Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 54

• 50 454
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, юли месец при цитонамазка ми излезе резултат ПАП II-III A. Оказа се, че имам херпес, който АГ видя още при прегледа.
Направи ми колпоскопия и освен херпеса каза, че има и ЧПВ. Планът и беше за приберем херпеса, за да направим биопсия.
При биопсията резултатът беше:
Плосък кандилом. Койлоцитоза. Жлезисто ерозио. Цервикални жлези в норма. 
Тя каза, че са доброкачествени изменения от вируса, нищо страшно и ще третираме цервикалния канал. Направихме 5 намазвания през 2 дни, като трябваше сутрин и вечер да използвам дамски душ и падаха бели кожи. Изписа ми Papilocare, като направих месец всеки ден и сега втория месец през ден.
Миналата седмица трябваше да отида за цитонамазка и колпоскоп, но съм с Ковид и не можах. Не знам как ще продължи лечението нататък, но спомена нещо за горене.
Бях си обещала да не чета в интернет и да се доверя на гинеколожката си, нооо, снощи се зачетох и откачих! Не мога да си намеря място! Казала ми е, че не е страшно, ама май е. Не знам колко е засегнат участъкът. Трябва ли конизация (за пръв път го прочетох тук). Това предраково състояние ли е? Адекватно ли е действала?
Извинявам се за дългия пост, но съм объркана и притеснена.
Според мен е реагирала адекватно. За обгоряването не е нищо кой знае какво. Мене ме обгаряха преди 7 години, даже нито цитонамазка нито микробиология не взеха, за колпоскоп да не говорим. Предприе го само от един преглед със спекулум. Вобще не боли. Процедурата е бърза само мерише на пърлено прасе, и ми стана смешно защото излиза пушек и доктора с ръка мясташе да се разнесе 😄 Вобще не се притеснявай.

# 691
Това не значи, че е правилно.Визирам последния пост.Гори се ако се знае каква е раничката и ако е безопасно да се направи това.В никой случай не се предпочита за сериозни лезии.Отделно оставя цикатрислна тъкан на повърхността и при бъдещо раждане може да има разкъсвания.

# 692
Ами все пак доктор го преценява. Доколкото разбрах с намазване са опитали, щом иска обгаряне значи е нужно,дали ще е лазерно или с ток все тая. Другите стъпки всички ги знаем. При мен не беше нужно защото нямах никакви изследвания и го направиха ей така. Инъче при раждане винаги има опасност за рязкъснвания. Но исках да кажа, че даже и да се наложи вобще не боли. Усеща се леко боцкане, което не мога да го сравня с нищо защото е леко

# 693
Намазване и обгаряне са еднакво зле.

# 694
Ами вие какво предлагате за най-щадящо?

# 695
Лекарят на дъщеря ми също предлага обгаряне. Когато изразих съмнение той буквално каза другото е търговски трик.
Другият лекар пък държеше на ел. бримка....
Точно така раздвоена бях  и аз, и още съм.

# 696
Ами вие какво предлагате за най-щадящо?
Не става въпрос за щадящо, а за подходящо.
Ако не е преценено добре дали изгарянето е подходящ метод за третиране на лезията, то това може да причини сериозна вреда, а именно: чрез изгарянето не може да се прецени дълбочината на премахване на образуванието, запичаввт се границите на лезията и не може да се види дали е премахната изцяло.След заздравяване на мястото се образува здрав епител, но ако има непремахната заразена тъкан, то тя остава отдолу и процесите продължавт, скрити от слоя здрава покривна лигавица.Затова е опасно да се ползва, особено без изследвания.

И в заключение ще кажа, че лично съм го изпитала върху себе си и накрая пак стигнах до операционната маса.Добре, че се усетих и почнах да чета за проблема, иначе дъгогодишния ми АГ , на когото имах доверие, смяташе, че нищо ми няма и давай да горим.Слава богу навреме се усетих, смених го, и съм жива и здрава.Това беше първият път, изгориха ме без никакви изследвания , само една цитонамазка ПАП 2.
Вторият път ме гориха месеци след конизацията, но онкогинекологът беше наясно какво и защо се случва, също че образуванието бе малко и повърхностно, защото точно в този момент ходех на 3м на контроли и лекарят знаеше кога се е появило.Беше тецидив.Оттогава, вече близо 15г , проблем не съм имала.
Затова казах, че горенето се прилага при строги правила и не се смята за щадящо, а достъпно.
Онкогинекологът ми(тогава) ме конизира с ел.бримка, после ме гори с ДТК.Тоест имала е и двата уреда, но е предпочела единия пред другия с причина.

https://mclinic.bg/ginekologiya/ginekologichni-operatsii/diaterm … a-obgaryane-na-r/

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 16:27 от ДХ3

# 697
  • В две мъжки сърца
Здравейте, насочих се към д-р Карагьозов за второ мнение, но дати за час има за 12.12.2022 г. Не съм от София, но искам там да отида за второ мнение. Виждам, че правите конизация с ел. бримка във Вита, но само Карагьозов ли може да ви изпрати там? Как точно се случват нещата? Благодаря предварително!

# 698
Здравейте, насочих се към д-р Карагьозов за второ мнение, но дати за час има за 12.12.2022 г. Не съм от София, но искам там да отида за второ мнение. Виждам, че правите конизация с ел. бримка във Вита, но само Карагьозов ли може да ви изпрати там? Как точно се случват нещата? Благодаря предварително!

Това, което аз направих, за да успея да си запиша час, е че следях сайта на superdoc по няколко пъти на ден за отказани часове. Важно е да изчислиш кои са най-добрите дни за преглед (първите няколко дни след като свърши цикълът), и ако видиш свободен час да го резервираш веднага.
Досега съм имала само един преглед при него, но смятам че наистина си струва усилията и цената. Освен, че обяснява подробно какво вижда, при него не изпитах никаква болка от прегледа, въпреки че ми взе биопсия, докато при друг лекар имах болки и кървях няколко дни след цитонамазка.
Вероятно и други лекари извършват lletz, но не мога да кажа от първо лице. Моята манипулация ще е в сряда и след това ще споделя допълнителна информация.

# 699
Само не ходете при Попов от Вита

# 700
  • В две мъжки сърца

Това, което аз направих, за да успея да си запиша час, е че следях сайта на superdoc по няколко пъти на ден за отказани часове. Важно е да изчислиш кои са най-добрите дни за преглед (първите няколко дни след като свърши цикълът), и ако видиш свободен час да го резервираш веднага.
Досега съм имала само един преглед при него, но смятам че наистина си струва усилията и цената. Освен, че обяснява подробно какво вижда, при него не изпитах никаква болка от прегледа, въпреки че ми взе биопсия, докато при друг лекар имах болки и кървях няколко дни след цитонамазка.
Вероятно и други лекари извършват lletz, но не мога да кажа от първо лице. Моята манипулация ще е в сряда и след това ще споделя допълнителна информация.
Много благодаря! Всичко ще мине успешно и с лекота в сряда!

# 701
Момичета, дайте мнение за д-р Илиева от Вита. Някоя от вас правила ли е Leep при нея?

# 702
  • София

За шийката на матката или по принцип?

# 703

За шийката на матката или по принцип?

По принцип, ужасно отношение, разплакал е не едно и две момичета

# 704
За Попов съм чувала добри отзиви относно лапароскопии, като техничар е добър. В последствие бях чела негативни мнения в насоки - ненужни интервенции, но беше преди време - сега не знам. За отношение до момента не съм чела нещо по-специално - в супердок ревютата му са отлични.

Общи условия

Активация на акаунт