Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 54

• 51 763
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Извинявам се за невежеството и ако въпроса ми Ви се струва глупав,но не мога да си обясня едно нещо.
Цин 1,2 и 3 означава лека,средна и тежка дисплазия,но има ли отношение големината на атипичния участък  с този същия Цин.Т.е колкото е по-голям и Цин е по-висок и респективно обратното, или има отношение само за степента на развитие от не толкова опасно към средно и много опасно.Може ли някакъв много малък участък да е цин 3,а някой по-голям(който се е оцветил на колпоскопа) да е примерно Цин 1?
Дано съм задала въпроса разбираемо и ще съм много благодарна,ако някой ми го разясни.

# 136
antonito44, няма глупави въпроси, глупаво е човек да се притеснява за нещо, но да не смее да попита или другия вариант да си мисли, че знае всичко Simple Smile
 Относно това, което те интересува степента на Цин показва не големината на засегнатия участък, а това доколко увредени са клетките в дълбочина.
 Съответно Цин 1 е най лека степен и след това са съответно втора и трета.

# 137
Здравейте отново, не получих отговор на предния си въпрос, но ще задам още един, надявам се да има кой да ми отговори. След извършенa LEEP процедура ми върнаха писмо с резултата от биопсията , а тя е ето тази, има ли нещо притеснително? Споменава се, че са открили и фоликулярен цервицит, сериозно ли е? Също така цикълът ми вече е 9-ти ден червена кръв, без прогнози да свършва скоро, обикновено на 5-тия ден е вече кафяво зацапване и на 6тия е свършил.. колко дена да очаквам кървене?

# 138
Здравейте. Вероятно няма да съм ви от голяма помощ, но ще напиша каквото мога по въпроса.
 Цервицитът е възпаление, за което вероятно ще ви бъде назначено лечение при последващ преглед. Не е страшно и не е нещо, което не търпи отлагане.
 Имали сте дисплазия доколкото разбирам 1ва-2ра степен, не е определено точно каква.
 Относно продължителността на менструалното кървене- и друг път мисля, че съм засичала дами тук, в темата, които са споделяли подобна особеност или са наблюдавали по_обилно количество.
 Мисля, че е нормално, но все пак
Няма ли как да попитате на мястото, на което ви е извършена процедурата?

# 139
Момичета,тези,които са минали биопсия изпитвали ли са болка в корема?Вчера минах и нищо не усетих,вечерта нищо също,но днес следобяд започна болка ниско долу в корема режеща,не е подобна на менструална.Бих я сравнила като от цистит,но нямам цистит Доста е неприятно и ме интересува дали това ми състояние има връзка с биопсията...

# 140
Здравейте. Вероятно няма да съм ви от голяма помощ, но ще напиша каквото мога по въпроса.
 Цервицитът е възпаление, за което вероятно ще ви бъде назначено лечение при последващ преглед. Не е страшно и не е нещо, което не търпи отлагане.
 Имали сте дисплазия доколкото разбирам 1ва-2ра степен, не е определено точно каква.
 Относно продължителността на менструалното кървене- и друг път мисля, че съм засичала дами тук, в темата, които са споделяли подобна особеност или са наблюдавали по_обилно количество.
 Мисля, че е нормално, но все пак
Няма ли как да попитате на мястото, на което ви е извършена процедурата?

Тук в Англия не дават конкретни и подробни отговори. Иначе на първата биопсия се разбра , че клетките са от 16-ти тип и ми казаха степен 2,3 , а дефакто след LEEP-а се оказват степен 1,2... утре живот и здраве летя за България и след няколко дена съм на преглед, но не знам дали би било възможно след като още имам кръвотечение..

Antonito44 имах съвсем леки крампи вечерта за около час, 2 и след това абсолютно нищо. След LEEP-а , което също се води биопсия пък изобщо не ме е боляло, дори и цикъла ми не беше болезнен както ми казаха, че би трябвало да бъде.

