Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 74

• 48 827
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • Русе, България
Радвам се, че диванът ви хареса толкова!
Истината е, че избрах може би най-неподходящото време за снимка и изкуствената светлина допълнително изкривява цветовете (освен мониторите). И диванът, и масичката са от JYSK, купих ги на промоциална цена с почти 50% намаление. Диванът е лек и не представляваше проблем качването му, а сглобяването и на двете отне не повече от 30 минути. Много съм доволна!

Подът е с ламиниран паркет, ламинат демек, не е оригинално дърво. Сравнително стар е вече, от 2010 г., а цената му беше някаква смешна - около 10 лв. на квадрат, защото не можехме да си позволим повече, а площта на всекидневната не е малка. Не съм сигурна даже дали не е от по-тънкия - 6 мм, вместо от 8. Обаче и от него съм супер доволна, преживя едно голямо наводнение, плюс няколко инцидентни преполивания на саксийни цветя, но не е мръднал. За жалост има драскотини тук-таме от невнимателно тътрене на мебели, но това е естествено предвид якото експлоатиране. Ако не ме лъже паметта, го купихме от Бриколаж.

Стената зад сивия диван си е съвсем чисто сива, няма синкав оттенък. Ей сега се разрових и намерих публикацията си в тази същата тема, само че от 2016-та, когато с вълнение съм споделила пълната промяна на хола. За жалост снимките са капут. Иначе сивия диван, който се вижда на последната снимка от сегашните, дойде в нашия дом миналата година.
Купихме го от мебели Мондо, а производството е от Троян. Със сигурност не е най-върховото качество и при подлакътниците никак не са се справили - може да се удариш на твърдото отдолу, ако не внимаваш - но се разпъва и двама възрастни се събират без проблем.

Картините, които се виждат, са от двама художници (то си и личи по стила), един професионалист и един любител. Трите "по-есенни" са ни подарък, но не мисля, че са репродукции на оригинални платна. Другите две картини съм ги купувала аз, момчето ги рисуваше, за да събира пари за лечение.

Може би си струва да направя снимка на хубава дневна светлина без лампи.

# 106
Пижамка, страхотно е съчетанието на мебели и цветове, много ми харесва как се получило. Ако не е нахално може ли още снимки от помещението Simple Smile. Двата дивана въпреки, че са различни си пасват идеално, и  стената и осветлението, и ламината са чудесни.

# 107
Такива летвички има в ОЛХ.

# 108
  • Русе, България
Nat***, няма проблем, ето снимки, които нащраках сега, без изкуствена светлина.
Скрит текст:

Сивата стена:

Зеленият диван (надявам се, че сега цветът му е по-ясен. Дамаската е кадифена, може би това я прави с различен оттенък):

# 109
Благодаря Simple Smile, на дневна светлина цветовете са съвсем различни, но пак е много хубаво! Черната етажерка от къде е? Харесва ми че има простор Simple Smile.

# 110
Момичета, да ви попитам, някоя от вас слагала ли е тапицирано легло в спалнята и каква височина матрак сте сложили? Ние бяхме харесали тапицирано легло с шкафчета отдолу което идва на 40 см, като в магазина бяха сложили матрак около 30 см, но май идва прекалено високо, та се чудя какво да правя. Отделно спнята ни е към 18 м2, но с правоъгълни форма и леглото трябва да стои откъм дългата страна / двете къси страни са съответно прозорец и врата за дрешник/…. Имам нужда от помоооощ!

# 111
Няма висока спалня, изглежда ти необичайно, но ще свикнеш и ще се чудиш после как си могла да спиш на ниска. За сметка на това ставането от много ниска спалня е много неудобно.

# 112
Момичета, препоръчайте добри мебелисти. Може на лично.

# 113
Знаете ли къде мога да намеря такъв тип принтове? Дори и да не са рамки рани, просто място откъдето мога да ги сваля и да ми ги рамкират?
Пп. Тези са от вивре, но са единствените, които ми пасват.

В Алиекспрес има, без рамки са.
https://www.aliexpress.com/item/1005001428847524.html?spm=a2g0o. … ae-fdc21e445e1d-0

# 114
Знаете ли къде мога да намеря такъв тип принтове? Дори и да не са рамки рани, просто място откъдето мога да ги сваля и да ми ги рамкират?
Пп. Тези са от вивре, но са единствените, които ми пасват.

В Алиекспрес има, без рамки са.
https://www.aliexpress.com/item/1005001428847524.html?spm=a2g0o. … ae-fdc21e445e1d-0
И аз се сетих по-късно за там. Набелязах си доста неща в зелената гама, ще обикалям пак магазини по-натам, ако не намеря нищо тогава ще поръчам:)

# 115
Може и тук да има такива постери, нямам идея.
Иначе аз имам такива от Алиекспрес, в друга цветова гама са, харесвам си ги - като канаваца е основата, хубави цветове. Идват навити на руло, в пластмасов цилиндър.

Рамките купих тук от юск, скъпички ми стъпиха, обаче това е положението.

# 116
В Мобо бяха по- евтини - поне пролетта когато ме беше хванала музата да поставям в рамки едни репродукции.

# 117
  • София
Кое е по-лесно и изгодно - на легло с повдигащ механизъм да се смени само матрака (100х 190 мисля, еднолицев) или цялото да се купи ..
 и колко би струвало ако се монтира и демонтира матрака върху съществуващото легло?

# 118
Кое цялото?
Еднолицев ли е матрака, какъв е.

# 119
  • София
Кое цялото?
Еднолицев ли е матрака, какъв е.
матрак+ легло.
еднолицев, пружинен

Общи условия

Активация на акаунт