Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 54

• 50 864
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
maria, всичко е много индивидуално. Аз след първата конизация отидох на работа. Синът ми беше на 3 г. Не съм го вдигала, но не сме спирали с разходките. Ще се водите по вашето състояние и как се чувствате вие самата, без да вдигате нищо тежко. Стискам палци да мине леко и безпроблемно и да дойдете да ни се похвалите.
кристина, леко раждане и здраво бебе на първо място! Няма никаква нужда от тези мисли в момента и нищо ужасяващо в резултатите ви. След раждането идете на специалист, на който ще имате доверие. Разгледайте контактите на първа страница.
Много благодаря ❤

# 676

Момичета ЦМ е правена през април и от тогава не съм правила защото съм.бременна .Доктора каза че няма  какво да ме притеснява тогава ,но като прочетох темата тук тези asc us клетки не са шега работа .Сега бременна в 8 ми месец и все още не съм правила повторна замазка.
Много ме е страх че може да стане нещо сериозно през тези месеци ,понеже тогава се доверих и не направих никакви допълнителни изследвания .

Аз бях две поредни години с ASCUS клетки в цитонамазката. Ходих при двама гинеколози , единият от които Карагьозов и  двамата казваха, че не са никакъв проблем, стига разбира се колпоскопският преглед и другите излседвания да са наред. Единият гинеколог ме посъветва порсто да се следя на 6 месеца вместо на една година, но Карагьозов каза, че и това не е нужно. След тези две години при мен тези клетки изчезнаха от самосебе си без да съм правила абсолютно нищо.

# 677
  • София
Момичета, вече имам записан час за lletz във Вита. Има ли някоя от вас, която скоро е преминала през това и може да ми даде повече инфо и съвети.
Казаха, че е задължително да бъда с придружител, който да ме прибере вкъщи, което ме навежда над чуденки в какво състояние ще бъда след това? Дали ще имам силни болки или ще ми е трудно да ходя? Ще имам ли нужда от болкоуспокояващи и специални (огромни) превръзки? Да предвидя ли специални дрехи за процедурата и след това?
Освен това ми споменаха за голямо пазене в рамките на 1 месец, което е и нещото, което най-силно ме тревожи, тъй като съм с  2-годишно дете и през по-голямата част от деня съм сама с него.
Всякакви съвети за преди и след манипулацията ще са ми от огромна полза, тъй като искам да съм максимално подготвена за това, което ми предстои.

Здравейте, няма нищо страшно, няма болка. Придружителят е да Ви закара бързо вкъщи, а не да пътувате с транспорта. Процедурата е около 20 мин, не боли. При мен беше към 40 мин, защото доста кървях, но пак нищо страшно. Аз имам 2 раждания, едно абразио и ако сравнявам с тях, все едно е ухапване от комар.
Бях с дете на 1.5 г тогава и първата седмица гледах да лежа повече, а мъжът ми ми помагаше с детето. Не го вдигайте и си почивайте. Всичко ще е наред! Успех!

# 678

Момичета ЦМ е правена през април и от тогава не съм правила защото съм.бременна .Доктора каза че няма  какво да ме притеснява тогава ,но като прочетох темата тук тези asc us клетки не са шега работа .Сега бременна в 8 ми месец и все още не съм правила повторна замазка.
Много ме е страх че може да стане нещо сериозно през тези месеци ,понеже тогава се доверих и не направих никакви допълнителни изследвания .

Аз бях две поредни години с ASCUS клетки в цитонамазката. Ходих при двама гинеколози , единият от които Карагьозов и  двамата казваха, че не са никакъв проблем, стига разбира се колпоскопският преглед и другите излседвания да са наред. Единият гинеколог ме посъветва порсто да се следя на 6 месеца вместо на една година, но Карагьозов каза, че и това не е нужно. След тези две години при мен тези клетки изчезнаха от самосебе си без да съм правила абсолютно нищо.
Благодаря ви много ❤

# 679

Благодаря ви много ❤
Аз също бях с Ascus клетки и 2 група. Много се бях притеснила, защото бях точно преди ин витро процедура
След шест месеца направих нова и всичко беше наред клетки нямаше.
Не съм правила колоноскопия. Но понеже нещата при мен се проточиха, след още шест месеца правих нова ЦМ точно преди замразения ми трансфер, беше отново без клетки и 2 група.
Сега съм бременна и се надявам всичко да е наред.

# 680
Колпоскопия, колоноскопията е друго.И не цитирайте с такива чавшафи, моля.Едно че е трудно да се чете, второ товари темата.

# 681
Благодаря на всички за позитивните истории!
Надявам се всичко да мине безпроблемно и до празниците да съм забравила за проблемите. Ще пиша след седмица как е минала манипулацията.

# 682
Здравейте!
Мен също ме чака конизация, заради страшно разкъсана шийка, резултати от последната ЦМ все още не са излезли. Последните 3 г. съм Pap 2. Според лекарката при която ходех до сега нищо ми няма и лечение, или колпоскопия не са правени. За последните 10г, откакто съм и пациентка никога не ми е пускала микробиология, дори когато бях бременна. Същата не е намерила за необходимо да ме уведоми 7 г., че имам разкъсване на шийката при раждането, което не е зашила изобщо и даже липсва част от нея. Защо и имах доверие - не знам. Заради извънменструално кървене си записах час в "Надежда" при Христов, според него е необходима операция на шийката и абразио, понеже имам одебеляване на участък в матката(съмнение за полип), плюс киста на яйчник.

