщата му и казали:
    – Уха, това е благословия човече! Имаш всички тези коне безплатно.
    А фермерът само се усмихнал и казал: “Кой знае какво е добро или лошо?”
    Малко след това синът на фермера се качил да язди един от новите коне, обаче паднал и си счупил крака.
    Съседите виждат това и казали:
    – Оо, съжаляваме за това, което се е случило със сина ти човече!
    Но мъдрия фермер само казал:
    – Кой знае какво е добро или лошо?
    Скоро след това кралят на провинцията дошъл да набира всички млади мъже за война. Стигнали до къщата на фермера и видели, че кракът на сина на фермера е счупен, затова не могли да го вземат с тях на война.
Добре е просто да си вървим по пътя. Хубава поговорка си имат хората - Move and the way will open.

И спирам до тук с философстването за да не досаждам. Blush

# 656
  • у дома...
Аз съм привърженик на източната философия. В нея намирам най-голям смисъл в човешките взаимоотношения и живота като цяло.
И в този ред на мисли човек никога не знае това, което му се случва за добро ли е или за лошо.
Скрит текст:

Един ден конят на фермера избягал. Съседите му дошли и казали:
    – Оо, съжаляваме, че изгуби коня си човече!
    И фермерът отговорил:
    – Кой знае какво е добро или лошо? Може би след седмица този кон ще се върне с още 12 коня, който ще го последват обратно вкъщи.
    Така и станало. След няколко дни съседите му видели всички тези коне, които дошли до къщата му и казали:
    – Уха, това е благословия човече! Имаш всички тези коне безплатно.
    А фермерът само се усмихнал и казал: “Кой знае какво е добро или лошо?”
    Малко след това синът на фермера се качил да язди един от новите коне, обаче паднал и си счупил крака.
    Съседите виждат това и казали:
    – Оо, съжаляваме за това, което се е случило със сина ти човече!
    Но мъдрия фермер само казал:
    – Кой знае какво е добро или лошо?
    Скоро след това кралят на провинцията дошъл да набира всички млади мъже за война. Стигнали до къщата на фермера и видели, че кракът на сина на фермера е счупен, затова не могли да го вземат с тях на война.
Добре е просто да си вървим по пътя. Хубава поговорка си имат хората - Move and the way will open.

И спирам до тук с философстването за да не досаждам. Blush
Шмръц, аз съм даос по душа.

# 657
  • София
Ох, сви ми се сърцето. Сега писа, че е видял списъците и е разстроен защото само той от неговия клас е в едната паралелка, а всички останали са в другата. В тон с вашите по-горни дзен писания ще опитам довечера да го успокоявам, но знаете как приема драмите един тийнейджър. Класната щяла да говори с шефката на немския отдел, но не очаквал промяна.  Ей така да ти се скапе началото на ваканцията.Sad.

# 658
  • sofia
Лиани, успокой го, че така ще намери нови приятели и че е хубаво човек да има повече контакти и възможност за запознанства с нови хора.

# 659
  • о`майна лунна нощ е
Лиани, извинявай, че явно пропускам нещо, но защо е в друга паралелка. Как така целият клас са сформирали нова, а детето е останало извън нея. Бройката променена ли е, има ли други деца на негово място и защо нямате надежда, че ще има разместване. Пропускам явно нещо в организацията Ви за 9ти клас.

Общи условия

Активация на акаунт