161 нови Американки празнуват 4ти юли - Добре дошла, Лъки!

• 55 911
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Down south
Цитат
Американският сертификат на дъщерята мина безпроблемно за влизане в България
Със самото картончето или "досието" с QR цода, на което излиза името, под него ваксиниран и код?
Благодаря!

# 121
Със самото картонче!
Аз, като го видях, казах, че буди недоверие. Като правено в час по трудово е!
Нищо защитно няма по него.
Но навсякъде й го признават !

Каза, че на Летище София, явно ги знаят тези сертификати, защото само след бърз поглед е чула “ Welcome!”

# 122
И на летище София и на още 3 други Европейски летища това лято ми го признаваха за валидно, но за разлика от София другите искаха и негативен тест.

Какъв месс Sad
https://www.forbes.com/sites/suzannerowankelleher/2021/07/28/vac … /?sh=439f83204493

# 123
В София ни искаха ПСР, в САЩ не ги погледнаха.

# 124
Пристигнахте, значи? Добре дошли, по мед и масло да върви.

# 125
Пристигнахте, значи? Добре дошли, по мед и масло да върви.
Благодаря.

Още в събота пристигнахме.
Багажа ни беше загубен, целия. Добре че сме в наши хора, та не усетих липса на каквото и да било.
Тук нещата са мазало. Колите са мега скъпи. Ренталите им искат кредитна история или пруф ъф инкъм. Ще е забавно, но мисля че ще се справим.

# 126
Ще се справите, разбира се. Дано няма допълнителни спънки и скоро да намерите нов дом. В момента има голямо търсене на употребявани автомобили и цените наистина са неприятни. Колкото и странно да звучи може да проверите във фейсбук маркетплейс. Продавали сме мотор и старо сюв там и всичко беше наред.

# 127
  • Down south
Естествено, че ще се справите.
Още един глас за преглед на предлаганото във ФБ, но бъдете много внимателни. Често се продават автомобили били в наводнения с "рестартирани" данни. Гледайте, от къде идва колата.
Относно жилищата под наем и най-вече рестрикциите около "изваждането" на неплащащите наематели,  условията за наемане са станали по-стриктни, а цените   Close

ПП
Скрит текст:
Уф, и да сте планували, не бихте нацелили  Фред, Грейс и компания Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 02:09 от Daylily

# 128
Аз не знам дали бих рискувала с големи покупки от ФБ като новопристигнала, без опит тук, но аз съм много страхлива, така че не ми обръщайте внимание. За коли, понеже току-що купувахме, мога само да препоръчам Carmax, много съм впечатлена от услугите и гаранциите им.

Лъки, какви са възможностите около вас за краткосрочен наем, който да предплатите изцяло? Навремето така правеха мои колеги - договор за три месеца, предплатен. Това ти създава кредитна история и ти дава един наемодател за поръчител за следващата квартира, в същото време не сте никакъв риск за наемодателя, дори да нямате в момента доходи. Не знам дали е опция за вас.

# 129
Маркетплейс не е опция за кола. Има ударени, крадени и какви ли не.
За жилище , за сега сме при приятели и можем да изчакаме до първия пей чек, но наистина ни хвана неподготвени.
Преди можеше без кредитна история, сега пост ко вид нещата са много по сложни.

# 130
  • WA, USA
Ако се съгласи приятел може да ви стане гарант за първия наем. Ние така успяхме да наемем първия си апартамент преди 17 години. Знам че и сега го има това за хора без или лош кредит.

# 131
  • Sunshine state
Включвам се и аз в темата. За първите коли използвахме крейгслист, на късмет си е, но пък и двете коли ги карахме над 3 години без проблем. Квартирите станаха много скъпи, пазарът на недвижими имоти е луда работа в последните месеци. С багажа какво стана?

# 132
Багажа дойде на 4 тия ден.

# 133
  • ново
2019 г. багажа на дъщеря ми беше загубен, но слава Богу се намери и пристигна след няколко дни. Куфарът беше счупен, за радост багажа не беше повреден. След дъъъълга комуникация получи нов куфар.

Въпрос - някой оставял ли си е куфар на съхранение на летището в Бостън? Колко може да струва на ден?

# 134
Въпрос - някой оставял ли си е куфар на съхранение на летището в Бостън? Колко може да струва на ден?
Оказва се, че няма така опция на Логан!
But unfortunately, you won't find any luggage storage at Logan Airport.
https://www.boston-discovery-guide.com/luggage-storage-in-boston.html

Опции тук и в горния линк също/:
https://usebounce.com/s?bags=2&from=2021-08-19T1130&quer … o=2021-08-19T1430

Общи условия

Активация на акаунт