Съвет относно дългогодишна връзка

• 14 464
  • 441
  •   1
Отговори
# 180
Авторке, вместо да ни доказваш дали сме прави или не и дали историята е реална или не, направи една вечеря, сипи по едно питие и поговори откровено с човека как вижда всеки от вас бъдещето.

И наистина е проява на лош вкус да се коментира заплатата на партньора, а и собствената. Имотите му също, още повече, че са си негови, а не са ви общи.

Лейди, между 35 и 150 евро, според размер, брой стаи, брой бани, наличие на кухня, брой нощувки. Има и по 1500 евро/нощ (Мурано). Зависи къде точно се намира имотът.

Приемам критиката Ви и ще си взема поуките.

# 181
Разумни съвети и споделен опит ти се дадоха, ама явно нямат тежест като историята за американската мечта, защото ти искаш да чуеш нещо, за което да се хванеш. Последен коментар от същата връзка, за която писах, провокиран от обясненията за апартамента ти. Моят човек тогава така ме пита по същия начин колко имам спестени, тъй като исках да си купувам кола, и предложи да ми помогне да си купя (като доплати, същата схема като при теб). Само дето разговорът тръгна от това да вземем общ заем и да купим по-голяма кола за нас, на което той просто откачи, уж с грижа за мен как не искал да ме натоварва с такава отговорност и бля, бля, аз обаче просто разбрах, че тоя човек не иска да има нищо официално и обвързващо с мен. Че е готов да си плаща за свободата, ама по лошия начин. Естествено, възможно е да си е бил обикновен боклук, а твоят да е принц, ама от всичките емоции тук на себе си задай въпроси. Какво значи ти като си идваш в България, къде е "вие"? Той къде ще е, къде ще отсяда? Свири ми алармата просто от всичко, което пишеш, и затова се включвам. С приятелки, с родители говорила ли си по темата? Извън стереотипите, някой нещо по същество казва ли? Твоите страхове какви са?

# 182
Разумни съвети и споделен опит ти се дадоха, ама явно нямат тежест като историята за американската мечта, защото ти искаш да чуеш нещо, за което да се хванеш. Последен коментар от същата връзка, за която писах, провокиран от обясненията за апартамента ти. Моят човек тогава така ме пита по същия начин колко имам спестени, тъй като исках да си купувам кола, и предложи да ми помогне да си купя (като доплати, същата схема като при теб). Само дето разговорът тръгна от това да вземем общ заем и да купим по-голяма кола за нас, на което той просто откачи, уж с грижа за мен как не искал да ме натоварва с такава отговорност и бля, бля, аз обаче просто разбрах, че тоя човек не иска да има нищо официално и обвързващо с мен. Че е готов да си плаща за свободата, ама по лошия начин. Естествено, възможно е да си е бил обикновен боклук, а твоят да е принц, ама от всичките емоции тук на себе си задай въпроси. Какво значи ти като си идваш в България, къде е "вие"? Той къде ще е, къде ще отсяда? Свири ми алармата просто от всичко, което пишеш, и затова се включвам. С приятелки, с родители говорила ли си по темата? Извън стереотипите, някой нещо по същество казва ли? Твоите страхове какви са?

Извинявам се още веднъж на всички, че съм създала такова впечатление със споделянето на заплатата.. ако можех  да върна времето назад щях да го премисля по-добре и нямаше да го напиша но стореното, сторено и си вземам бележка за това мое действие, породено от някаква емоция, която не съм успяла да изконтролирам на момента. Относно престоя в апартамента е казвал: и когато се върнем двамата от Италия за почивка или когато аз искам да се върна сама не е необходимо той винаги да е с мен или аз винаги да съм с него и двамата можем да имаме ангажименти по различно време, той ще е нашия дом сега заедно избираме всеки един детайл и е наистина много вълнуващо, защото влага много сърце и душа и виждам желанието му да го превърнем в едно наистина уютно кътче, което евентуално ако живея за постоянно в Италия е възможно да давам под наем или нещо подобно - имот е винаги има опции не е лошо да го имаш. Благодаря отново на всичко, за съветите .. ние вече вечеряхме но днес съм с такава страшна температура, че със сигурност не ми се водят такива разговори ще взема да си изпусна емоцията без да искам .. особено след разгорещения разговор тук, а на всичкото отгоре и той е болен и взаимно си се гледаме ..

# 183
Родители имаш ли? Аз това пропуснах. Те какво мислят?

# 184
Подпитай дали няма здравословен проблем, който да го безпокои, но да му е неудобно да ти каже. Просто ми хрумна. Минал или настоящ. Ако е карал заушка, може да се съмнява, че е стерилен.

