Съвет относно дългогодишна връзка

• 14 421
  • 441
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Не го знам на колко е, използвах го за пример, но е над 50г. и стана скоро някога баща. "Жена" му, или както там я възприема, е много, много по-млада от него.
За някое момиче от България, италианец с 25 хил. лв. месечна заплата е точно в ролята на Джанлука Ваки. Smiley

# 301
  • MI
Оф, още ли обсъждате тази пързалка? Не стига апартаментите дето уж са за инвестиция, пък седят празни да спят те в тях, Ами в най-добрия бг-мама стил изведнъж за ден писане във форума се мина от не иска деца до след 2-3 години готово. И родителите му буквално я обожават, ама на английски. Поне малко повече фантазия ще му се не види, я някой потомствен аристократ с малко замъче или поне вила на 300 години, я апартаменти в центъра на Рим и вила за 3-4 милиона в Амалфи и Позитано. Joy

# 302
  • София
Джанлука е на 53. Добре изглежда. Леко поизморен от бохемския живот явно. Жена му е на 26. Миналата година се роди дъщеричката му, която имаше леко физическо/козметично увреждане (последното може и заради възрастта на таткото).

# 303
  • София
Нищо сладникаво няма.
Освен в главите на коментиращите ( онова с гушкането докато са болни особено).
Авторката на темата дори желанието за бебе не го е представила като породено от любов, а е обяснила причината рационално.
Тя никъде не звучи като влюбена жена, а като доволна от връзката си с едно изключение.
Малко предобри нещата на моменти, но много и наскачахте.
Аз на нейно място не бих се борила да си дам спестяваните 7-8 години 30к и да се бутам да плащам нощувките на мъж, взимащ 25к месечно.
И апартамент също бих предпочела пред пръстен.

# 304
  • USA
А защо апартамент в БГ, защо тя не си дала спестяванията и ТОЙ да доплати за апартамент в Италия. Къде щели да отседнат...родителите и имат апартамент/къща, има хотели толкоз за 1-2 седмици, той богатия човечец няма да го събори някой хотел...ама при положение, че той изкарва почвечето пари, нямат общи сметки след като 5 г живеят заедно и уж ще градят семейство...дрън-дрън....тя живее на аванта в служебния апартамент, той има чистачка, перачка, кат му се приииска секс....има младо булче...цял ден зает по работа...
Авторката повече няма да се появи...така си мисля.

# 305
Привет,

Моят казус е малко по-сложен или сигурно аз си го сътворям по този начин но прецених да пиша тук с идеята да намеря различни гледни точки.

Имам връзка с италианец от 5 години, живеем заедно още от самото начало, отношенията са ни общо взето хармонични имаме тук там някои неща за доизпипване но от гледна точка на битовизми и съвместно съжителство всичко е изчистено като казуси и сме достигнали една хармония ако мога така да се изразя. Родителите му ме обожават буквално, приятелите му също.  Относно хобитата и двамата имаме общи занимания, всяка събота и неделя ходим на различни места, поставя ме на първо място, усещам, че винаги съм му приоритет, след работа точно в 18 телефонът ми звъни, за да се поинтересува как е минал денят ми, всеки ден идва на обяд вкъщи, тъй като аз работя дистанционно и имам време да готвя здравословни ястия.. пита ме какво ще правим заедно вечерта, спортува, поддържа се ..  тази година реши да ми купи като подарък апартамент, в града който живеем, тъй като той има финансови възможности и прецени, че желае да ми осигури някаква сигурност... Но .. тук идват моите "малки притеснения" .. ние вече сме заедно от 5 години и когато повдигна темата за дете, просто се казва - не съм готов или има време, сега не е момента.. при мен темата стана актуална след като ме диагностицираха с ендометриоза, а там повечето жени ще ме разберете.. има вариант да не мога да забременя нормално и това много започна да ме притеснява... след това за годеж или нещо подобно дума да не става и третото нещо е, че последната година не сме интимни много.... твърди, че няма друга.. че просто не го чувства и е някакъв период във връзката ни, който още отшуми. Та... бих искала да Ви попитам за мнение, според Вас насилвам ли нещата, фрустрирам ли допълнително обстановката с ежедневното питане защо не сме интимни .. имам чувството, че моята изнервеност от този въпрос леко се пренася в нашето ежедневие .. но разберете ме .. имам право да го питам такива въпроси.. и като цяло като човек той не е много любвеобвилен, гушкане през нощта абсурд, целувки, прегръдки - малко по-рядко и това винаги е било така, защото е просто такъв като човек, затова не мога да направя разлика от тези индикации всичко си е нормално .. до телефона му не мога да се добера, има парола и т.н а и не мисля, че това е начина ..
И моя близка има подобно отношение - не по отношение на деца. Искам да попитам имате ли достъп до телефона му въпреки паролата и защо сексът става все по-рядко, ако правилно съм разбрала. Имам предвид някои обстоятелства.

