Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 54

• 51 746
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
  • столицата
Изследването за ЧПВ може ли да дава информация за лезии? Не се ли установява ЦИН с биопсия?

# 121
galimar, тъй като и аз пусках скоро същото изследване, казва се CIN tech plus citology се чудя дали това cin означава, че засича такива изменения /дисплазии/

# 122
  • София
Всъщност в моя резултат CIN не присъства - Наличие на вирус-трансформиращи клетъчни изменения съпоставими с HSIL/lвисоко степенна сквамозна интраепителна лезия/...но това  HSIL?

# 123
Привет,

И от моята биопсия излезна днес резултатът, но нищо не разбирам - моля за помощ, ако на някоя й е разбираем този термин:

Биопсията показва кондилом.

# 124
Marisia,

Той по същия начин като дисплазията ли се премахва? Мисълта ми е дали няма да стане само с медикаменти за имунната система, или задължително ще ми правят Лийп/Летз?

# 125
А какво е това изследване на Съншайн - P16/Ki-67 ? За какво се пуска и на какво отговаря?

И друго да попитам… излезна ми резултата от цитонамазка - 2А. Говорих с доктора (той ми го съобщи, тоест нямам лист, за да видя подробно какво пише) каза, че е добре, а и аз знам, че 2 е добре, но никога не съм знаела какво всъщност означава 2-ра група, какви може да са предполагаемите причини за 2-ра група?

*От моят опит с типизирането - в Геника излиза до 5 дни, в Рамус също до 5 дни, но последният път ми изписаха “Резултатът ще бъде готов в рамките на 10 работни дни”. Стана ми лошо като видях, защото всяка от нас знае как се чака такъв резултат, а нормален отговор за причината не получих от тях, както и да е.

# 126
Здравейте,смели момичета!
И аз като всички вас се сблъсках с този проблем,който буди толкова страх,противоречие и неизвестност,че се плаша.
На кратко:след силен стрес и последвала цитонамазка излизам 3А група и веднага ми беше назначено Силаут+гъбите Кориолус.След 3 месеца стриктно прилагане на лечението от моя страна,дойде време за нова проба,която отново се оказва 3А.
Доктора ми назначи това новото изследване cintech plus и излезе положителен.Имам само 39 щам ЧПВ и чист колпоскоп.
Не успях да се видя с него,само по телефона ми каза,че няма страшно,че трябва да се отстрани засегнатата зона,за да нямам в последствие проблеми.
Добре де,ама аз си падам малко хипохондрик и започват едни натрапчиви мисли,дали съм го хванала навреме,как ще мине операцията,ако е нещо страшно,а докторът просто ме успокоява.Истината е,че съм невежа по отношение на този проблем,поради тоновете противоречива информация и реално не мога да преценя опасността,погълната и от голямата доза страх и смут,които тази ситуация ми внесоха.
Прилагам и скрийншот от изследването.

# 127
Marisia,

Той по същия начин като дисплазията ли се премахва? Мисълта ми е дали няма да стане само с медикаменти за имунната система, или задължително ще ми правят Лийп/Летз?
Съмнявам се да се изчисти само с имуностимуланти. Мисля, че трябва да се приложи манипулация.

# 128
Здравейте! Преди два дни ми се обадиха и ми казаха, че съм 3 а група. Досега съм била винаги 2 група. На 26 съм. Честно казано се стреснах доста и не знам накъде. Лекарката ми изписа Полижинакс 14 дни и след 3 месеца нова цитонамазка. Не знам дали да ѝ се доверявам. Така или иначе, ми каза, че не бил хубав резултат. Някой, който се е сблъсквал с това, може ли да ми препоръча добър лекар в Търново?

# 129
Здравейте! Преди два дни ми се обадиха и ми казаха, че съм 3 а група. Досега съм била винаги 2 група. На 26 съм. Честно казано се стреснах доста и не знам накъде. Лекарката ми изписа Полижинакс 14 дни и след 3 месеца нова цитонамазка. Не знам дали да ѝ се доверявам. Така или иначе, ми каза, че не бил хубав резултат. Някой, който се е сблъсквал с това, може ли да ми препоръча добър лекар в Търново?
Привет,
Според мен трябва да отидеш при друг лекар, просто си запиши час за преглед с колпоскоп. 3 а група по принцип може да е от някакво възпаление, но аз не съм специалист, така че си пусни изследвания.
На мен никога не са ми изписвали глобули на око, а след направени микробиологии.
Аз бях 2 група и след колпоскопия и биопсия ми откриха цервикален кондилом, така че явно не е хубаво да се разчита само на цитонамазка - и моето АГ ми потвърди. Аз бях супер разстроена и озадачена, защото си ходя за ЦМ и МБ на 6 месеца и не е имало проблем - как така при хубава група се оказва, че реално има такъв.. Тя ме попита гледали ли са ви с микроскопа и съответно не бяха, при което тя заключи, че било хубаво и той да е бил включен в скрининга.

Успех💐

# 130
Здравейте момичета, исках да ви питам, аз съм с две конизации, втората  конизация  беше преди 4 месеца. Сега за първи път с приятеля ми правихме секс и имаше кървене, розово воднисто....много се притесних ,а час за лекаря има след седмица.  На някой др случвало ли му се е ? Възможно ли е 4 месеца раната да не е зарастнала?

# 131
На мен от многото интервенции по шийката ми се беше оголил един капиляр , който при секс се оъкаше и кървеше ужасно.
Докато разберат какво е бся време мина.
При всички положения лекар трябва да види защо и какво кърви.

# 132
Дано да е това и при мен. След като го открихте,  престана ли кървенето? Сега как сте?

# 133
Дано да е това и при мен. След като го открихте,  престана ли кървенето? Сега как сте?
Премахнаха го със Солкожин, на два пъти се наложи.Вече няколко години съм ок, не се е случвало.Но миналият месец, при вземане на цитонамазка, пак прокървих силно, което се случва за първи път.

# 134
От вчера и аз в редиците на конизираните след резултат пап3, цин3. Днес вече съм вкъщи, чувствам се добре. Сега предстоят дните на чакане на хистологичното изследване.

Общи условия

Активация на акаунт