# 141
Здравейте отново, не получих отговор на предния си въпрос, но ще задам още един, надявам се да има кой да ми отговори. След извършенa LEEP процедура ми върнаха писмо с резултата от биопсията , а тя е ето тази, има ли нещо притеснително? Споменава се, че са открили и фоликулярен цервицит, сериозно ли е? Също така цикълът ми вече е 9-ти ден червена кръв, без прогнози да свършва скоро, обикновено на 5-тия ден е вече кафяво зацапване и на 6тия е свършил.. колко дена да очаквам кървене?

Здравей, аз правих при Карагьозов Leetz . Същуят резултат имам. При  мен пишеше неспецифичен цервицит и той каза, че нищо не трябва да правя за момента. Но тук ни викат за контрола през три месеца.
Сега е добре да си идеш на лекар, ако те притеснява нещо. Дори и с кървене могат да те видят. Аз цикъл след процедурата не съм имала още и не мога да коментирам дали е нормално.

# 142
Здравейте, дами,

Има ли някоя от вас, преминала през горене с ток? Може ли да споделите дали сте имали усложнения след тази процедура? На мен това ми предложиха в крайна сметка и искам да се уверя в това дали е добре като вариант. Не съм имала дисплазия, а брадавица и затова ми предлагат обгаряне, а не лийп/ ллетз.

ПП: Питам, понеже в темите съм чела и за обгаряне с лазер, но лазер не ми предложиха.

# 143
  • софия
Момичета  преди 2 месеца бях при моята гинеколожка и при прегледа видя някакъв проблем.Каза ,че е желателно да вземе и биопсия освен рутинните изследвани.Резултата от тях е :
Група РАР за PVCU - IIA
Група РАР за CC -IIIA
Резултати от Бетезда-сквамозен папилом,сквамозен епител,огнищно с дисплазия първа степен и коилоцити
Препоръча ми обгаряне с лазер.Не ме е гледала с колоскоп . Трябва ли да потърся онкогинеколог ?Опитах се да намеря час при Карагьозов ,но първият свободен е чак за лятото на 2022 Simple Smile .Бихте ли ми препоръчали друг онкогинеколог?

# 144
magi Mei, доколкото разбирам групата е трета в канала, тоест ще се наложи освен биопсията от порцио /повърхността на шийката/, да бъде остърган и канала / той няма как да бъде огледан, дори и да бъде направена колпоскопия/
 Преди да се правят каквито и да е манипулации върху Шийката е задължително да бъде взета биопсия, а също така преди нея да бъде пусната и микробиология.
 Ако държите на час при др.Карагьозов ви съветвам да следите внимателно профила му в супердок /често изскачат часове/

# 145
  • софия
magi Mei, доколкото разбирам групата е трета в канала, тоест ще се наложи освен биопсията от порцио /повърхността на шийката/, да бъде остърган и канала / той няма как да бъде огледан, дори и да бъде направена колпоскопия/
 Преди да се правят каквито и да е манипулации върху Шийката е задължително да бъде взета биопсия, а също така преди нея да бъде пусната и микробиология.
 Ако държите на час при др.Карагьозов ви съветвам да следите внимателно профила му в супердок /често изскачат часове/
Благодаря !Не държа да е само той,но нямам идея при кой друг да отида .Става въпрос за София.Може ли да ми препоръчате друг?

# 146
Др Иван Димитров е доста хвален тук или поне съм с такива впечатления /не лични/. На първа страница в темата може да видите координатите му.

# 147
Аз ходя при Иван Димитров в клиника Люлин мед. Дали става въпрос за същия?

Др Иван Димитров е доста хвален тук или поне съм с такива впечатления /не лични/. На първа страница в темата може да видите координатите му.

# 148
  • София
Според мед става въпрос за Иван Димитров, който е в Адела. Беше в Щерев и в Надежда. Аз бях при Томи Попмарков във Вита, но сега съм при Димитров в Адела. Действа бързо, без мотаене, обеснява всичко много подробно, голям специалист и човек.

# 149
  • столицата
Доктор Щърбанова.Работи във Вита и в Медкрос

Общи условия

Активация на акаунт