Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Брокер - капаро - ужас..

 • 6 008
 • 104
 •   1
Отговори
# 60
 • Мнения: 179
Просто на нас ни беше удобна къщата, тъй като ни е близко.
Добре де как се намира принципно собственик? По телефон ли се контактва в крайна сметка, как, когато не живее в къщата?

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 15:22 от MiroG

# 61
 • Варна
 • Мнения: 31 320
Моето абсолютно лаишко мнение е, че вие сте показали сериозен интерес. Щом въпреки това продължават да ви правят спънки и въртели без да заплатите сериозна сума, значи има нещо МНОГО не наред в цялата работа. Не е възможно чак толкова да не искат да си продадат имота.

# 62
 • Мнения: 1 246
Е как се намира? Ровиш в кадастъра и регистъра, намираш имената на човека и се почва ровене в интернет, фейсбук и т.н. Може да питаш хора от фб група на ГБ. Не е 100% сигурно, но начини има.

  # 63
  • sof
  • Мнения: 386
  Извинявам се, че се натрисам в темата така, но от жалък опит с точно тези, имам и невероятния коментар, че си я "пазят" за покупка на дори по-изгодна цена (извиват ръце на продавача, че толкова оглеждачи и нула интерес) на свой вътрешен човек, ако някой техен си я е "харесал". За съжаление точно е, че бизнеса им е на тъмно и наивно подписалите договорите им стават зависими от "компетентната им оценка". Препоръчвам интелигентните усилия за собствено предварително разузнаване, посочени по-горе, аз съм жив пример, че се справих без брокери, ами регистрите са публични - така и липсата на разрешение за ползване ще установите (Акт 16) ако напр. няма, в случай, че има изобщо разр-е за строеж, делба на имота (щом брата е съсед) и пр. успех!

  # 64
  • Мнения: 179
  Благодаря за идеите за издирване на собственика. Не се бях замислял така серозно над този въпрос до сега

  Мислех си и аз, че обявата се пази за вътрешен човек, но 3 години седи. Не може да е това.
  При положение, че съм подписал договор за оглед, който при това май е безсрочен, не знам струва ли си упражнението, според вас?
  Толкова са ме ядосали и след този цирк ако трябва да им се плати таква сума, не знам психически няма да издържа при мисълта просто.. Самата брокерка лъже непрекъснато, а във всеки разговор ми напомня как брани ЕДИНСТВЕНО нашия интерес. Все едно с циганин приказваш - БУКВАЛНО всяка дума е лъжа и всяка следваща - чесно ти казвам бе брато..

  Иначе ремонта на къщата едва ли да излезе 150к евро. Коридорите и стълбищата са с плочки и парапети все пак. Настилки в стаите само трябват + бани, стените са идеални, готови са за латекс.

  Последно да вметна. Позната брокера ми каза, че е работила няколко години в Адрес. Каза, че й е било много тежко и едвам е издържала това време. Каза, че Адрес и Имотека са едно и също. Каза, че Имотека е създадена, за да не си отидат клиентите. Правя извод, че абсурдното отношение е принцип този брокер, толерира се и може би се насърчава.

  И още нещо - ако се поставим на мястото на този собственик.. Оплака се човека, че му водят клиенти, дето изобщо не са за него - например клиента казва "ма това не е редова къща" или ама каква е тази къща, дето таваните й са по-ниски от 4 метра...Той самия пред всички и брокерката каза - ще ме извините ама брокерите не сте читави хора.

  Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 22:50 от MiroG

  # 65
  • Варна
  • Мнения: 12 198
  Вероятно продавача има подписан договор с агенцията. Едва ли ще рискува да преговаря скрито. Някои ф-ми имат по-строги клаузи, съдържащи неустойки.

  # 66
  • Мнения: X
  Не се дава капаро, за да се докаже състоянието на имота. При нормален брокер ще ви дадат скици, тежести и НА, право на строеж, документи за завършеност, щото се предполага, че са готови за продажба.
  Ако крият нещо по структурата, 150к може да добавите, защото ще бутате и правите къща Grinning Или е вилна зона, гора, нива до 30кв.м постройка и нещото е за събаряне

  # 67
  • Мнения: 52 953
  Здравейте. В къщата ни пуснаха, влязохме след подписване на договор за комисион, който ни задължава да платим в случай на покупка. Но въпреки този договор за документи искат стоп капаро и сваляне на обявата, което не ни се беше случвало.

  Познавате ли някой, който е дал стоп капаро, какво се е случило после?

  Стоп капаро дадохме, СЛЕД като огледахме имота и СЛЕД като бяхме сигурни, че ще купуваме имота.
  Просто докато събират документи за нотариуса, да свалят обявята и да не я предлагат на други клиенти.

  Стоп капаро се дава след като си сигурен че имота е за теб и ще го купуваш.
  Не се дава преди да си сигурен ще го харесаш ли.

  # 68
  • Мнения: 179
  Аз харесвам имота условно. Без да съм се запознал на практика с него достатъчно интереса ми е достатъчно сериозен, но не съм тръгнал да го купувам. Само от един единствен оглед и без почти никаква информация не мога да го харесам сериозно.

  # 69
  • Мнения: 15
  Всъщност защо Ви искат стоп-капаро след като сте видели имота и не сте сигурен, че искате да го купувате? Какви документи по-точно сте им изискали? Да не би да е нещо, което ще разкрие кой е продавачът?

  # 70
  • Мнения: 179
  Искахме строителни документи, тъй като къщата няма акт 16, за да преценим може ли да се вземе.

  # 71
  • Мнения: 52 953
  Може в общината да проверите дали е въведена сградата и има удостоверение за въвеждане.

  # 72
  • Мнения: 394
  Може в общината да проверите дали е въведена сградата и има удостоверение за въвеждане.
  Тогава брокера за какво е?

  # 73
  • Мнения: 52 953
  Да се гуши с пари.

  # 74
  • Мнения: 179
  Да, просто имайте пред вид този цирк. Ние не бяхме попадали на брокер толкова тежък случай. Оказа се, че поти никой във форума не е бил свидетел на чак такова представление.

  Общи условия

  Активация на акаунт