Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 54

• 51 703
  • 757
  •   2
Отговори
# 105
  • София
Здравейте, след Leetz , колко време ви продължава течението ? Аз имам леко - бледо бяло /розово. И някой позволявал ли си е да вдига тежко по-рано. Минаха двете седмици, но вече няма кой да ми помага с бебето и в даден момент ще трябва да си я вдигам аз -10 кг ...
Здравейте,
Моето дете е към 11-12 кг. След конизацията се пазих стриктно някъде 2 седмици, след това се върнах към обичайните задачи.

# 106
Здравейте, по принцип за колко дни се сдобихте с резултатите Ви от биопсия и ЧПВ генотипиране? Имали ли сте забавяне?

Моите проби бяха взети на 19.7. и бях предупредена, че за биопсия се чака до 10 дни, а ЧПВ излизал за по-малко; въпреки това след 12 работни дни все още нямам резултатите и от понеделник звъня в МЦ и ми казват: “утре ще са готови”, което  го чувам за втори път и страшно много ме изнервя.. Поне за ЧПВ бих искала да ги видя, ако реално излизат след 3-5 дни, нали трябва и да се запази час за консултация с АГ, а това не става от днес за утре 🙄
Толкова много стрес, този проблем с “раничките” имам чувството че е най-вече  по-вреден за психиката на човек…

# 107
  • Варна
Скрит текст:
Здравейте, по принцип за колко дни се сдобихте с резултатите Ви от биопсия и ЧПВ генотипиране? Имали ли сте забавяне?

Моите проби бяха взети на 19.7. и бях предупредена, че за биопсия се чака до 10 дни, а ЧПВ излизал за по-малко; въпреки това след 12 работни дни все още нямам резултатите и от понеделник звъня в МЦ и ми казват: “утре ще са готови”, което  го чувам за втори път и страшно много ме изнервя.. Поне за ЧПВ бих искала да ги видя, ако реално излизат след 3-5 дни, нали трябва и да се запази час за консултация с АГ, а това не става от днес за утре 🙄
Толкова много стрес, този проблем с “раничките” имам чувството че е най-вече  по-вреден за психиката на човек…

HeyySun, не мога да видя откъде сте? И на мен ми бяха казали 3-5 дни за ЧПВ генотипиране, но реално ги видях на 10-ия. Аз съм от Варна и ги занесох в петък вечерта. Станаха готови чак на следващия понеделник. Изчислих, че ако са ги изпратили от Варна в понеделник, във вторник са пристигнали в София и от сряда започва да тече времето за изработка.

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 14:21 от gallizia

# 108
Змия, а и някой друг, който е бил при Димитров в Адела - колко време чакахте за резултат от цитонамазка? 🤔
И така и не разбрах - защо не го качват на страницата? 🤔
Правих и микробиология - нея я имам качена, но цитонамазка - обаждане и вземане на резултатите на място. Каква е логиката?

# 109
  • София
Змия, а и някой друг, който е бил при Димитров в Адела - колко време чакахте за резултат от цитонамазка? 🤔
И така и не разбрах - защо не го качват на страницата? 🤔
Правих и микробиология - нея я имам качена, но цитонамазка - обаждане и вземане на резултатите на място. Каква е логиката?

Не знам каква е логиката, но и при мен беше така.
Казаха ми до 2 седмици - обадиха ми се на 13-ия ден.

# 110
Няма да цитирам, за да не става дълго.
От София съм, и нямам идея защо толкова бавно се получава - ако бяха казали 14 дни пак може да се планират нещата. Очаквам да ми дойде скоро и ако тези резултати се забавят ще се протака цялата тази истерия с още един месец. Надявам се тайничко да не се налагат последващите манипулации, естествено, но .. 🤷♀

# 111
Здравейте момичета, най после е излязъл резултатът от биопсията. Докторът твърди че е най леката формя на предраково изменение и се третира с медикамент. Можете ли да ми дадете малко повече информация?

Здравейте момичета. Преди няколко дни ми направиш биопсия. Докторът каза че най вероятно било плосък епителен папилом( ?) Не съм много сигурна дали това е терминът. И ме ще трябва да се приложи някакво лекарство, което едва ли не гори лигавицата. Някой може ли да ми каже как се казва това лекарство?