Страшно ме е страх, страх ме е от операцията, страх ме е от резултатите. Според вас, ще има ли проблем с резултата от ЦМ, понеже е взета по време на кървене? Много ли е силна болката след конизация и абразио? Имам едно нормално раждане без упойка, завършило с шевове без упойка. Както и настъпила ужасна гъбична инфекция веднага след раждането и преглед със спекулум едва седмица след раждането, докато все още имах поне 10 конеца. Споменът за всичката тази болка все още ме ужасява и мисълта, че може да изпитам подобна болка отново не ми дава покой.

Извинявам се за чаршафа, но не мога да си намеря място от притеснение!

# 683
Няма болка, спокойно! Като при цикъл боли.Според мен надали ще има изненади от хистологията.Успех!❤

# 684
  • София
Мишка 88, Зависи каква е конизацията - скалпелна ли е или с ток - LLETZ? След скалпелната трябва пазене към 6 месеца, доколкото знам, а след LLETZ - към седмица. Първото си е операция, второто - манипулация.
Преди 3 г и на мен Христов искаше да ми прави скалпелна конизация и имах дата дори, но отидох при Карагьозов и той каза, че не съм за това, а ми направи LLETZ.
А защо е абразиото?

# 685
mishka натрупали са ти се проблеми, затова изглежда страшно. Но по-страшно от това да знаеш и въпреки това да не се лекуваш няма!

Имам 2 конизации и ампутирана шийка; нормално раждане с шевове, серклаж прегледи и инфекции след това, коремна операция за премахване на киста, абразио на шийка и матка, борба с безброй кисти(около 20-26), а сега съм бременна за втори път. Опита ми е сходен с твоя.

Съвета ми е след конизацията да вземеш болкоуспокояващи поне първия ден, за да можеш да спиш. Има тъпа болка първите дни, но е далеч от тази, която си преживяла с конците. Абразиото се прави по време на упойката и изобщо не се усещат последствия след това. А до операция, ако кистата или полипа са сериозни рядко се стига, прибягва се често и до безкръвно отстраняване и възстановяването е изкл бързо.

За резултатите не се притеснявай- добър или лош, това е отстранения изследан материал.

Пожелавам ти кураж и успех!

# 686
Здравейте. Ето и моя случай. Опити за бременност от 7 м. Отидох на гинеколог за основните изследвания. Микробиология и цитонамазка. От микрото нормална аеробна флора отр. за кандида. Цитонамазка :

Имам преди години след раждането обгаряне на раничка, като преди това не бяха пускани изследвания. Та след като посетих гинеколога го попитах раничка има ли? Той каза, че няма всичко е наред, имам леко възпаление, но не е проблем. Цитонамазката каза че е супер.
Вчера отидохме на София с моя мъж при специалист да обсъдим безплодието. Каза микробиологията ти не е пълна искам да ти взема нова цитонамазка и микробиология. Погледна ме с колпоскоп и ми показа ерозия, направо топли вълни ме обляха. Видя се и границата след като оцвети. Направо ми призля. Резултата ще стане чак на 26-ти. Възможно ли е тази цитонамазка от Септември да не е вярна, и всъщност нещата да са по-лоши? Със сигурност каза, че възпаление има, но само мокробиологията ще каже... Много съм притеснена...

# 687
Не мисля, че
има нещо
притеснително засега, спокойно. И 7м не се смята за безплодие- също спокойно Simple Smile.

# 688
Цитат на: ДХ3 link=topic=1350634.msg43789128#msg43789128 date=и1636638327
Не мисля, че
има нещо
притеснително засега, спокойно. И 7м не се смята за безплодие- също спокойно Simple Smile.
Така де, малко силно казано безплодие, но спермограмата на мъжа ми и тя е лоша. Най-вероятно е от възпалението, което съм си влачила с години. Първия път забременях на 3 м и си износих и родих, всичко точно. След това след зацапване видяха тая раничка и я обгориха. За 7 години никой не каза, че раничката е още там. А вчера я видях съвсем добре,и хич не е малка. Ох, дано е нещо минимално, и да се оправи това възпаление. Кой знае какво ще излезне.

# 689
  • В две мъжки сърца
Здравейте, юли месец при цитонамазка ми излезе резултат ПАП II-III A. Оказа се, че имам херпес, който АГ видя още при прегледа.
Направи ми колпоскопия и освен херпеса каза, че има и ЧПВ. Планът и беше за приберем херпеса, за да направим биопсия.
При биопсията резултатът беше:
Плосък кандилом. Койлоцитоза. Жлезисто ерозио. Цервикални жлези в норма. 
Тя каза, че са доброкачествени изменения от вируса, нищо страшно и ще третираме цервикалния канал. Направихме 5 намазвания през 2 дни, като трябваше сутрин и вечер да използвам дамски душ и падаха бели кожи. Изписа ми Papilocare, като направих месец всеки ден и сега втория месец през ден.
Миналата седмица трябваше да отида за цитонамазка и колпоскоп, но съм с Ковид и не можах. Не знам как ще продължи лечението нататък, но спомена нещо за горене.
Бях си обещала да не чета в интернет и да се доверя на гинеколожката си, нооо, снощи се зачетох и откачих! Не мога да си намеря място! Казала ми е, че не е страшно, ама май е. Не знам колко е засегнат участъкът. Трябва ли конизация (за пръв път го прочетох тук). Това предраково състояние ли е? Адекватно ли е действала?
Извинявам се за дългия пост, но съм объркана и притеснена.

Общи условия

Активация на акаунт