# 185
Подпитай дали няма здравословен проблем, който да го безпокои, но да му е неудобно да ти каже. Просто ми хрумна. Минал или настоящ. Ако е карал заушка, може да се съмнява, че е стерилен.

Попитах го ей сега на майтап докато се смея в какъв период от време го вижда и каза 2-3 години максимум.. и каза, че би се радвал да има семейство.

# 186
Може би нямаш проблем. Smile Дано!

# 187
  • MI
Знам че си ни класифицирала вече като зли лелки, дето не разбират или завиждат, но имай предвид че почти всички които ти издърпаха ушите имат малко повече житейски опит от теб и да свързани по някакъв начин с Италия, например семейство. Съответно са що годе наясно и със заплати, и с цени, и с навици, с кое е нормално и т.н. Или здраво те лъже приятелят ти, или ти се оплете в стремежа си да го защитиш. Имай едно наум, защото дори всичко да не вярно, бягството дори от годеж и от тема за деца би било не по-малко алармираща. Историята познава много такива случаи, от всякакви социални прослойки.

# 188
Попитах го ей сега на майтап докато се смея в какъв период от време го вижда и каза 2-3 години максимум.. и каза, че би се радвал да има семейство.

Ти все така на майтап ли го питаш?

# 189

Ти все така на майтап ли го питаш?

Леле хора моля ви.. говорихме си на тези тема и просто го попитах с по-лек тон без да ставам много сериозна.. казах ви че не се чувстваме и двамата окей и не мисля, че сега е момента очно тази вечер за тоИ разговор но мисля че беше много искрен в отговора си.
Родители имаш ли? Аз това пропуснах. Те какво мислят?
Да имам си родители, харесват го много.

# 190
2,3 години като можеш да стоиш в очакване, за какво е темата?

# 191
Знам че си ни класифицирала вече като зли лелки, дето не разбират или завиждат, но имай предвид че почти всички които ти издърпаха ушите имат малко повече житейски опит от теб и да свързани по някакъв начин с Италия, например семейство. Съответно са що годе наясно и със заплати, и с цени, и с навици, с кое е нормално и т.н. Или здраво те лъже приятелят ти, или ти се оплете в стремежа си да го защитиш. Имай едно наум, защото дори всичко да не вярно, бягството дори от годеж и от тема за деца би било не по-малко алармираща. Историята познава много такива случаи, от всякакви социални прослойки.

Аз съм склонна да квалифицирам доста от изказванията тук като пенявене на зли лелки, нищо че самата съм на лелинска възраст - 47. Това, че сте наясно с някакви общи, най-често срещани положения, не дава меродавност на мненията Ви, защото животът е много по-шарен от тях.
Много свободни тълкувания прочетох тук, някои от които - суперизвратени.
Бягството от годеж е притеснително, но лично за мен - желанието за дете или наличието на деца без годеж - е нещо, което лично на мен винаги ми се е струвало като тънки сметки, но много двойки живеят така, нали?
Ми да, ето тълкувание - готино му е с нея, дотолкова, че да иска деца с нея, ама не се жени за нея, за да си пази безценните имоти и да може да я зареже във всеки момент, в който му се прииска, без да и дължи нищо освен издръжка за децата, а в България се знае каква е тя. Ооо, той има две деца от нея, но не се жени за нея, значи я използва само за разплод. Как Ви звучи това? Грозно е, нали?
Всяко нещо може да бъде изтълкувано грозно. Защо обаче най-често се избира именно този подход? Тъжно и жалко е. И много показателно.

# 192
  • Варна

Явно щото сега му се обърна езика да конкретизира по-точен срок. Досега се лашкаше в неведение дали той изобщо иска деца. Сега, с магическата пръчка на бг мама, всичко се нареди.

# 193
  • София
Понеже ние със съпруга ми сме на възрастта на гаджето ти и работим за 5то дете, докато се чудим дали няма от Италия да ни изненада някое внуче, никога не би ни хрумнало подобни теми да ги обсъждаме несериозно.
Деца, брак, общо/разделно имущество и т.н. ги обсъдихме преди четвърт век и чак после заживяхме заедно. И винаги съветваме децата ми да действат така. С картите на масата още от първото споменаване на съвместен живот, че да няма единият да иска едно, а другият да чака друго.

На каква възраст са родителите ти?
Питам от егоистична гледна точка, защото аз не бих преживяла лесно зет на моите години, колкото и да се обичат с някоя от дъщерите ми.

# 194

Явно щото сега му се обърна езика да конкретизира по-точен срок. Досега се лашкаше в неведение дали той изобщо иска деца. Сега, с магическата пръчка на бг мама, всичко се нареди.
Просто и казва, каквото иска да чуе и да се успокои. На тези години не тя, а той трябва да мисли сериозно за деца (ако ги иска въобще). Не тя да го пита.

Общи условия

Активация на акаунт