# 306
Оф, още ли обсъждате тази пързалка? Не стига апартаментите дето уж са за инвестиция, пък седят празни да спят те в тях, Ами в най-добрия бг-мама стил изведнъж за ден писане във форума се мина от не иска деца до след 2-3 години готово. И родителите му буквално я обожават, ама на английски. Поне малко повече фантазия ще му се не види, я някой потомствен аристократ с малко замъче или поне вила на 300 години, я апартаменти в центъра на Рим и вила за 3-4 милиона в Амалфи и Позитано. Joy
Форумът продължава да ме изумява, колко наивни са понякога хората и как от нищо става - нещо.
Понеже дамата днес трябваше да проведе заветния разговор, а въобръжението й се изчерпа откъм оправдания, тя реши да изчезне, а междувременно текат сценарии, далеч по-интересни от нейния Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 19:59 от Tsugumi_

# 307
  • MI
Ееее, те вчера 'на шега' го проведоха разговора. Сега чакам да се похвали или с пръстен, или случайно да забременее. Joy Аз съм любопитна колко човека си направиха труда да проверят каква е средната заплата на plant manager, какъвто каза тя че е принцът, и то по италиански стандарти както сама каза, преди да броят пачките и апартаментите? Rolling Eyes Поне някой като този на внучката на английската кралица Беатрис да беше казала че е, щеше да е поне по-романтично. Хем аристократ, хем милионер, хем Убав.

# 308
Колко е? Май да се събуди вече.

# 309
Любов, градежи в 2021 не важат. Повечето ако не си подпомогнат децата, последните ще видят собствено жилище или на смъртния си одър, или никога. Дори лирическата героиня е пример. Бачка от 17годишна, сега е на 25. За 8 години е спестила някакви си 30к и то май даже не са валута, ами лева. А масата са хептен голтаци. Тука в България съгражданинът на нейните години какво ще й предложи - заплата макс 1000 след удръжките, детската си стая, мръсните си гащи и майка си. И любовта пак е под въпрос, щото и тези млади мъже искат някоя паралийка и родителите им са навити да обожават някоя кугърка-аналогия на италианеца от темата, ако им урЕди момченцето.
Викам авторката да дерзае.

# 310
  • USA
Ако има значение дамата е от Пловдив, сигурно и "Хапартаменту" е там ..сега остана да поровим в нета и да намерим италианеца със заплата 25 000 лв ...ама месечно или годишно не стана дума..за бг ми се виждат много за тази позиция, дори и да е международна компания...да му поемат всички разходи,....

# 311
На 17 от бакшишите си е спестила 15 000 евро.😅

# 312
От някакъв реалистичен казус в началото, впоследствие авторката започна да звучи като човек, който няма особено реалистична представа за доходи, заплати, за това как се закупуват по седем жилища, как се плаща 12 000 евро заплата и т.н. Някакви въздухарски цифри и имущества започнаха да се размятат, които за тези видели, пътували, работили повечко по света и у нас, имоти купували, зазвучаха нереалистично. Дежурният аргумент със завистта е доста смешен, защото за голяма част от хората тук, постигнали и работили за успеха си, пък и с мъж и деца, като цяло е трудно да завиждат на жена в положението на авторката.

Аз смятам, че девойката си вярва, но също така съм убедена, че финансовото състояние на приятеля й не е такова, каквото тя го представя. Което по принцип не би имало значение, ако всяка втора нейна реплика не беше свързана по някакъв начин с изтъкване на материално благоденствие, ако се беше съсредоточила върху емоционалните аспекти на връзката им и върху проблема, за който всъщност писа.

Може прочитите на хората за техните отношения да са били неточни, но като пишеш във форум с непознати, този риск го има. Като цяло всяка нейна реплика беше обяснение колко е заможен и перфектен той. Ако не си готов на честен разговор и на критичен прочит, не виждам защо изобщо пускаш теми. Ако не искаш хората да обсъждат дали си интересчийка и дали гаджето ти има пари, не обсъждаш финансовото състояние на гаджето си. Нещата са всъщност прости.

# 313
  • София
На въпроса за подобна заплата за плант мениджър в Италия - 25 000 за месец е нереалистично, а за година е прекалено малко.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 20:47 от Fever Ray

# 314
  • София
Аз съм любопитна колко човека си направиха труда да проверят каква е средната заплата на plant manager, какъвто каза тя че е принцът, и то по италиански стандарти както сама каза, преди да броят пачките и апартаментите?
Аз, щото съм меркантилна. Grinning
Нали знаете, че като си казват бройките партньори жените намаляват цифрата, а мъжете я увеличават. Явно същото важи и за заплатите.

Общи условия

Активация на акаунт