Също така, според д-р няма нужда да се прави генотипиране, защото така или иначе ЧПВ го имаме голяма част от населението и той не изчезвал...
Предполагам се има предвид прилагане на Солкожин. Опитът в темата на съфорумки, при които е прилаган, не е особено ефективен и съответно мненията са предимно отрицателни. По спомен май имаше проблем с намирането му в аптеките.
Нямам спомен да съм чела резултатът от цитонамазката и причината за биопсията. От така споделените 'изказвания' на лекаря , може би е добре да се направи консултация с още един специалист.

За типизирането, моето лично мнение е, че е полезно като оформяне на пълната картина на състоянието при определени случаи, но носи голям емоционален и психически товар за някои жени /при мен включително/ . Не носи особено голяма тежест и не влияе кой знае колко на вариантите за действие след това.

# 112
Здравейте, благодаря за отговора. Преди два дни ми приложиха лечение на участъка с трихлороцетна киселина. По този начин уж засегнатите места се излющват. Тъй като при мен те са по обширни, д-р предположи, че може и да трябва да се повтори процедурата. Но това ще го видим на контролния преглед след месец.

Не намирам информация за третиране с упоменатия препарат...

Цитонамазката е втора група, резултатът от колпоскопията:  Видима сквамоколумнарна граница, по предна и задна  устна на PVCU се визуализират два  участъка с резки граници, гладка повърхност, йод негативен, без патологичен съдов рисунък с р-ри 7/5 мм и 6/4 мм.

Здравейте момичета, най после е излязъл резултатът от биопсията. Докторът твърди че е най леката формя на предраково изменение и се третира с медикамент. Можете ли да ми дадете малко повече информация?

Здравейте момичета. Преди няколко дни ми направиш биопсия. Докторът каза че най вероятно било плосък епителен папилом( ?) Не съм много сигурна дали това е терминът. И ме ще трябва да се приложи някакво лекарство, което едва ли не гори лигавицата. Някой може ли да ми каже как се казва това лекарство?

Също така, според д-р няма нужда да се прави генотипиране, защото така или иначе ЧПВ го имаме голяма част от населението и той не изчезвал...
Предполагам се има предвид прилагане на Солкожин. Опитът в темата на съфорумки, при които е прилаган, не е особено ефективен и съответно мненията са предимно отрицателни. По спомен май имаше проблем с намирането му в аптеките.
Нямам спомен да съм чела резултатът от цитонамазката и причината за биопсията. От така споделените 'изказвания' на лекаря , може би е добре да се направи консултация с още един специалист.

За типизирането, моето лично мнение е, че е полезно като оформяне на пълната картина на състоянието при определени случаи, но носи голям емоционален и психически товар за някои жени /при мен включително/ . Не носи особено голяма тежест и не влияе кой знае колко на вариантите за действие след това.

# 113
  • София
Здравейте,

току що си проверих резултата от генетичното изследване и сърцето ми ще изкочи Sad(((((

# 114
Здравейте,

току що си проверих резултата от генетичното изследване и сърцето ми ще изочи Sad(((((

Няма нищо страшно,90% от хората носят някой ЧПВ вирус.Само 10% развиват някаква патология.
Така че контрола при добър лекар и добър начин на живот.

# 115
  • София
Здравейте,

току що си проверих резултата от генетичното изследване и сърцето ми ще изочи Sad(((((

Няма нищо страшно,90% от хората носят някой ЧПВ вирус.Само 10% развиват някаква патология.

Да сигурно е така....но тази част HSIL/lвисоко степенна сквамозна интраепителна лезия/ е доста притеснителна ...доколкото четох отговаря на CIN3 - карцином in situ ....или аз нещо не съм разбрала?

# 116
Здравейте,

Да сигурно е така....но тази част HSIL/lвисоко степенна сквамозна интраепителна лезия/ е доста притеснителна ...доколкото четох отговаря на CIN3 - карцином in situ ....или аз нещо не съм разбрала?
Да, това не го видях.
Лекарят да го види и действайте.Всичко ще е ок.Моя приятелка наскоро мина през това, наложи се и реконизация, но е добре.
Успех и пиши какво става.

# 117
  • София
ЦИН3 е по-лека степен от ca in situ.
Консултирай се с онкогинеколог. Вероятно една конизация ще реши кардинално проблема.

# 118
  • София
Благодаря ви за успокоението ....пратих резултатите на генеколожката ми и ще видим какво ще каже.
А аз си мислех само за пътуването, което ми предстои след 1 месец....да видим дали ще мога да си го осъществя Simple Smile

# 119
Привет,

И от моята биопсия излезна днес резултатът, но нищо не разбирам - моля за помощ, ако на някоя й е разбираем този термин:

Общи условия

Активация на акаунт